Sizce Kedim Sıkılıyor Mudur ?

Rosier4
Rosier4

11687 Puan

Daha önce bahçemde köpek beslemiştim ama ilk kez evimde kedi besliyorum 5 aylık erkek british shorthair.Gün içinde elimden geldiğince oynatmaya çalışıyorum hiç bişey yapamazsam 15-20dk topuyla al getir oynatıyorum gece yatmadan.Her sabah maması suyu tazeleniyor tuvaleti günlük temizleniyor 2-3 günde bir kitten paste vitamin takviyesi yapıyorum 10günde bir acana nd gibi yaş mama veriyorum düzenli iç dış parazit ve diğer aşılarını hepsini yaptırdım elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıyorum geceleri benimle uyuyor sizce mutlu mudur çokta kediler hakkında bilgim yok buradan okuduklarımla öğrenmeye çalışıyorum sizce daha fazla ne yapabilirim nasıl mutlu olmasını sağlayabilirim ailemde çok düşkün kedime severken canı yanacak diye korkuyoruz ama bazen suratsız canı sıkkın gibi hissediyorum.

3 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

136523

Bence mutludur çünkü daha bir çocuk, yetişkin olsa belki sıkılırdı. Yavrular daha azla yetiniyor. Mesela sokaktan yeni aldığımız bir yavru var sizinkiyle yaşıt şuan, sıkılıyordur diye gündüz biraz bahçeye çıkarmayı deniyorum, hemen ağlıyor içeri girmek için. Evde olmaktan memnun. Ama yetişkinler sürekli bir şikayet halinde. Canları sıkılıyor, ne istediklerini kendileri de bilmiyorlar. Kedilerimden ikisini sevmek istesek izin yok, tutmaya kalk bağırıyorlar sanki bir yerleri ağrıyor sanırsın. Mutsuz kedi belli eder kendisini zaten, bir şeylere zarar verme eğiliminde olur, eşyaları atar, kapıya miyavlar, odadan çıkınca da odaya alın der, alırsınız çıkar der. Bir türlü tatmin olmaz. Bizim yavruysa kendi kuyruğuyla bile oynuyor, oynatmaya gerek kalmıyor, kendisi bir şeyler bulup onunla oynuyor. Annesini ve kardeşlerini kaybetti. İlk başlarda çok üzgündü bir köşede dururdu oynamazdı. Şuan unutmaya başladı belli halinden. Sizinki öyle tek bir köşede gün boyu herkesten uzak durur mu? Nasıl bir somurtma halinde bilemiyorum. Kediler bazen yatıp öyle çevreyi izlerler, bazıları da hep yatar uyur. Karakter meselesi. Bizimkiler olta ile oynamayı severler daha çok. Küçük bir şeye ip bağlayıp yavaş-hızlı yerde sürükleyip arada uçurunca ona bayılıyorlar. Bir de tatlı dili çok severler. Şarkı söyler gibi sevince hoşlarına gidiyor. Onlar için ses çok önemli. Zaten işitme ve koku alma duyuları köpeklere göre çok daha yüksekmiş. Eğitilebilseler arama-kurtarma köpeklerinden çok daha başarılı olurlardı. Bir de bence mamaları daima önlerinde durmamalı, yoksa değeri kalmaz. Mama saati kedilerim için bir heyecan sebebidir. Kedimin biri "Mama ister misin, karnın acıktı mı, yemek yiyelim mi, aç mısın, kahvaltı yapalım vs." cümlelerini öğrendi, birini duyduğunda deliye dönüyor, evet anlamında miyavlıyor, bu onun için bir mutluluk sebebi. Önüne daima mama koysam yemek yemek onu heyecanlandırmazdı. Gelir kendisi ister bazen, hadi kalk mama vericem dersem mutluluktan deliye döner "mekke mekke" diyerek koşar.

Balimlilac
Balimlilac

11274

Britishlerin yüz ifadesi genelde öyle.Mutsuz gibi somurtkan gibi.Merak etmeyin mutludur. Sağlık açısından bir sıkıntısı yoksa endişe etmeyin. Tüyü kadar ömrü olsun güzel yavrunuzun.

Yeliznaz
Yeliznaz

2067

Bence kediniz oldukça mutludur zaten kediler köpekler gibi sevgi pitircigi değiller bunlar yeterli zaten cani sıkılırsa yaniniza gelip oynamak isteyecektir yada sıkıldığını düşünürseniz cam kenarına minder koyabilirsiniz saatlerce dışarıyı izleyebiliyorlar ama siz yinede camların kapalı olmasına dikkat edin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap