Sokak Kedisi

Arkadaşlar merhaba. Benim yavruyken kapımın önünde bulduğum kediye uzun süredir bakıyoruz. Komşumla beraber kediye mama koyuyoruz su koyuyoruz. Havalar soğumaya başlayınca kediye kulübe aldım minder yerleştirdim üşümesin orada uyusun diye. Ama daha 6 aylık olduğundan öksürmeye başladı. Veterinere götürdüm. Boğazları enfeksiyon kapmış dişleri ve ağzı yara olmuş enjeksiyon yapıldı. 3 gün orada kalıyor bakımları yapılıyor ilaçlarını düzenli veriyorlar. Yarın kedimi geri alacağım. Kendi evimde beslemek istiyorum fakat evimde 10 yaşında muhabbet kuşum var evde sürekli salık duruyor kafese kapatmıyoruz. Ev ortamına alıştığı için kapatmak istemiyorum. Kediyi de soğukta evde beslemek istiyorum ama 6 aylık olduğu için doktorum uzak tutmanız gerekiyor dedi. Yaklaşık 3 ay sonra başka eve yerleşeceğim o zaman kediyi sahiplenmek istiyorum. Şu anlık geçici yuva bulamadım ve kimseye güvenemiyorum. Onlara da alışmasını istemedim sahipleneceğim için. Ocak ve şubat ayları çok soğuk geçiyor ne yapacağımı bilmiyorum. Komşumun da benim yaşadığım mağduru yaşıyor. Kulübesinde 2 ay boyunca kalsa hastalandığında gerekli bakımları yaparım ama dayanır mı bilmiyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz? Aynı enfeksiyonu tekrar kapanması için ne yapmam gerekiyor?

4 CEVAP

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Akşam içeri alın ve kapalı bir odada olsun. Aksi takdirde gece soğuğunda bağışıklığı düşer ve akut böbrek yetmezliğine kadar gidebilecek hastalık oluşabir. Rizikoya girmemek için akşam kuşunuzu kafesr alın ve üstünü örtün.
Yavruyu yağmur ol ayan günlerde gündüz dışarı çıkarabilirsiniz. Ancak dışarda mama vermeyin ki kendiliğinden içeri gelsin.
Bol suda haşlanmış tavuk yedirin. Tamamen iyileşinceye kadar viramin ve mümkünse viyo immune içirin.

Catmom777
Catmom777

105394

Kedi odasi ve kus odasi yap odalari ayri ve uzak olsun kedin o odanin varligini bilmesin yeter

kediyi 2 ay ayrı odada tut. hayatını kurtarmış olursun.

kediyi 2 ay ayrı odada tut. hayatını kurtarmış olursun.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 181 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR