Kedi Mi Tavşan Mı

Anket

Kedi
(22 oy)
Tavşan
(4 oy)
Toplam (26 oy)

Bahçeli bir yerde yaşıyorum köpeğim de var kedi mi almalıyım tavşan mı öneriniz nedir

11 CEVAP

goknur
goknur

18247

Feronia'nin anlatmak istedigini ben size biraz acabilirim.
Evimizde 100 adet tavsanimiz vardi ve Eltarcin'ninda dedigi gibi canimiza okuyorlardi temizligi bakimi vesayresi cok alengirli. Bu isin en kaba yani. Bahceye salicaksaniz eger bahcede bir tane bile cicek minik agac fidanlari filan olmamali ya tavsan yada onlar karar vermelisiniz. Ve tavsanlar bu sebepten dolayi bayirda yasamaya daha elverislidirler dogasi budur onlarin.
Ama kedilerin insanlarla yasamasi daha alisabilir biseydir ve bu surec daha Misir'in yuzyillar oncesine kadar dayanir. Ilk kedileri onlar evcillestirmislerdir ve kadinlar sadece kedileri olduklerinde kaslarini alirlarmis.
Neyse demem o ki kedi tavsana gore daha evcildir ve sizi daha cok mutlu edebilir hele ki sokaktan sahiplenilen bir cansa bu...

eltarcin
eltarcin

116201

Tavşanı kafeste bakmaya karşı olduğum için biz yavrularla birlikte 6 tavşanı bir odada bakıyorduk ve hakikaten öğğğ geldi. Tavşana tuvalet eğitimi imkansız değil ama zor. O nedenle etrafa pisliyorlar. Ve acayip derece çok yiyor. Biz her pazartesi pazardan sonra sağlam olan artıkları büyük bir çuvala toplayıp bagaja yüklerdik götürürdük :D Komik geliyor ama pazardan alınan bir baş marul yetmemeye başladı. Yem de veriyorduk ama tavşanların ek gıda alması kesinlikle gerekli. Ha birde unutmadan talaş sorunu var. Günlük temizlemek gerekiyor ve çişi (affedersiniz) talaşla birleşince iğrenç kokuyor. Kakası (affedersiniz) leblebi gibi :) O fazla kokmuyor. Kısaca tavşan bakmak maliyetli ve bol zamanlı bir iş. Tüm bunlara katlanırım diyorsanız tavşan bakmak çok zevkli (pislik temizlemek ve koku dışında) bir şey. Tombik yanaklarını öpesiniz geliyor. Sivri dişler :)))
Ama bana kalsa ben kesinlikle kediyi öneririm. Kedi ne biliyim her yönden daha iyi. Gerçi iki hayvanda çok iyi ama sivri diştense mırmırcanı tercih ederim. Kedi sahiplenmeden önce tabiki gerekli bilgileri de edinmeniz gerekir. Bunu sakın unutmayın.

Ssenaa51
Ssenaa51

2833

Merhaba daha önce 6 tane tavsan baktım bakımı gercekten zor her gün kafesini değiştirmelisiniz bizim bahçede kazmadık yer bırakmamışlardı ve biraz fazla yiyolar ben kedi diye düşünüyorum ama size kalmış :))

Kesinlikle kedi birde sokak kedisi sahiplenirseniz bir çok kişinin taktirini alırsınız ve bir can kurtarmış olursunuz. Beraber uyursunuz çok iyi olur. Kedinin tuvaleti eczacıbaşının kalın taneli kumunu kullanın (pisi pisi) ne koku olur ne pislik ;)

Sizce kedının tuvalet ı İle mı ugrasmak zor tavsan mı

Merloli
Merloli

113418

Bence ikiside olabilir.Benim şahsen bir kedim var daha önce hiç tavşan bakmadım, eğer birazdaha sözden anlayabilen bir minnoş istiyorsanız kedi alabilirsiniz.Tavşan için bir şey diyemeyeceğim çünkü dediğim gibi hiç bakmadım.Karar sizin sonuç olarak ikisi hakkında araştırmalar yapıp hangisi size uygunsa ,hangisi size daha yakın geliyorsa onu seçin derim.

akitalove
akitalove

19709

Tavşanın köpek salyasına karşı kötü oldugunu okumustum ölebilirmiş yoksa bende tavsan dusunuyodum ama okuyunca icim rahat etmedi o yuzden almadim

Feronia kesinlikle katılmıyorum ama sanırım kedi sahipleneceğim

ilknrdaisy
ilknrdaisy

12806

İkisinide baktım tavşan çok çok çok zor, ve kesinlikle evde bakılabilecek bir hayvan değil. Kedi diyorum

Evett kedilerin dostluğu yaşayan biri olarak çokkk güzel bir duygu aslın da ikisinin de bakımı kolay ama tavşanın bakımı vs kediye göre daha kolaydır

eltarcin
eltarcin

116201

Hatırlıyorum da bir keresinde terasımızda ki çileklerin hepsini köklemişti tavşanlar. Mübarekler bir tane bırkmaz mısınız? Bide "Oh olsun!" der gibi topraklarınıda etrafa dağıtmışlardı. Babam sinirden bildiğiniz köpürmüştü :D :D

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 5064 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79753 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR