Arkadaşlar Beagle Cinsi Köpegim 1 Yaşında Aşırı Şekilde Tüy Döküyor Mamadan Olabilir Mi?

chesur1914
chesur1914

649 Puan

2 Ay önce bademi sahiplendim daha 1 yaşında sokaga atılmışdı.ilk aldıgımda hiç bir tüy dökmesi yoktu. ıspartada ögrenciyim ona bi mama aldım petshoptan kilosu 7tl olan.aşırı şekilde tüy dökmeye basladı 1.5 aydır.anlatamam.hiç bu kadar tüy döken bi hayvan görmedim.hangi mamayı önerirsiniz?

15 CEVAP

chesur1914
chesur1914

649

Ayrıca arkadaşlar badem 7kilo kaburgaları sayılıyor. veteriner normal kilosu dedi ama biraz kilo alsa fena olmıcak.ne tarz mama önerebilirsiniz?

erkek ise 12 Kilo olması lazım dişi ise 10

İÇİNDE VİTAMİN OLAN MAMA YEDİRMEN LAZIM

BONNİE MAMA 15 KİLOSU 80 TL O İYİ

Kobe
Kobe

1635

mamadan olma olasılığı yüksek ancak siz önce bir veterinere gösterin başka cilt problemleri de olabilir. geçmiş olsun ayrıca bonnie falan almanızı tavsiye etmem kesinlikle.

esra
esra

276

Geçmiş olsun şahsen ben hills advanced fitness kullanıyorum tüy dökme gibi bir problemimiz yok. siz bence önce herhangi bir başka deri veya tüy problemi var mı yok mu kontrol ettirdikten sonra mama değiştirin mümkünse veterinerinizden de tavsiye alın.

chesur1914
chesur1914

649

veterinerle görüştüm mama'dan ve hava değişiminden oldugunu söyledi. çok kararsızım ne tarz bi mama alacagım konusunda.

pacmansoy
pacmansoy

560

Bonnie protein oranı düşük kalitesiz bir mamadır önermem. Bonacibo alabilirsiniz ********* com'dan. Hem Türk üretim olduğu için hesaplıdır.

pacmansoy
pacmansoy

560

Bu arada petshoptan kiloluk mama aldığınıza göre uygun fiyatlı bi mama bakıyorsunuz diye anladım onun için Bonacibo yazdım ama eğer imkan varsa Orijen, N&D, Acana bunlardan öneririm, piyasadaki en kaliteli mamalar bunlar, tabi fiyatları yüksektir.

chesur1914
chesur1914

649

*********'dan bakıyorum ama karar veremedim @pacmansoy

esra
esra

276

denemek için düşük kilolu alabilirsiniz. hills nd orijen veya acana yüksek kaliteli mamalardır.

acarabi
acarabi

630

Maddi durumun fena değilse kesinlikle tahılsız ve et oran %si yüksek bir mama alman lazım. Bunlarda ACANA, N&D, ORİGEN gibi mamalardır. Bunlara gücüm yetmez diyorsan BONACİBO uygundur. Yalnız şöyle bir durum var: uzun vadede fiatı göreceli olarak yüksek denilen tahılsız mamalar daha hesaplı olmaktadır çünkü: köpekte tüy ve deri problemleri en aza iner, dişleri daha sağlıklı olur, tartar problemi azaldığı için diş eti hastalıklarıda azalır, tüyleri daha gür sağlıklı ve parlak olur. Hele birde haftada iki defa çiğ kemik de verirseniz bakın siz onun keyfine. Bu konu daha çok su kaldırır amma özet yazdım, gerekirse daha ayrıntılı olarakda açıklanabilir tabiiki. Sitede bu konu ile ilgili tecrübesi daha fazla olanlar muhakkak vardır, onların görüşlerinide dikkate almanız faydalı olur diye düşünüyorum. Not: periyodik veteriner kontrollerinin yapıldığı düşünülerek bu yazı yazılmıştır.

chesur1914
chesur1914

649

acarabi öncelikle teşekkür ederim. veterineri aksatmıyoruz. badem cok uysal bi köpek daha önce kötü muamele gördüğü için korkaktı ama alıştı artık attı üstünden canı istediğinde oynar genelde yatar yanımıza gelir bakar napıyoruz diye. kötü bakıldığı için üzülüyorum iyi bakmaya calısıyorum tüy sorunu cıktı onuda rahatsız ediyor.ögrenciyim sonucta bütcem ne kadar olabilir ama veterinerimle konustum kilosu 9lira olan dafy'i önerdi yarın almayı düşünüyorum bi süre denicem. öğrenci dediysemde makarna ile beslenen biri değilim. lüks bi ögrenciyim biraz haftada bir kızarmış et ve kemik veriyorum. yediğimiz şeylere bayılır zaten meraktan çatlar.

azmsym
azmsym

686

lüks ögrencisin cesur yani :) Bonacibo da iyi bir mama bakabilirsin onada,dafide güzel aslında babi onunla beslenıyor:)

ugurladyeces
ugurladyeces

2186

barf yada raw dıet uygulayın faydasını goreceksınız hem ıdeal kılosuna ulasacak hemde tuy dokulmesı cok azalacaktır.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 5380 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR