Eve Gelen İkinci Kedi

EmineDemir
EmineDemir

4621 Puan

Merhaba başlıktanda anlayacağınız üzerine ikinci kedi sahiplenmek istiyorum. Bebeğinin olması üzerine cok uysal ve uykucu olduğunu söylediği kediyi sahiplenmek istiyorum. 1 yaşında kısırlaştırılmis dişi bir van kedisi. Evimde de Mimiyi besliyorum. Beş ayı dolmak üzere dişi tekir Minimiz. Yani biraz büyük alışmak için. İnternetten araştırma yaptım bayağı taktikler falan ama size de soriyim dedim daha önce tecrübesi olanlar var mı? Nelerle karşılaştınız ,ne kadar sürede atlattıniz.?
5 ayını dolduracak dişi tekir+ yeni gelecek 1 yaşında Van kedisi(Van kedilerinin aksine oldukça uysalmis)

10 CEVAP

Van kedileri yalniz yasamayi daha cok sever.baska kedilere aliskin midir kediniz bir arkadasinizin kedisini getirip tepkisini olcseniz daha iyi olur bence.kedi 1 yasinda ise bilmiyorum ki uyum saglayabilir mi sizin kediniz kucuk oldugundan bir anlasmazlik cikabilir aralarinda.biz daha once boyle bir surec yasadik.sonuc olarak kendi kedimiz hircinlasti,diger gelen kediyi eski sahibine geri goturduk ve gelen kedide hircinlasti bizimkiyle birlikte.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Kademeli olarak şuradan yardım alarak https://kedilibirhayat.com/2017/05/20/2-kedi-nasil-tanistirilir/ alıştırma süreci uyguladım. Olabildiğince yavaş ve sakin davrandım süreç boyunca. Sonuç olarak oğlum çok sevdi ikinci kediyi fakat gelen kedi tam aksine ondan nefret etti ve yollarımızı ayırmak zorunda kaldık.
Size tavsiyem kedinizden bu kadar büyük bir kediyi tercih etmeyin. Yaşlarının yakın olması çoğunlukla çok daha iyidir, aynı cinsiyette olabilirler.
Kedinizin kendi gibi bir bebek ile çok daha kolay ve iyi anlaşıp mutlu olacağını düşünüyorum. Benim fikrim bu şekilde

ikiside dişi olduğu için biraz sorun olabilir ama alışırlar merak etmeyin. daha evinizdeki kedi bebek. mesela benim büyük oğlum kendini lord bellemiş. ama 4 aylık dişi getirdim daha ilk günden alıştılar :) biraz da kedilerin huylarına göre değişiyor durum .

Sizin kediniz dişi bir kedi van kedisinin cinsi nedir acaba oda erkek olursa daha iyi olur

EmineDemir
EmineDemir

4621

İkiside dişi maalesef :-( gelecek van kedisi dişi kısırlaştırılmıs.cok da uysal duruyor ... inşaAllah alışırlar . Kademe kademe ilerleyecek bakalım hayırlısı...

Dişi olmaları kötü bir durum ikisinin'de van kedileri uysaldır ama bende'de 1 tane erkek kedi vardı 1 tane daha erkek kedi getirdim birbirlerine o kadar çabuk alışdılar ki inanamadım bende bağazı kediler arkadaş canlısı oluyor bazaları ise agrasif

anfrenee
anfrenee

103796

genellikle hayvanlarda yavru hayvanlara karşı zaafları vardır, eğer ikiside büyük olsalardı sorun yaşayabilirdiniz ama yavrunuz var biraz zaman sonra iyi anlaşırlar diye düşünüyorum eğer ikisi dişi olmasaydı daha kısa sürede alıştırabilirdiniz diye düşünüyorum :)

EmineDemir
EmineDemir

4621

İnşaAllah anlaşırlar suanlik uçakla gelecek gibi denemek için fırsatımız olamayacak maalesef... İnsaAllah analsirlar pisiler

Hilakyol
Hilakyol

7623

Ben bu konuda tecrubeliyim 2 erkek kedim vardi ama 2side kucuktu alistilar kisa zamanda ilk zmanlar birbirlerine az biraz vurup kizarlar ana 1 haftaya kalmaz yalasmaya basladilar. Ancak birde 1 yasimizda disi kedimiz vardi. O cok hircindi bu konuda. Bi sure bizde kalmak zorunda kaldi 1 haftayi gecmisti onlara saldirmiyodu ama gormeye dayanamiyodu zaten hemen uzaklasiyodu onlardan.
Alacaginiz kedide 1 yasinda sizi pek tanimadigindan hircin olabilir ama size sukadarini diyim 2 kedimiz alisti demistim ya. Ha biz hicbir teknik kullanmadik gayette ayni odada kaldilar biraz gereksiz o alisma sureci icin sunu bunu yapin abartmaya luzum yok alisirlar

EmineDemir
EmineDemir

4621

Gelsin bakalım huyu suyu nasıl ona göre davranicağız artık:-)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1338 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.037 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR