Asırı Stres Olan Canım Oglum Su Icmıyor

Sera79
Sera79

783 Puan

SU ICMESI ICIN 2 KAP KOYDUM
UZUN ZAMANDIR GIMCAT RELAX VERDIM YINE DE IDRAR YOLU ASIRI STRESTEN UZUNTUDEN TIKANDI.TUM ILACLARI VERDIM.TUM YANLIS TESHIS TEDAVILERI DUZELTTIM.GIMCAT URINARY DE VERIYORUM.
SU ICMESI ICIN BASKA NE YAPMALIYIM BASINA GELEN VAR MI LUTFEN YASAYANLAR YAZIN.

11 CEVAP

BusraO
BusraO

1588

Benim kedim de hiç su icmiyordu, kum kabina idrarını asla yapmıyordu. Aşırı stresliydi. Koltuk yıkama makinesi aldım ardından da koltukları değiştirmek zorunda kaldık durum o kadar kötüydü.
Feliway sprey stresini azalttı , antibiyotik tedavi bittikten sonra Kotervin ve urinonvef kullandık.
Urinonvef ilacın ucunu kesip içindeki kısmı ağzına sıktık (içeriği kızılcık)
Kotervini 1 şişe kullandık.
Uriner sorun çözülmesine rağmen kumuna yapmayı reddetti.surekli lavoboya yapıyordu. Kumuna yapmak istemiyordu. Çam peleti kullanıyorduk magicsand aktif karbonlu ince kuma direkt geçtik. Kum kabini yıkayıp bu kumu koyunca kendisi bir anda geldi ve idrarini yaptı. Kum degisikligi de büyük bir çözüm oldu. 1 yıl boyunca sürekli araştırdım , çözüm bulamamak hastalığın ilerleyecek olmasını düşünmek benim için de çok stresliydi.çok yorulmustum. kedimin uriner sorunu geçmesine rağmen bu şekilde devam etmesine veterinerimiz de anlam veremedi. (Bu arada veterinerimiz aşırı başarılı , mesleğini severek yapan biri ,goturdugum sokak hayvanlarını bile ücretsiz tedavi etti.)
Bu süreçte haşlanmış tavuk ve ciğer bol bol verdim , her gün yaş mama yedi. Su eksikliğini yiyeceklerle karşılamaya çalıştım. Yaz ayında daha çok ihtiyacı olacağı için ara ara siringayla icirdim. Su içmesi de sorunun bitmesiyle çözüldü , su kaplarına bıyıkları degiyorsa yüksek değilse de içmek istemez , cam olması da iyi olur. Bu arada yazdigim ilaçları hekiminiz vermedi. O sadece antibiyotik kısmında tedavi etti. Kedinizi iyi gozlemlerseniz , neye ihtiyacı olduğunu daha iyi anlarsınız. Uzun uzun yazdım kusura bakmayın, 1 yıl boyunca yaşadıklarım aklıma gelince faydası olsun istedim

Minigimmm
Minigimmm

11838

virbac iyi bir mamadır, hekim verdiyse idrar yollarına özel olan mama anladığım kadarıyla, evet sadece o mamayla devam edin ve tabiki su desteği çook önemli hemen su pınarı alın, alışırsa mükemmel olur. korkarsa dediğim taktiği sizde uygulayın ( fişini çekmek geri takmak ) yukarida dedigim gibi bir kere su akarken içerse artik içmeye devam eder. üriner için takviye kullanmaya devam edin tabiki iyilesene kadar.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Stres yaşadığından yemediğini anladığım kedimden stres kaynağını uzaklaştırdıkran sonra yemeye başladı.
Stres sebebini bulun ve uzaklaştırın

Nrynrynry
Nrynrynry

1178

Mutlaka c vitamini verin bende kedimde üriner sıkıntısı yaşadım. C vitaminini düzenli kullanıyorum rutinimize ekledik.

Minigimmm
Minigimmm

11838

kedisi su içmeyip kabız olan birine yazmıştım, sizede kopyala yapıştır yapıyorum tek ve net tavsiyemdir. kedisi su içmeyen, tezgaha çıkıp musluktan içme alışkanlığı olanlar direkt su pınarı alsın derim. benim kedimde çok az içerdi, evin 2 noktasındaki su kaplarını koklar çekilirdi son zamanlarda da tezgaha çıkıp musluktan içmeye başlamıştı, hekimimiz bu şekil olmayacağını tezgahin üstüne ancak çok susarsa çıkacağını bununda bize ilerde böbrek sorunu olarak geri döneceğini ve hemen bir su pınarı almamı söyledi, gerekeni yaptım ilk gün cihazi garipsedi uzaktan suyun akışını izliyordu, bende yarım saat çalıştırıp 1 saat fişini çekiyordum fişi çekiliyken içmeyi denedi hoşuna gitti alışkanlık kazandıktan sonra ise artik suyun çıkan şelale kısmından içmeye başladı artik fişini hiç çekmiyorum hem su içmesi artti hemde tezgahi terk etti


https://ty.gl/brpi6dhxyh


su için tavsiyem bu ama idrar yolu tıkanıklığı için tedavide olması gerekiyor, iyi bir muayeneden geçip sağlık problemleri için mamalardan kullanmaya başlayıp ve daha kaliteli sadece kliniklerde satılan veteriner serisi takviyeler kullanmanızı tavsiye ederim. Gimcatin işe yarayacağını düşünmüyorum, hekimimiz gimcat için yabancı ülkelerde market ürünü olarak satıldığını söylemişti ve kedileri cezbetmek için içeriğinde şeker vs kullanılıyormuş tavsiye etmiyordu. vedavet, vetexpert, zoovital, vetriline markalarının ürünleri ilk seçeneğiniz olsun derim. kaliteli bitkisel içerikli ürünleri var.

Sera79
Sera79

783

TSK EDERIM IDRARDA PROTEIN CIKMIS VIRBAC SADECE VERILDI HEM DE ANI GECISLE TUM MAMALARI KESMIS TABI KI YANLIS DSHA YANLIS ILACLAR SONDALAR IGNELER BIR DE UYARIMA RAGMEN MANTAR ETTI VET BUNLAR .

Sera79
Sera79

783

GIMCAT E INANIN RELAX PASTE COK IYI.AMA BU KADAR USTUSTE STRES UZUNTU YASATILDI KI GIMCAT URINARY DE VERDIM.RELAX COK DAHA ETKILI STRESTE.INANIN .KULLANIN DERIM HERKESE COK ARASTIRDIM.

su pınarı alın ve enjektörle günde 2-3 kez su verin ağzından. bir süre böyle gözlemleyin.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Virbac su içmesini teşvik eden mamadır. Muhakkak 10 cclik şırıngayla ağzının kenarından milim milim su içirin. Kendisi su içmezse 10 kere tekrar edin ve durumu vetle görüşün. Su idrar torbasını ve idrar yolunu yıkar.
Virbac 1, 2 ve 3 var. Hangisine devam etmesine gerek olduğu idrar analizindeki kristalin niteliğine göre karar verilir.
Miamor kefi çorbası oğluma çok faydalı oldu

Sera79
Sera79

783

AYNEN STRES KORKU COK YASADI. MAALESEF..VIRBAC YUKSEK PROTEIN IDRARDA PROTEIN VARSA VERMEYIN.TECRUBE.TSK HEPINIZE.

Sera79
Sera79

783

BUSRA HANIM
SAGOLUN HERSEYI YAPTIM AYNEN .OYLE SEYLERE MARUZ KALDIK KI STRESI ASIRI OLDU.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 353 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80379 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR