Sizce Yanlış Mı Yapıyorum? Cevaplarsanız Sevinirim

dilanbulent
dilanbulent

17203 Puan

Benim kedim Felix'ten başka yaş mama yemiyor. Hatta kuru mama, sıvı ödül maması ve Felix yaş mama haricinde hiçbir şey yemez. Tavuk, ciğer, balık, yoğurt, haşlanmış yumurta... Aklınıza gelebilecek her şeyi denedim mümkün değil yemiyor çünkü küçüklüğünde verdiğimiz için sanırım bağımlılık yaptı Felix. Uzun uzuna bahsetmek istemiyorum ama Whiskas, Felix gibi market mamalarının ne derece bağımlılık yaptığını araştırırsanız anlarsınız.


Fakat yaş mama verilmeyen kediler de özellikle ileriki yaşlarda çok ciddi böbrek problemleri yaşıyorlar. Mecburen 10 günde 1 paket yaş mama veriyorum. Bir de benim kedim malt macun da yemiyor, mecburen yaş mamasına sıkarak veriyorum malt yesin diye.


Felix içerik olarak çok kötü bir mama bunu biliyorum fakat anlayacağınız üzere başka çarem yok. Bazıları diyor ki yaş mama vermemek bile Felix vermenden daha iyidir. Bu durum bayağı bir canımı sıkıyor. Siz olsanız napardınız sizce hata mı yapıyorum?

14 CEVAP

AhsenAise
AhsenAise

114755

Sağlıklı besleme için gayret etmişsiniz,tüm kedi anne babaları bilir ki bu sipalar manasız inatlaşma da kainat birincileri, haftada iki kez verin , söyle düşünün en pahalı mamalari tüketen kedilerde ki sağlık sorunları azımsanmayacak sayıda, verirken şifa olur diye dua edin , pozitif düşünün

hills gibi içeriği tam bir mama kullanırsanız hiç bir ek besin yaş mama veya vitamine gerek kalmaz. hills’i de bayılarak yer. yaş mama hele ki market yaş mamaları 5-6 yaştan sonra idrar yolu ve böbrek yetmezliği sorunları yaşatacaktır size.

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

@emele katılıyorum bizde hills mamadan memnunuz

dilanbulent
dilanbulent

17203

Haklısınız kuru maması iyiyse ihtiyacı olan tüm vitaminleri o mamadan karşılıyorlar fakat yaş mama verilmeyen kedilerde de ileriki yaşlarda böbrek problemleri oluyor o yüzden mecbur veriyorum Felix. İnsan yine de düşünüyor acaba iyi bir şey yaparken aslında kötü mü yapıyorum diye

develi99
develi99

768

Felix o kadar da kötü bir mama değil..

ozanesk
ozanesk

1243

Yaş mama ana besin kaynağı olmadığı için sorun olmaz. Su az içiyorsa haftada 1'e bile düşürebilirsiniz yaş mama sıklığını...

sadece felix yiyor diyor dikkatinizi çekerim. acil felixi bırakması lazım dişleri çoktan tartar olup diş eti iltihaplanmasına dönmüştür bile. belki de o yüzden kuru mama yemiyor ağzına bakıldı mı?

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Vonoji'nin
Kedim Halsiz ve Yemek Yemiyor
başlık altında bugünkü yazısını lütfen okuyun

dilanbulent
dilanbulent

17203

@emel_danismanyahoocom Siz yanlış anlamışsınız. Kedimin kuru mama yemesinde hiçbir sıkıntı yok. Kuru mama haricinde sadece Felix yaş mama yiyor demek istemiştim. Birçok yaş mama denedim ND Schesir gibi en iyisi denilenleri dahil. Asla yemedi. Tavuk, ciğer, balık, yumurta, yoğurt gibi şeyleri de yemiyor. Yani anlayacağınız o ki kuru mama ve Felix yaş mama haricinde hiçbir şey yemiyor. Bunu demek istemiştim.

Nrynrynry
Nrynrynry

1178

Kısır ise mutlaka kısır kediler için olan yaş mamalar var onları tercih etmelisiniz. Suyu güzel içiyorsa yaş mama verilmedi diye ileride böbrek yada üriner rahatsızlıklara yakalanmaz. Ben üriner rahatsızlıklara tedbir olsun diye senede 2 kutu c vitamini veriyorum. İnternetten size kopyalayıp yaptırdığım yazıyı da ekleyeyim veterinerinize de danışın. Benim oğlumda daha önceden üriner rahatsızlık olduğu için çok araştırdım rutinimizde c vitamini var. Birde evin 2-3 noktasında taze su olsun.


Kedinin idrar yolunun normal işlevini desteklemeye ve korumaya yardımcı olur. C vitamini virüs ve bakterilere karşı bağışıklık sistemini güçlendirir. Böbrek taşları oluşan ya da oluşma eğilimi gösteren kedilerde idrarın asitliğini artırarak idrar taşı oluşumunun önüne geçer.

CakilYavrukus
CakilYavrukus

8993

Felix, Purina ürünü ortakalite bir yaş mamadır. Yani sandığınız kadar kötü değil. Ancak düzenli olarak günlük yemeğini sağlıklı ve kaliteli kuru mama yemeyen kediler, hangi yaş mama yediği farketmeksizin her türlü sağlık sorununa açıktır.

develi99
develi99

768

Purinanin diger iki urunu olan Gourmet ve pro plani deneyin. Her ikisinden de alin. Ayni aromadakinden.. yavaşca geçiş yapın. Kesinlikle yer ..

Catmom777
Catmom777

105394

Bi şey olmaz felix kötünün iyisi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 413 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR