Kedinin Kilosu Ve Beslenmesi Hakkında.

frekans06
frekans06

700 Puan

Merhabalar,
Daha önce kedim ile ilgili bir kaç soru sorup yardım almıştım. .
En son geçen hafta paragöz ve bilgisiz veterinerimizi değiştirmiştik. Yeni veterinerimiz geçen hafta konrtol ve parazit uygulaması yapıp 1 hafta sonra gelin kontrolünü yapıp kilo almasına bakalım ve kuduz aşısını yapalım demişti. Bu arada kedi 3,5 aylık british short hair.
Bugün gittik ve kuduz aşısı yapıldı. Kedi 1 hafta içerisinde 250 gram almış ve 1,5 kg olmuş. Veteriner kilo almasını az buldu ve haftada 350-400 gram alması lazım mamayı değiştirin dedi.


Mamada Advance kittenı değiştirip, Naturea Somon Kittena geçmiştim. (Burada da bu mamanın yavru kediler için biraz hafif kalabileceğini yazmışlardı). Veterinere tahılsız olduğu için bu mamaya geçtiğimi söylediğimde, "Yavru kediler için tahıllı mama kullanın, ilerde tahılsıza geçersiniz" dedi. Ayrıca yine yavru kedi için tavuklu mama kullanmamamızı söyledi. Ne önerirsiniz dediğimde ise "Nature's Protection Kitten" diye bir mamayı söyledi. N&D vardı ama yavru kedi maması tahılsız olduğu için diğer markayı önerdi. Bunun içeriğine bakıyorum;


Tavuk unu, tavuk yağı , pirinç, mısır , mısır gluteni , yumurta tozu , balık unu , şeker pancarı posası , yukka çiçeği özü , biberiye özü, maya , dinamik mikronize klinoptilolit (1 %) , kuru maya özü malt.


Yani kötü bir mama gibi... Veterinerin aslında mama satmak gibi bir derdi de yok ama tam veterinere güvenecekken bu mamayı önermesi yine aklıma soru işaretlerini getirdi.


Sizlere sormak istediğim;
1- Kedinin kilosu ve kilo alması nasıldır? (3,5 aylık 1,5 kg ve 1 haftada 250 gram almış.)
2- Naturea Somon Kitten mamayı da yeni aldım. Devam etmeli miyim? Yoksa değiştirmeli miyim? (Veteriner şimdilik tavuklu ve tahılsız kullanmayın dedi ama tüm kitten mamaların içeriğinde tavuk var.)

12 CEVAP

Feronia
Feronia

117611

Yavru bir kedinin kilo alması gerekmez, büyümesi gerekir. Kalitesiz mamayla kedinize kilo aldırarak sadece kendinizi kandırırsınız. Yeterli vitamin, mineral, amino asit sağlayan bir mama seçmelisiniz, kilo alsın diye karbonhidrat içeren değil. Hatta yavrularda karbonhidrat sınırlaması daha önemlidir. Tahılsız mama kullanın. Naturea light bir mama, doğru ölçü özel olarak ayarlanmazsa yavruya yetersiz kalır. Daha üst seviye bir mamaya geçmenizi öneririm.

Feronia
Feronia

117611

"Veterinerin aslında mama satmak gibi bir derdi de yok..."
İşte burada sonuna kadar yanılıyorsunuz. Veterinerinize güvenmeyin, veterinerinize güvenmeyin diye ne kadar söylesem işe yaramaz, biliyorum ama veterinerinize güvenmeyin.
Tahılsız mama kullanın!

Feronia
Feronia

117611

GimCat doğal olmayan ek besinlerde bence şüphesiz Türkiye'nin en iyisi. Ama tavsiye eder miyim? Etmem. Naturalis Adramys veya VedaVet (bazı ürünleri hariç) öneririm. Malt için GimCat öneririm.

affogato
affogato

424

Nd kullanın veterinerlere de mama konusunda asla güvenmeyen !!!

dilex
dilex

4519

Merhaba benim de 3.5 aylik british short hair kizim var ve 1.720 gr.en son vet.kontrolune gittigimizde 1 hafta oncesine gore 100 gr almisti ve vetrnzmz cok guzel gidiyor sagligi dedi.endiselenmeyin gayet saglikli yani cocugunuzun kilosu..ayrica hafta da 400 gr cok cok cok fazla bir rakam.siz saglikli beslediginize inaniyorsaniz kilolu olmasinin hic bir avantaji yok, zaten kisirlastirdiktan sonra istemesekte kilo aliyolar.

ecetuqce
ecetuqce

973

Benim oğlum da 3 aylıkken 1.5 kg du ve veteriner normal buldu açıkçası şuan 6 aylık ve 3.3 kg 3 ayı geçsin kuduz aşısını yaparız dedi ve 3 buçuk aylıkken 4 aya yakın 2 kilo oldu o zaman yaptırdım kilo değil tam 3 geçtiğinden emin olamadığımız için yapmamıştı

dilex
dilex

4519

Bende vetetinerimin tavsiyesi uzerine gimcat vitamin kullNiyorm.bebeklr icin olandan.malt icin de trixxie aldim bu kez.neden bir vetrtinerin dedigi baska bir veti tutmaz ki ilgincler..ama dikkkrt rttigim kadariyla bunsaydaki dHatrcrubeli arkadsslarda gimcat urunlerini cok begenio.

frekans06
frekans06

700

@feronia cevabınız için teşekkür ederim.
Veteriner mamaları ve tavsiyeleri konusunda bu forumda çok bilgi okudum.
Veterinerde N&D markası da var, diğer bahsettiğim marka da var. Kendisinin tüm mamalardan %2 komisyon aldığını, kedi küçük olduğu için kilo almasının önemli olduğunu bu yüzden ilk etapta tahıllı mama tavsiye ettiğini daha sonra ise N&D'nin mamasına geçiş yapılacağını söylediği için öyle yazdım.
Açıkçası bu konuda biraz samimi geldi bana. Ancak önerdiği mamanın içeriğine bakınca durumu garipsedim tabi ki.

frekans06
frekans06

700

Anladım. Çok teşekkürler...

onurtemiz
onurtemiz

116286

Tavuk ve ürünlerini saf halde vermeyein uzak durun. Royal C, ND, Hills, Orijen, Acana, Pro Plan ın içindeki tavuk etleri işlem gördüğü için tavuklu mama verebilirsiniz ama kasaptan tavuk almayın kedi için. Mantar a neden olursunuz. Tüm tavuk ürünlerinden uzak durun ev de haşlar veririm yesin yavrum güçlensin büyüsün düşüncesinini unutun. Bu yazdığım mamalardan şaşmayın mümkün olduğunca aralarından en uygun fiyatlısı Pplan fiyat bütçesi sıkıntı olanlar.

frekans06
frekans06

700

Günaydın,
Cevaplar için teşekkür ediyorum.
N&D'nin içeriği iyi ancak onda da kimisi aşırı tüy dökülmesine yol açıyor derken, kimisi de tüyleri ipek gibi oldu diyor. Kardeşim N&D yavru kedi maması kullanıyor. Ondan biraz numune alıp deneyeyim.
Acana içinde çok olumlu yorumlar var ama idrar yollarına iyi gelmediğini de yazanlar az değil. Türkiye distribütörü Şadanlar'dan numune talep ettim. Her iki mamayı da deneyip karar vereceğim.


İlk mesajımda sormayı unuttuğum bir konu vardı. Biz kedi maltı için BiyoActive, Multivitamin için ise Gimcat Multivitamin kullanıyoruz. Veteriner malta devam etmemizi ancak multivitamin için Gimcat'in iyi olmadığını ve bitirince değiştirmemizi söyledi. Eski veteriner de aynı şeyi söylemişti.
Multivitamin için Gimcat nasıldır? Yerine ne tavsiye edebilirsiniz?

frekans06
frekans06

700

Çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için. Şu an N&D ve Acana markalarına bakıyorum. Acana'nın distribütöründen numune mama talep ettim. Onu bir deneyeceğim. Sanırım Acana mamaları tüm yaş grubu için geçerli.
Birde son olarak GimCat multivitamin kullanıyorum. Bunun iyi olmadığını bitince değiştirmemiz gerektiğini söyledi. Bununla ilgili düşüncenizi de paylaşırsanız çok sevinirim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 5026 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.009 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR