İ/D Mama Kaç Ay Kullanılmalı?

Coconutbey
Coconutbey

15101 Puan

Kedim ishaldi bunun için i/d mama kullanıyoruz şuan ishal değil ama kaka yine puding kıvamında diyebilirim. Ne kadar süre bu i/d mama kullanılıyor? Tecrübesi olan yazarsa sevinirim

12 CEVAP

dilanbulent
dilanbulent

17235

Bildiğim kadarıyla ishali iyice geçtiğinde de yine bir süre kullanılmaya devam ediyor garantiye almak için. İnsanlarda da böyledir. Grip ilacı kullanırsın, gribin bitse bile yine bir süre devam edersin. Ama veterinerinize danışmak çok daha iyi olacaktır bence

ben 1 sene kullandım. mide problemimiz vardı. tam iyileşmesi için an az 6 ay diyorlar zaten veterinerler. ben 1 tam sene kullandım çok da faydasını gördüm.

ben 1 sene kullandım. mide problemimiz vardı. tam iyileşmesi için an az 6 ay diyorlar zaten veterinerler. ben 1 tam sene kullandım çok da faydasını gördüm.

Coconutbey
Coconutbey

15101

Aaa o zaman normal, çünkü benim kedimin de kakası komple sertleşmedi puding kıvamında gibi yani yumuşak bazen de gaz çıkarıyor kaka yaparken. Ama eskiden direk çorba gibi sıvıydı patilerine bulaşıyordu çok kötü zamanlar yaşadık ya

Bgmd
Bgmd

2763

Benim kedim 30 günlükken annesini kaybetti. Doğru düzgün anne sütü almadığı için bağırsak florası oluşmamıştı. 8 ay boyunca dışkısı hep püre gibiydi ama ishal atağı yoktu günde bir ya da iki kere dışkısını yapıyordu. Sonra kullandığımız bir antibiyotik hap zaten bozuk olan florasını tamamen mahvetti kanlı ishal oldu serum şeklinde antibiyotik tedavi gördük ve inquie gastro mama aldık. Bu mama dışkısını toparladı, ekstra probiyotik toz kullandık. Şimdi hills markasının biome gastro mamasını kullanıyoruz dışkı tamamen düzeldi. Veterinerimiz normal mamaya geçince tekrar dışkı yumuşarsa ömür boyu da kullanan kediler var dedi . İshalin sebebi önemli geçici bir hastalık mı, mama değişikliği mı? Bizimki kronik olduğu için gerekirse sadece gastro mamalar kullanacağız.

Coconutbey
Coconutbey

15101

Ya benim kedim ne yerse yesin hiç dokunmazdı 3 çeşit mama denedim karıştırıp verdiğim bile oldu hiçbir sorunumuz yoktu. Kısırlaştırdıktan sonra ishal oldu ve geçmedi iğneler antibiyotikler ilaçlar probiyotik kullandık yine devam etti veteriner stresten olabilir falan dedi en sonunda. Sonra hills i d mamaya geçtik düzelmeye başladı ama tamamen kaskatı değil tabi sıvı da değil püre tarzı gibi oldu işte yumuşak dışkı ama kıvamı var. Patilerine falan bulaşmıyor yani. Bazen kan oluyor her zaman değil ama. 8 aylık bu arada benim kedim.

Bgmd
Bgmd

2763

Bizim dışkı gastro mamayı yedikten 2 gün sonra tamamen düzeldi. En az 12 Hafta kullanın ideal olanı tamamen şekilli olmasıdır. Kısırlaştırma sonrası antibiyotik kullandınız mı?

Coconutbey
Coconutbey

15101

Malesef antibiyotik kullandık evet

Bgmd
Bgmd

2763

Tabii antibiyotik mecburen kullanılmalı enfeksiyon çok daha ağır sonuçlar doğuruyor. Probiyotik tozlardan kullandınız mı ? Bazen antibiyotik yararlı bakterileri de azaltıyor probiyotik + belli bir süre gastro mamalarla atlatabilirsiniz. Biraz daha toparlarsa kefir verebilirsiniz ama iki haftada bir (ağır bir probiyotiktir)

Coconutbey
Coconutbey

15101

Valla ilaç kullanmıyorum artık hap yutturmak istemiyorum 4 gün boyunca zaten yutturdum ama çok stres oldu hayvan bize de ona da eziyet ama toz halinde bir probiyotik varsa belki ondan yediririm

Bgmd
Bgmd

2763

Toz halinde var birçok farklı markanın sıvı ödül mamasına karıştırıp verdik . Bir kedim severek yiyor diğeri probiyotiğin tadını sevmiyor . En sevdiği konserve mamaya yavaş yavaş ekleyip verebilirsiniz.

Bgmd
Bgmd

2763

aniflora adlı probiyotiği kullanmıştık. 5 gün kadar

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 286 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR