Çok Ama Çok Önemli!!!

Semiha3737
Semiha3737

2660 Puan

Merhaba dün gençlik hastalığı yüzünden kedimi kaybettim yani öyle denildi. İlk olarak bir veterinere götürdüm güvendiğim biri. Bana viral kaynaklı olmadığını testin negatif çıktığını söyledi. Beslenme kaynaklı dedi. İsali için probiyotik toz verdi. Synulox, baytril falan. Kedim daha da kötüye gidince aradım toza devam etmem gerektiğini söyledi. Ama ben dayanamadım başka veterinere götürdüm. Oda viral değil dedi. Ama kan değerleri çok kötü. Tecrübelerime göre gençlik hastalığı dedi. Genç kalınmış dedi. O kadar üzgünüm ki. Bugün sabah iyi olan bir başka kedim de İştahsızlık, kusma ve isal göründü. Veterineri aradım. Reflor, synulox ve imunex le başlayalım dedi. Ne yapacağım ben. Evde 10 kedim var.

10 CEVAP

tutmuş karma aşıları yoksa evdeki kedilerin çok riskli bir durumdasınız. kedi gençlik virüsü 2 yıl yaşıyor bulunduğu yerde. çok ciddi dezenfekte etmeniz lazım evi vs. allah yardımcınız olsun başka bir şey diyemiyorum çünkü şu an bağışıklık güçlendirici ilaçlar dışında yapacak bir şeyiniz yok.

Semiha3737
Semiha3737

2660

Her yeri dezenfekte edeceğim, hasta olan kediyi başka odaya aldım.

bence bütün kediler şu an mikrop taşıyor maalesef ve bağışıklığı yetmeyenler hasta olacak muhtemelen. aşısız 10 kediyi eve sokmak dışarıda aç kediyi beslememekle eşdeğer bana göre. çok kötü bir şey yapmışsınız kusura bakmayın. başka bir şey diyemiyorum.

Aşısız mı kediler? Diğer kedileri ayrı ayrı karantina altına almanız gerek. Evde mama su kabı yıkanabilir ne varsa çamaşır sulu suyla yıkayın. Su mama verince dökün kabı yıkayın en azından. Ortak hiçbir şey kullanmasınlar. Şuan en azından hastalık belirtisi gösteren ayrı odada tutulmalı ve el hijyenine dikkat edilmeli, kıyafet değiştirilmeli. Diğerleri hastalığı kapmamış olabilir. Tuvaletleri de ayrı tutulmalı.

Kustuğu yer de çamaşır sulu suyla dezenfekte edilmeli.

Semiha3737
Semiha3737

2660

Kedilerin aşısı yok. Aslında benim merak ettiğim konu, kan testinde gençlik hastalığı çıkmıyor mu

muratt_dgn
muratt_dgn

1150

Gençlik hastalığında sadece testle değil kan testi de yapılması lazım yaptıkları test gebelik testi gibi o testin yanılma payı var özellikle negatif çıkarsa yanılma payı oluyor pozitif çıkarsa zaten hastalık var demektir

Semiha3737
Semiha3737

2660

Kan testi yapıldı ama. Kan değerleri düşük çıktı ama Wbc değeri onun üstündeydi

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Çok üzüldüm. Allah yardımcınız olsun.
Kaybettiğiniz cana Vitamin, mineral takviyeli serum verilmeliydi.
Bağışıklık çok önemli. Haşlanmış tavuk göğsü ve pirinç lapası öneriyorum. Ayrıca viyo immune ve kansızlık varsa kan yapıcı vitamin.
Hayvan Hastanesi Başhekimine kaybettiğiniz kedinin test sonuçlarını göstermenizi ve hasta olan kedinizi de Başhekimin görmesini sağlayın.
Veyerinerlik Fakültesine gitme imkanınız varsa lütfen oraya götürün.
Burdan bizimle sonucu paylaşın lütfen.
Sağlıkla kalın

Sulemiss
Sulemiss

3296

O hasta olan kedinizide bence gençlik hastalığı teşhisi koyan veterinere götürün çünkü bazı veterinerler gerçekten çok kötü yanlış teşhis yanlış tedavi ölüme götürüyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 324 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80379 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR