Gözlerde Kızarıklık

Ceronimo-
Ceronimo-

2332 Puan

Merhaba, 1 haftadır mantar tedavisi görüyoruz. İlk mantar aşısı yapıldı ve şu anda da travocort krem sürüyoruz mantarlı yerlerine, tüyleri çok döküldü. Dünden beri özellikle sol gözü hem kısılıyor hem de sağ gözüne göre daha kırmızı çevresi. Neden olmuş olabilir? Krem dokunmuş olabilir mi?


4 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Merhaba, benim de oğlum mantar olmuştu. Veterinerim yavru kedilere mantar aşısı yapmadığını söylemişti ağır bir aşı olduğu için. Kedinize yapılmasına şaşırdım ve aşı ağır gelmiş olabilir. Aşı öncesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesi için takviye yapıldı mı? Oğlum yetişkin olduğu halde veterinerim bağışıklık sistemini güçlendirici iğne yaptı ve bana evde vitamin kullanımı artırmamı söyledi. Sonra biraz geçtikten sonra mantar aşısını oldu. Tedavi sürecinde aşı, sirkeli su,veda phytomıns ve phytoshampoo kullandık. Bu şekilde atlattık mantarı. Şuan korumak için Naturalis Adrayms sarımsak yağı kullanıyorum. Mantar için özel üretilmiş güzel bir ürün. Bu ürünleri kullanmak isterseniz firma yetkililerine yavru kedilerde kullanımı sorarak ve veterinerinize danışarak kullanmanızı tavsiye ederim.
Gözlerdeki durum mantar aşısının yada kremin ağır gelmesinde olmuş olabilir diye düşünüyorum. Umarım çabucak iyileşir kediniz

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Rica ederim,Gimcat Multi vitamin bağışıklık sistemini yükseltmek için yeterli olmayabilir. Bağışıklık sistemini yükseltmek için özel olarak üretilmiş bir vitamin çok daha iyi olur diye düşünüyorum. Veda phytomıns böyle bir vitamin.
Anladığım kadarıyla mantar aşısı baya ağır gelmiş,uyku iştahsızlık, halsizlik vs. yapabilir. Bizde 1 haftadan fazla süre sonra ikinci doz olmuştu sanırım. İkincisi de ağır gelebilir. Krem yanında sarımsak yağı ve elma sirkeli su kullanmanızı tavsiye ederim:)

Ceronimo-
Ceronimo-

2332

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Bağışıklığı düşük olduğu için gimcat multivitamin vermişti bize veteriner, mantar olmadan önce yaklaşık 10 gündür onu kullanıyorduk ama geçen hafta karma aşısına gittiğimizde mantar olduğu görüldü ve ağır olduğundan karma yapamayacaklarını, anca mantarı atlatıp kendini toparladıktan sonra yapabileceklerini söylediler. 1 hafta sonra ikinci mantar aşısına gideceğiz, onun da mantarı bitirmeye yönelik olduğunu söylediler. Zaten aşı olduğundan beri sürekli uyuyor evde, bir de yakalık taktılar epey strese girdi... İkinci mantar aşısı daha da ağır gelir mi? Kremle yavaş yavaş geçiyor gibi geliyor ama tek başına yeterli gelmiyor gibi. Kabuklanan yerler dökülmeye başladı sadece

Ceronimo-
Ceronimo-

2332

Aynen öyle, ikinci aşısıyla arasında iki hafta olacak. Gimcat multivitaminin yanında mı vermeliyim vedavet vitamini, yoksa ikisi ağır mı gelir?
Bir de ikinci aşıdan ne kadar süre sonra hastalık geçmişti oğlunuzda?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 542 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR