3 Aylık Beagle İle Başım Dertte!

3 aylık bir dişi beaglım var. Dişleri kaşındığı için elimi kolumu bacağımı ısırmasına müsade etmemeye özen gösteriyorum, diş kaşıması için gereken oyuncaklarını kemiklerini ağzına vererek. Hiçbir şekilde beni dinlemiyor. Canı istediği takdirde çok güzel dinliyor ama genel olarak söz dinlemiyor. Yanlış bir şey yaptığında ses tonumu yükselterek kızdığımda bana havlıyor, etrafımda deli danalar gibi koşturarak havlıyor. Bu ben kızdığımda bana havlama, kızma durumu hakkında önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.


6 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Köpeklerde alfa-beta ve diğer sürü üyeleri ayrımı vardır. Köpeğinizin sizin alfanız olma girişiminde bulunması çok normaldir. Sürü içindeki her köpeğin gönlünden geçen budur :D
Ama ona alfanın siz olduğunuzu göstermeniz gerekir. Bunu sakın fiziksel darbeyle yapmayın. (zaten sizin yapmayacağınızdan eminim de yarın öbür gün biri okur yanlış anlar diye açıklama getireyim istedim).
Ses tonunuz, disiplininiz hiç bozulmasın eğitim sırasında.
İnternette aslında çok sayıda site var bu konuda. Biraz araştırsanız çok detaylı bilgiler edinebilirisniz.

canakavi
canakavi

11151

iyiki jack russel ın yok diyim. beagle daha uysal yavru diye bunu yapıyordur olgunlaştıkça huysuzluğu geçecektir ona patronun kim oldugunu gösterin benim bildiğim bir taktik var zorlamadan dayak şeklinde değil dikkat edin oyun şeklinde boğuşmalarınızda boynunu uzun süre(10sn 5sn davranışına göre) yerde tutmaya çalışın ve oda bu şekilde sizin ondan güçlü oldugunuzu sizin alfa oldugunuzu anlayacaktır,kardeşleri ile oynarken bir köpek gözlemleyin aynı şekilde aralarından biri alfa gibi yıkılmaz olur.

Reyyanhan
Reyyanhan

123983


  • guncel

Gamzeakann
Gamzeakann

2972

Yavru olduğu için şuan sizi bastırmaya çalışıyor eğer siz aynı şekilde taviz vermeden devam ederseniz bi yerde bunu kabullenicektir sert davranmak ya da şiddet onu asla eğitmez çok daha hırçın olur uysal ve kuralcı yaklaşın

Gamzeakann
Gamzeakann

2972

Ufak ufak cezalar verin mesela bide böyle taktikler uygulayın muhakkak işe yarıycak

Tüm önerileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar herbirini dikkate alıp elimden geldiğince uygulayacağım. ✌

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1827 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80315 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR