Dişi Kedilerim Minderlere Çiş Yapıyor.

Ebru-c
Ebru-c

4513 Puan

4.5 aylık 2 tane dişi kedilerim var, kardeşler. Tuvalet eğitimleri vardı ama kakalarını yaptıktan sonra kendilerini temizlemiyorlar ve ben evin her yerinden pislik temizliyorum. Ve en kötüsü; onlara minder tarzı yataklar yaptım ama üzerine çiş yapıyorlar. Ne yapmam gerekiyor??


11 CEVAP

Cennet29
Cennet29

123930

Anneden eğitim alamayan kedilerde bu tarz şeylere rastlanıyor. Zamanla çözülüyor. Minderleri yıkayıp kaldırın bir süre onları unutsunlar. Bu arada minderleri çok tatlı olmuş 😍👌

Catmom777
Catmom777

105394

o yataklardan çiş kokularını aldıkları sürece orayı tuvalet bilirler yastıkları değiştirin ve tuvalet eğitimi videolar izlettirin

Catmom777
Catmom777

105394

Īzlettigin kedinin zekasina senin de eğitim becerine kalmis benimki 1 gūnde klozete gitmeyi öğrendi

Emirckr
Emirckr

11040

Tuhaf gerçekten,
Normalde tuvalet eğitimini çok çabuk kavrayabilen canlılar,
Bir o kadar da titizler,
Öncelikle minderleri ortadan kaldırın çiş kokusu aldıkça daha da oraya yapmak isteyecektirler bunda engellemek mümkün değil.
Video izletebilirsiniz ancak kedilerin de videoya odaklanması lazım bu yüzden eğitim öncesi dilerseniz YouTube’da Cats Tv olması lazım fare,balık,kuş,görüntüleri falan var doğadan.
Birde normal cat game falan yazarsanız da fare,sinek kovalama gibi oyun videoları çıkar onlarla ilgisini telefona çekersiniz.
Bu arada son sorum yavruların annesi var mıydı başlarında en azından 1-1.5 aylık döneme kadar?
Annelerinin eğitim vermiş olması gerekiyordu aslında.

Sezgek
Sezgek

16545

Video konusu kedinin zekası değil isteyip istememesi ile de çok alakalı kediler başına buyruk hayvanlardır köpeklere benzemezler eğitim konusunda ne yazık ki bir kedi bir şeyi yapmak istemiyorsan öldürseniz yapmaz net eğer video izlemek istemezse hayatta izlemez ama şansınızı deneyin benim kızım ne video izler ne tv ama arada biz film izlerken artık ne ilgisini çekiyorsa oturur bizimle pür dikkat film izler özellikle gerilim olursa izliyor çok komik ya bir de witcher ı çok sevmişti neyse konu dağıldı arkadaşların dediği gibi şimdilik yatakları kaldırın temizleyin havalandırın minderlerdeki çiş kokusu bi gitsin kakları yaptıktan sonra ıslak bir peçete ile popolarını ıslatın rahatsız olup yalayacaklardır diye düşünüyorum bir kaç defa bunu yapın daha sonra bırakıp bir gözlemleyin bakalım temizlenmeye başlayacaklar mı

Ebru-c
Ebru-c

4513

Yastıkları koyduğum ilk gün koku olmadığı halde yaptılar.
Video izleyince anlayabilirler mi?

Ebru-c
Ebru-c

4513

2 ay annelerinin yanındaydılar. Annede ev kedisi bu arada. Kumlarını gün içinde bile sık sık temizliyorum ama ona rağmen bile bazen evin içine yapıyorlar tuvaletlerini. Bugün yine yaptılar. Minderleri kaldırdım ama yere yaptı bu sefer de.
Yorgan yorumu için teşekkür ederim 🤗

Minminik
Minminik

14017

Yerini öğrenmesi için bir iki gün aynı odada kapalı bırakmıştım kumuna da devamlı gidip üzerine bırakıyordum kumun ve sürekli ayakları ile eşeleştiriyordum

Cennet29
Cennet29

123930

Kendilerini temizlemiyorlarsa hafifce popolarını suyla ıslatın rahatsız olup sileceklerdir. Kedim kaka yapıp poposunu yalamıyordu bende spreyle hafif su fıslatıyordum poposuna bu sefer mecbur yalıyordu kısa sürede öğrendi.

Ebru-c
Ebru-c

4513

Deneyeceğim, umarım işe yarar. Çok teşekkür ederim 🙏

Ebru-c
Ebru-c

4513

Kumuna hiç yapmıyorlar değil ama sık sık yere de yapıyorlar. Ve her tuvaletten sonra kendilerini temizlemiyorlar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 337 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR