Devamlı Soruyorum Arkadaşlar Ama Kusura Bakmayın Çözüm Bulamıyorum Malesef Ne Yapacam Lütfen Yardım

salihaondag8
salihaondag8

16402 Puan

Arkadaşlar kısır yetişkin erkek kedim sadece et yoğurt süt ve yaş mama yiyor kuru mama koydugumda tabağına kaçıyor ve akşama kadar aç kaliyor ve birşey yemiyor eskiden azda olsa yiyordu şimdi asla yemek istemiyor aç kaliyor et tarzı ürünler vermezsem hiçbir şey yemiyor illaki onlardan istiyor kuru mamaya karşı birşeyi var galiba bende yemediği için stres olup üzülüyorum ve bu durumfa olduğu için mecbur et gibi şeyler ayarliyorum evden buda çok doğrumu bilmiyorum kuru mama yemesi gerekmezmi yani illaki yoksa öyle beslense birşey olurmu cidden artık ne yapacağımı şaşırdım hergun böyle beslemeyi artık yani beslerim ama işte sıkıntı yaratır diye korkuyorum bir yandan hergun böyle beslenmek yardımcı olursanız ne yapacağım konusunda fikri verirsemiz çok sevinirim gerçekten çok teşekkürler

9 CEVAP

Merhabaa :) sütü sindirebileceğini sanmıyorum. Kuru mamadan kaçması bence taviz verip ev yemeği vermeniz diye düşündüm. Çünkü yavrularımız en sonunda neyi verebileceğinizi hissettiği için yemeyip inat yapıyorlar bazen

KimJeongguk
KimJeongguk

122042

Kuru mamasını içerisinde gerçek et bulunduran bir mama markasından tercih edin. Sadece kuru mama koyun farklı bir şey koymayın mecburen hayatta kalması için yemek zorunda olduğunu anlayacak. Siz dayanamayıp ek besin verdiğiniz için kuru mamanın yüzüne bakmaz olmuş diğerleri daha lezzetli geldiği için.

1.5 yıl haşlanmış tavuk ve sadece yaş mama yiyen kedim 1 senedir hills i/d yi bayılarak yiyor başka da bir şey yemiyor. 2 ay kusup veteriner veteriner dolaşınca aklı başına geldi sanırım kendisinin. o yüzden kuru mama yemeyen kedi yoktur, kötü mamayı yemeyen kedi vardır.

Bgmd
Bgmd

2763

Benim kedilerimde diş eti problemi oluyordu veterinerimiz sürekli yumuşak şeyler yiyen kedilerde bu problemin çok sık olduğunu söylemişti. Gerçekten de yaş mamayı abartırsak diş eti problemi tekrarlıyor. Süt şişkinlik yapabilir ayrıca.

Deniz1741
Deniz1741

10927

Durumunuzu az çok diğer sorularınızdan bildiğim için çok bir şey diyemeyeceğim ama proplan almaya çalışın. Reddeden kedi çok az.

MarsMaya
MarsMaya

3850

Sürekli et ve yaş mama ayarlamak maddi olarak yormuyorsa zamanla bunları azaltarak ya da yukarıda da yazılanlar gibi aç kalmasına izin vererek kuru mamaya geçmeyi deneyebilirsiniz. Bazen sorun kuru mamanın kendisinde dr olabiliyor, kedinin hoşuna gitmiyor. 1-2 içeriği ortalama veya üst segment markayı gözünüze kestirip indirim kovalayın bence hemen hemen çoğu markanın 8kg-15kg olanları kilo başına düşünüldüğünde uygun fiyatlı oluyor. Brit Premium, Mystic en son indirim yakalayıp 10 kiloluk pakete geçiş yaptığım N&D aklıma gelen markalar.

salihaondag8
salihaondag8

16402

Mamasını değiştirdim sevdiği aromalarda birçok mama denedim yaş kuru karışık veriyorum yemek istemiyor kuru mamayı vereceğimi anladığında direk dışarı kaçıyor sateneve gelip giden dışarı çıkan bir kedim var

Emirrckr
Emirrckr

12926

Bizde 4 aya kadar sürekli yaş mamayla beslenen kedimize sandığımızdan daha kolay bir şekilde alıştırdık.
Hani her ne kadar tasvip etmediğim bir durum olsa da mecbur kalıyor insan,
Biz günde üç öğün yaş mama rutinini adım adım bozmaya başladık.
Önce akşam üstü öğününü kaldırdık baktık tek tük yemeye başladı bir haftalık böyle bir rutinin ardından artık yaş mamayı sadece sabahları veriyoruz onun dışında gerçekten severek kuru mamasını yiyor.
Yaş mamayı tamamen kesmeyi düşünmüyorum hem bu düzene uyum sağladı hem de tek tip beslenmesini istemiyorum.
Sonuçta doğalarında bu canlılar sürekli doğal taze etle beslenen canlılardı ev kedisi diye sadece kuru mama yemesine zorlamak bana pek doğru gelmiyor.
Kısacası alıştırana kadar biraz rutini bozun yani yoğurt et yaş mama vermeyin elbet acıkacak ve yemeye mecbur kalacak.
Birde yukarıda da dedikleri gibi mümkün mertebe kaliteli ve gerçekten et içeren kuru mamaları tercih etmeye bakın.
N&D olur,Orijen olur.
Acana da olabilir ama o bizim kedimize ağır gelmişti biraz.Fazla da sevdi diyemem.
Şu an N&D kullanıyoruz memnunuz severek yiyor.

Cennet29
Cennet29

123873

Iyi bir kuru mama denemediğiniz için yemiyor. Kediniz seçici olabilir size daha öncede kaç kere yazdım. Kalitesiz cok mama denemenizin hiç bir anlamı yok tabiki yemeyecek. Aroması güzel kokusu yoğun biraz daha kaliteli mama denemeniz lazım. Yapacak hiç bişey yok. Bu kdr uğraşana kdr kendinizi sıkın zorlayın evden destek alın ve biraz güzel bir mama alın görürsünüz yiyo mu yemiyo mu. Hiç birimiz kolaylıkla almıyoruz ki mamaları. Ben veterinere borç yazdırıyorum taksitle ödüyorum 2. El ürün satıyorum vs. Bir sürü kıyafetimi satıp kedimi baktım. Yani bir yolunu bulmak lazım. Kediniz böyle beslenerek sadece hasta olur dişleri çürür. O tedaviler ne kdr pahalı onları nasıl yaptıracaksınız? İşler daha kötüye gitmeden ve kedinin sağlığı bozulmadan düzgün bir mamaya geçin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 326 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR