Kedim Devamlı Mama İçin Ağlıyor

mrysckn
mrysckn

826 Puan

Kızım kısırlaştırıldığından beri doymak bilmiyor. Bütün gün mama diye ağlıyor uyumuyor bile. kısırlaştırıldıktan sonra royal canin kısırlaştırılmış mamaya geçtik. Daha önce RC kullanıyordum hiçbir problem yoktu ama bu ara açlıktan hal ve hareketleri de değişti hiç yapmadığı şeyler yapıyor tezgaha, ocağa çıkıp yemek aşırıyo kendini yakıcak diye korkuyorum. Çöp karıştırıyor falan. Kilo alır diye gereken miktardan fazlasını vermemeye özen gösteriyorum ama çok ağlıyo kıyamıyorum da. Resmen bütün günü acı çekerek geçiyo bebeğimin. RC tahıl ağırlıklı olduğu için doymadığını söyledi vet imiz. Biz de karlı oluyo diye baya almıştık önceden. elimde 4 kilo var daha. gerçi ıslak mamasını yiyince de doymuyor animonda veriyorum. tahılsız. Ne yapmamı önerirsiniz. Bu açlığı hiç bitmeyecek mi ya da aynı durumu yaşayıp düzelten oldu mu? Mama diye ağlamaktan başka hiçbir şey yapmıyor çünkü bütün gün.

7 CEVAP

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

Evet, besleyici bir mamaya geçin. ND, yemezse profine onu da yemezse bozita

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

bizdede şuan için aynı sorun var ama malesef onun saglıgı için ölçülü mama vermek zorundayım , maması bittiği an gürültülü oyunlar yapıyor kapılara vuruyor atlıyor zıplıyor resmen bir cocuk gibi mama ver bana yoksa susman tavrında ama onunla işten geldğimde elimden geldğince oynayıp unutmasını saglıyorum , yaş mamasını ikiye bölüyorum sabah akşam olarak bir nevi kandırma diyelim buna baska türlü başa cıkamıyorum ve kısırlaştırılmış mamaya direk gecmeyin içine eskisinden koyun yavas yava geçiş saglayın . benimde içim gidiyor o miyavladıkça ama bizim 1 kilomuz var 5,5 kilodan sonra zararlı olacak buyuzden bu sınırı korumak sağlıkları için yapmak zorundayız :(

Hilakyol
Hilakyol

7623

Öncelikle merhaba ,
Kediler kısırlaştırdıktan sonra biraz daha fazla yemek yiyebilirler , bu normal bir şey.
Her kedi yaş mama sever ama misal bende kedimi eve ilk getirdiğim zamanlar fazla yaş mama vermiştim e dolayısıyla kuru mamasını daha da az yemeye başladı. Daha da fazla miyavlamaya başladı ve artık ayağa kalksak ayaklarımızın dibinden gitmiyor doğru düzgün yürüyemiyorduk. Bende kendimi tuttum 3 günde bir, bir mama bitirdiyordum. Bu size az gelebilir şuanda ama obez olması çok zararlı onun için kediniz çok şımarmış. Ben şimdi kedime 2 günde bir yaş mama bitirtiyorum.
Kedinizi çok şımartmayın ona hayırı öğretin ^^

Hilakyol
Hilakyol

7623

Ha o zaman farklı yerlerden yemek aşırıyor diyorsanız bakın 1 2 gün az yemek verin kuru mamaya hasret .d


Sabah 1 çay dibi kadar kuru mama öğlede aynı ( bazı öğleler yaş mama ) ve akşam yine 1 çay dibi kadar kuru mama aynısı yatmadan bence bir düzeni olsun..

zeynemila
zeynemila

2985

4öğün olarak verebilirsiniz

mrysckn
mrysckn

826

cevaplar için çok teşekkürler. evet kısırlaştıktan sonra fazla yemeye başladı. bi de günlük 70gr dan 50 gr a düştük. karıştırarak geçtik mamaya 1 ayı geçiyo. mama anlamında şımarık bir kedi değil büyürken çok dikkat ettim buna haftada 2 gün ıslak veriyorum parti resmen onun için :D onun dışında hep kuru mama. bizim yemeklerimizden vermiyorum yumurta ve yoğurt dışında. ona da alışkın değil. ağladığı zaman mamasını koymuyorum ben ona seslenince geldiğinde veriyorum ki şımarmasın. 4 öğüne böldüm sabah öğlen akşam ve gece yiyo ama doymuyo. kızgınlıkta aşındırmadığı kapıları tırmalıyo dikkat çekmek için. biri görse hayvanı aç bırakıyoruz sanır. nazlı sıpa :):) acaba mamasını değiştirsem yararlı olur mu?

Maması her zaman yemek kabında bulunsun. evdende yemek yedirin yaş mama mümkünse çok vermeyin. veriyorsanız da Bozita' nın yaş mamasını kullanın. kuru mama olarak rc kullanmayın derim, onun yerine bozita brit care n&D gibi mamaları kullanın. kedi dişi 1 yaşında veya üstündeyse 6 kiloyu geçmediği sürece bir problem yok. He ayrıca ben daha 1 senedir iki kedi besliyorum ama 15 20 sene kedilerine bakan tanıdıklarım var bana güvenin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2016 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR