Kedi İştahsızlık Ve Kusma

Gnfln
Gnfln

722 Puan

Merhaba, kedim son bir kac gundur mamasını yememeye başladı. Bugün hiç dokunmamış. Dün halıda yeşil köpüklü kusmuk vardı. 1 haftadir malt kullaniyorum trixie'nin peynirli olanini. Bunun yaninda bir de yeni siparis vermis olduğum mamanın son kullanma tarihine baktim 23 ocak yazıyor (buna şok oldum yeni aldigim halde bununla karşılaştım). Sesi de biraz cızırtılı geliyor. Suan hasta mi yoksa mamadan dolayi mi bu belirtileri gösteriyor anlayamiyorum. Yardımcı olabilirseniz yarın ona gore bir yol izlemeyi düşünüyorum.


13 CEVAP

mama alırken o markayı en ucuz satan yer yerine petlebi gibi güvenli sitelerden alın. 50 lira fazla verin ve böyle dertlerle uğraşmayın. büyük dolandırıcılık var çünkü mamalarda. ben hills kullanıyorum ve sitesinde sadece 4 internet sitesi resmi satıcı. ama her yer hills satıyor hem de 100 lira ucuza. bu olamaz. 50 liraya 1 kg kıyma nasıl olamazsa iyi markanın ucuz maması da olamaz.

ıslak mama yerine haşlanmış tavuk ve pirinç verin yarın.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Bir kaç gün mama yemeyen yani yeterli beslenmeyen kedinin organları hasara uğrar.
Bu durumda serumla beslenmeli.
Vakit kaybetmeden mide ve bağırsak röntgeni çektirin. Burda sorun yoksa hemogram yaptırın.

Gnfln
Gnfln

722

yarın duruma göre düzelmez ise eğer veterinere götüreceğim

Gnfln
Gnfln

722

Bilgi ararken denk gelenler olur diye sonucu aktariyorum.


Kuru mamasina 3 gundur dokunmuyor hic. Bugün veterinere götürdüm. Vitamin ve mide rahatlatici bir aşı yaptı. Şuanda rahatsiz eden o bayat mama yuzunden kendi mamasina dokunmuyor, diger mamalari yemeye basladi yasmama ve baska bir kuru mama denedim. Kendi mamasini da baska mamalarla karistirarak tekrar alistiracagim. Sonrasinda, zorunda birakarak bir şekilde yemeye baslar diye düşünüyorum. Sağlık sorunu ates vb. şeyler yokmus, sadece mamadan huylandi biraz.

Gnfln
Gnfln

722

Aksama kadar mamasina dokunmayinca, yas mama alayim dedim. Paketi normalde istahla bitirirdi, ama bu sefer yarisi tabakta duruyor, aksama kadar ac oldugu halde paketin yarısını yedi

safra kusmuş ve bence ilk yediği mama bozuk. SKT 23 ocak olan mama ölmüş bence artık. midesi ağrıyor olabilir. 1-2 gün gözlemleyin. yarısını yemiş en azından bugün yarın düzelebilir belki ama geçmezse veterinere götürün mutlaka.

Gnfln
Gnfln

722

brit care kullanıyorum petshoplarda pek bulunmuyor. internette de trndyoldan vs bakıp almıştım. Çok da güvenilir bir yer değilmiş malesef yaptım bir hata. Bundan sonra dikkatli olacağım. Umarım mamadandır düzelir bir şekilde

inşallah 🙏🏻

sitesinden resmi mama satıcılarına bakın öyle alın mutlaka.

Gnfln
Gnfln

722

kalan yaşmamaya etsuyunda, sebze ve pirinç haşlayıp karıştırmayı düşündüm yarın için. Sonrasında da normal mamasını tedarik ederim

Gnfln
Gnfln

722

3gün önce paraziti için veterinere gitmiştik o zaman hiçbir sorun gözükmüyordu sağlıklıydı. Dünden beri bu şekilde şuan. Halsizlik vb başka belirtisi yok gayet canlı (yani en azından biraz yaşmama yedikten sonrasında hareketlendi bayağı)

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Yaş mama yerine bol suda haşlanmış tavuk göğsü lütfen

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 404 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR