Kedimin Nefesi Tıkanıyor Gibi Öğürüyor

Ollalala
Ollalala

636 Puan

Kedim 1,5 yaşında british shorthair. Şimdiye kadar iki kere oldu bu durduk yere nefesi tıkanmış gibi öğürüyor. Tüy kusmaya çalıştıgını düşünüp malt verdim hemen. İlk yaptığında biofeline kullanıyorduk ve hiç sevmediği için düzenli verememiştim o yüzden tüy kusmaya çalışmasına bağladım ama yaklaşık 2 haftadır gimcat veriyorum her gün. Az önce tekrarladı bu tıkanma gibi öğürme. O an panik olduğum için videoya alamadım. Hiç tüy kusmadı bu arada şimdiye kadar. Mama yemesinde dışkılamada bir sıkıntısı yok enerjisi de yerinde ama korktum. Tüy kusmaya çalışırken mi böyle yapar kediler yoksa başka bir sebep olabilir mi?

5 CEVAP

dilanbulent
dilanbulent

17316

Malt konusu için yazıyorum. Benim kedim Trixie hariç hiçbir maltı severek yemiyor. Anneme malt al dediğimde de Trixie haricinde bir marka aldığı için yemedi kedim. Şu şekilde yediriyorum maltı. Biz haftada 1 paket yaş mama veriyoruz kedimize. Yaş mama paketini açıyoruz, yarısını pazartesi günü veriyoruz, diğer yarısının da ağzını iyice kapatıp buzdolabında saklayıp perşembe günü veriyoruz. Verirken de içine malt macunu sıkıp iyice karıştırıyoruz. Böylece malt macunu yedirmiş oluyoruz yaş mamaya karıştırarak. Yani kediniz maltı sevmedi diye çöpe atmayın, aynı bizim yaptığımız gibi yaş mamasının içine karıştırarak verebilirsiniz.


Ama yine de astım gibi bir durum olabilir. Veterinere götürmeniz lazım. Böyle ciddi sağlık problemlerinde internet bir fayda sağlamaz.

Ollalala
Ollalala

636

Bu arada yaklaşık 10 15 saniye sürüyor. Seviyordum tam okşarken başladı hemen kaçtı yanımdan. Yanına gidip malt yedirdim şuan sıkıntısı yok

CakilYavrukus
CakilYavrukus

9158

Tüy kusmaya çalışıyor muhtemelen evi bir kontrol edin gece alakasız yerlere kusup günlerce kalabiliyor. Tedirgin etmeyin kendi haline bırakın rahatça kussun. Öğrendikten sonra kusmayı artık tek seferde çıkarmaya başlar tüyleri. Daha fazla bişi yedirmeyin geri teper bırakın rahatça kussun akşamları 2-3 cm malt verin yeter.

astım muhtemelen kediniz. veteriner ciğer röntgeni çeksin ve hemogramına baksın. tüy kusma ve astım atağı birbirine çok karıştırılıyor video çekmeye çalışın veterinere gitmeden önce.

tüy kusma ve astım atağı birbirine çok karıştırılıyor. yaşadım ondan biliyorum. video çekin ve mutlaka veterinere götürün. mutlaka röntgeni çekilsin çünkü akciğer kalple yanyana. genişleyen akciğerler kalbe baskı yapabiliyor vs. beklemeyin tüy kusmasını çünkü başka bir şey gibi duruyor olay.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 214 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.321 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR