2 Aylik Scottish Yavrum İcin Mama Önerirmisiniz?

Mertly
Mertly

2576 Puan

Merhaba, kedimi bugun sahiplendim fakat mama konusunda cok kararsizim.
Sahiplendiğim aile annesini ve yavrularını unique mother cat mamasiyla beslemis,
ve ondan al diyor ama icerigi pek iyi degil gibi ve buna rağmen 2 kg 550 tl cok pahali geldi bana.
Öyle ucuz olsun diye çok da dandik mama vermek istemiyorum.
Royal canin kitten ve proplan kitten aklımdaki markalar siz ne tavsiye edersiniz?
Ve bu çocuk üstte yazdığım mamaya alışmış birden mamasını değiştirsem sorun yaşar mıyım?
Cevaplarınız için teşekkür ederim 😊

20 CEVAP

dilanbulent
dilanbulent

17253

Royal Canin, Proplan, Hills gibi mamalar dünya genelinde kullanım oranına bakıldığında en düşük şikayet oranına sahip mamalardandır. Zaten bu kadar köklü olmalarının sebebi de budur. Fakat bu sitedeki insanların birçoğu içerik içerik diyerek psikoloji bozdukları için bu mamalara savaş açmış vaziyetteler. Neymiş efendim içeriğinde tahıl varmış cart curt varmış. İçerikleri çok iyi diye öve öve bitiremediğiniz ND, Britcare gibi mamaların içeriklerindeki yüksek protein miktarı yüzünden özellikle kısır kedileri nasıl mahvettiklerini bir araştırmanızı öneririm. Demek ki o kadar protein şu an günümüzdeki kedilere yaramıyor.


Bu söylediklerimi herhangi bir kişiye gönderme olarak algılamayın, neredeyse her mama önerisi başlığının altında bu insanlardan bulabilirsiniz o yüzden en baştan yazayım dedim.


Royal Canin ve Proplan arasında kaldım diyorsunuz, seçim tamamen sizin. Proplan'dan yanaysanız Proplan alın, ki bence Proplan'ın içeriği biraz daha iyidir bana göre. Ama şunu unutmayın ki dünyanın en iyi mamasını da alsanız kediniz o mamanın tadını sevmeyebilir veya başka bir etkisi olabilir. Böyle bir durumda Royal Canin alırsınız isterseniz.

junie
junie

736

Biz de 2 aylık british sahiplendik royal canin kitten alıyoruz petlebiden. Tavsiye ederiz.

Mertly
Mertly

2576

Yok mu yardımcı olacak bir arkadaş?

salihaondag8
salihaondag8

16402

Proplan markası güzel içerikli kaliteli fiyatida uygun gibi memnun kalan arkadaşlar oluyor genelde deneyin severse o markayla devam edersiniz sevmezse ve kedinize yaramazsa eski mamasindan devam edersiniz yada başka marka onerebilecekler vardır mutlaka inşallah yardımcı olurlar ama bu üç markada güzel içerikli kaliteli fiyatı alınabilir kedinizde hangisini severse deneyin ona göre ilerlersinzi insallah ben hiçbirini kullanmadım yorumum bu kadar inşallah sevdiği mamayı bulur ve ilerlesiniz güzel mamadan 🤗

Mertly
Mertly

2576

Bir kaç öneri daha bekliyip proplan alıcam sanırım, cevabınız için çok teşekkürler 😊

KimJeongguk
KimJeongguk

122073

Proplan gdolu bir mama Royal Canin'in sadece hasta kediler için veteriner mamaları tercih edilebilir. N&D'nin protein değeri yüksek deniliyor yavru mamalarında. Hill's'in ton balıklı yavru maması çok güzel gerçekten çoğu kişi memnun ve kullandığımız için biliyorum ki bizde çok memnun kalmıştık. 15-20 yıl yaşayan kedilerin çoğu Hill's ile besleniyor. İçeriği N&D kadar iyi değil ama gerçekten çok memnun kaldığımız bir mamaydı yavruluk döneminde bu mamayı kullanmanızı öneririm açıkçası. Tüylerine çok iyi gelmişti ve iştahla yiyordu.

KimJeongguk
KimJeongguk

122073

Merhaba bir soruya cevap olarak başka bir soru da yazmışsınız onu da cevaplayım. British ve Fold eşleşmesinden doğan yavrular hastalıklı geni taşır ama hasta doğmazlar.

Catmom777
Catmom777

105394

Royal cannin al. Proplan çöp

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Bozita kitten, sanabelle kitten

Zxhrlast0x
Zxhrlast0x

2873

Royal canin mother&babycat sonrasında 4-5 aylık olduğunda ND kullanmanızı öneririm şahsen. Bende öyle yaptım çevremdekilerde royal kötü bir mama değil aslında. Kediye göre değişiyor deneyip görmek lazım.. her mama her kediye yaramıyor çünkü.

Mertly
Mertly

2576

Varmı başka önerisi olan?
Şuan Unıque mother and baby cat kullanıyorum içeriklerden çok anlamam bu mamanın içeriği iyi mi dir bundan devam mı edeyim?

develi99
develi99

768

Bütçeniz varsa Acana,Orijen,ND


**


Alternatif olarak;


Royal Canin, Proplam, Hills, Sanabelle, Bozita

salihaondag8
salihaondag8

16402

Bence kediye o mama daha once kullanilip memnun kalindiysa ve kedi sevdiyse bir sağlık sorunu yasanmadiysa bir süre o markadan devam edin severek yer hem mamasıni değiştirdiniz diye yememezlik yapabilir daha sonra bir süre kullanın sonra veterinerinize danışıp başka markaya yada başka kişilerin tecrübelerine dayanıp ozaman karsr verirsiniz ozaman değiştirirsiniz şimdilik gerek yok bence ama tabi karar sizin yinede 🤗

dadasf
dadasf

3198

biz yetişkinlik dönemine kader royal canin kitten kullandık. çok memnun da kaldık. kızımda severek yedi. geçiş olayını da aniden yapmamalısın. eski mamasından biraz almalısın. ilk gün %75 eski mama %25 yeni mama. ikinci gün %50 eski %50 yeni mama ve üçüncü günde %75 yeni mama %25 eski mama oranında değişime hazırlayabilirsiniz. aniden geçmeyi veterinerler önermiyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 620 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81553 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR