Kediyi Yalnız Bırakma

nyssa
nyssa

1300 Puan

Merhaba,
ofis ortamında 2,5 aylık iran kedisi beslemeye başladım.ortam sıcak rahat ve oyuncakları ile dolu,kediyi geceleri yalnız bırakmamın sakıncası olur mu acaba

16 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Bakın,o bir bebek ve her zaman sizin ilginize muhtaç, kediler zaten geceleri daha aktiftir. Gece yanlız kalması daha kötü yanı. Gece boyunca ne olduğundan ne yaptığından haberiniz yok. Belki korkuyor, oyun istiyor, yanınızda olmak istiyor bilmiyorsunuz.Bir gün ez kaza ofiste bir şey devirdi korktu, canı yandı ancak sabah ofise geldiğinizde haberiniz olabilir.
Aileniz istemediği halde kedi sahiplenmeniz hiç iyi bir şey değil. Hayvanı tüm aile üyeleri istemeli ki bu şekilde aileden ayrı değil aileyle birlikte ailenin üyesi olarak bakılıp, görülsün.
Bence ailenizi ikna etmeye çalışın ikna olmazlarsa kediyi ev ortamında ailenin bir üyesi olarak görüp bakacak birine sahiplendirme yapın

ursaminor
ursaminor

116511

Zaten kendiniz de emir kipi olarak yazmışsınız. KEDİYİ YALNIZ BIRAKMA şeklinde.


Geceleri yalnız kalacak diyelim peki ya hafta sonları?
Kediler sosyal hayvanlar. En sevdikleri şeylerden biri de aileleriyle birlikte kıvrılarak uyumak.
İran kedileri özellikle hassas yapılı huysuz kedilerdir. Yalnızlık onları strese sokabilir. Bence ofiste değil, evde besleyin. Gündüz siz yokken uyur, akşam siz gelince sizinle oynaşır, gece de koynunuzda uyur.


Bir de daha çok bebek. Annesinden yeni ayrılmış bir bebeği yalnızlığa mahkum etmeyin mümkünse. Değilse de ona kucak açacak bir aileye sahiplendirin derim, naçizane...

ursaminor
ursaminor

116511

Ama kediler nocturnal canlılardır. Yani geceleri aktif olurlar. Ayrıca insanın ofiste geçirdiği süre ile evde geçirdiği süreler ve bu sürelerin kaliteleri farklı.
Yani çalışırken (ki ben evde de çalışan hatta bazen sabahlayan bir kişi olarak bunu söylüyorum) kediyle geçiştirme şeklinde iki baş okşama, kaliteli zaman geçirmek olmuyor. Ben evde çalıştığım geceler, kahve almaya mutfağa gidip salona döndüğümde, kızımı koltuğuma oturmuş olarak buluyorum. Ve uyuyor numarası yapıyor bildiğin. Yeter ki ben artık o koltuğa oturmayayım. Ki eşim saatlerce oynadığı halde bunu yapıyor. Yani bu bildiğin evlat gibi, çocuk gibi bir canlı. Size bağlı ve bağımlı.

ursaminor
ursaminor

116511

Ailenizi ancak kedi henüz bebekken ikna edebilirsiniz. Yani aslında elinizde şahane bir fırsat var çünkü bidi daha bebek :)
Bir hafta sonu kedi hastalandı yalnız bırakamam deyip eve getirin. Onun o tatlış yüzünü görünce dayanamayacaklarından eminim. Zaten aşı sonrasında sürekli gözlemlemek gerekiyor. Ateşi var mı vs. diye. O zaman yalnız bırakmamanız lazım.
Ailede en çok karşı çıkan kişinin bile kucağında uyuklayan bir toz tavşanına hayır diyebileceğini sanmıyorum ben :)
Size güvenim tam valla yaparsınız ;)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Hafta sonları gelseniz bile İran kedisi sahibi olarak bu şekilde bakmayı hiç uygun bulmuyorum. Neden evinize almıyorsunuz ki?

KedimVar
KedimVar

119251

Bence gündüzleri ofiste sizinle beraber olsun, akşam evinize dönerken onu da yanınıza alın. Aileniz sırf geceleri gelmesine izin verebilir belki. Tanıdığım biri böyle yapıyor ve kedi için bir problem olmuyor. :)

martha
martha

13132

hafta sonları onun için gittiğinizde kaç saat kalıyorsunuz ki? 2.5 aylık bir yavruya bu yapılır mı.

nyancat
nyancat

9149

Hiçbir kedi bana kalırsa ofis ortamında mutlu olamaz insanlar çalışıyor çok fazla ilgi gösteremezsiniz hadi gündüz ilgi gösterdiniz diyelim herkes gittikten sonra mutsuz olacaktır ki iran kedisi hassas yapısıyla daha da mutsuz olabilir ve birsürü açıdan tehlikeli kablolar var ise kemirebilir elektrik çarpabilir üzerine bir şey düşebilir yalnız olduğu ve geceleri kedilerin daha aktif olduğunu düşünürsek kendine oynayacak bir şeyler arayacaktır yere bir şeyler düşürebilir, kırabilir... yani olumsuz yanları saymakla bitmez maalesef bence yalnız bırakmayın umarım aileniz ikna olur :(

ursaminor
ursaminor

116511

Bebeklikten bu rutine alışacağı için sorun olmaz. Her iki mekanı da tanıyacak ve güvendiği kişi (yani siz) yanında olacaksınız. O yüzden dert etmeyin bunu.
Ama bir kere bu rutine alışınca onu gece yalnız bırakmamalısınız ofiste. Çünküz biraz büyüdüğünde sabah bir bakmışsınız ofis filan ortada olmayabilir. Kediler biraz kinci olabiliyor kızdıklarında :D
Arabanız da varsa aslında hiçbir sıkıntı olmaz.

nyssa
nyssa

1300

hafta sonları onun için geliyorum yanına,mamasını suyunu yeniliyorum,gündüz sürekli oynuyoruz,sürekli kucağımda ,yanımda vs.yani 24 saati tersine çevirmiş olduk,gündüz yalnızlığı değil gece yalnızlığımız var

nyssa
nyssa

1300

ailemden onay alamadım:(

nyssa
nyssa

1300

o da aklıma geldi ama gündüz ve gece ortam değişitirmek onu etkiler mi acaba?

KedimVar
KedimVar

119251

Benim bahsettiğim kedi gayet rahattı. Sabah ofiste akşam evde kalıyordu. Fakat ofiste herkes (5-6 kişi var) onunla ilgileniyordu yani hiç ilgisiz kalmıyordu. Bunu da belirteyim. :)

Hilakyol
Hilakyol

7623

Bence kediyi sahiplenin yalniz kalmasi hic iyi degil mutsuz olur hafta sonlari zaten ayri.. Hatta bildigim kadariyla yani gormustum yalnizliktan ( is icin gidiyordu tanidigim ) kumuna degilde evde yerlere kakasini yapmaya baslamisti.

nyssa
nyssa

1300

haftasonu gelip sevecekler.fotoğraflarına zaten bayıldılar..peki gece evde benimle gündüz de yine benimle ofiste olmasının sakıncası var mı,ben relax çalışıyorum yanımda olsun istiyorum ofiste de

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3072 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.037 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR