Fib Hastaligi

Kedim de aşırı tüy dökülmesi ve az beslenme durumlarını gördüm. Bugün veterinere gittik. Tüm kan değerlerinde düşüklük varmış. FİB den supheleniliyor. Yarin kesinlesecek. Bu semptomlar disinda baska bir semptom gormedim bugune dek. Kurtulma sansi var midir?

6 CEVAP

Feronia
Feronia

117611

Öncelikle çok geçmiş olsun.
İlk olarak çok sık yapılan bir hatayı düzeltmek istiyorum. "FIB" diye bir hastalık yoktur, o hastalığın adı "FIP" (Feline Infectious Peritonitis)'tir.
Teşhisi çok zor bir hastalıktır. Başka bir kediden bulaşabilir veya corona virüsünün mutasyona uğramasıyla ortaya çıkabilir.
Teşhisi konulamayan yüksek ateşin en sık görülen sebeplerinden biridir.
Anlattıklarınıza dayanarak veterinerin açık açık sizi kandırmaya çalıştığını hissettim. İki belirtiden kuru FIP teşhisi koyması çok saçma.

Feronia
Feronia

117611

Başka bir yere götürün. Götüreceğiniz yeri önceden araştırın.

Cok tesekkur ederim

ursaminor
ursaminor

116511

Kediniz dişi mi erkek mi? Kaç yaşında (aylık)? Kısırlaştırılmış mı?
Bu iştahsızlık yeni mi başladı? Yaş mama denediniz mi?


Her düşük kan değeri FIP değildir ki yahu :/
Ama önleminizi almalısınız çünkü bağışıklığın düşmesi, corona virüsü varsa mutasyona uğramasına neden olabilir. Vitaminlerinizi, ek besinlerinizi edinin.

İshal yok,kusma yok. Karninda herhangi bir şişkinlik yok. Az once ellerimle mama yedirdim bir avuc kadar yedi. Bugun atesi ölçüldü normal olduğu söylendi. İnanın çok çaresiz hissediyorum kendimi. Gözümun önünde eriyormuş gibi hissediyorum. Herhangi bir öneriniz var mi, baska bir yere mi goturelim ne yapalim?

5-6 aylik oldugu soyleniyor kesin bir sey yok ne yazik ki. Erkek. Kisirlastirilmadi. Ve bugun kuru fip teshisi konuldu. Test yapildi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 730 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.037 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR