Dişi Kediler Çiftleşmezse Tümör Mü Oluşuyor?

1997ceylin
1997ceylin

280 Puan

Dişi kediler çiftleşmezse tümör oluyor beyinlerinde diyorlar doğru mu ?

11 CEVAP

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Kim ortaya atıyor bu saçmalıkları?

aleyn
aleyn

113859

neden kedimizi kısırlaştırmalıyız
yazıdan bi kısım:
Aradan ne kadar süre geçerse, kaç kızgınlık dönemi atlatmış olursa kediniz onun sağlığı için de bir o kadar kötüdür. Çünkü kedinizin vücudunda çiftleşmek için deli gibi hormon salgılanmaya başlar zaten bu nedenle kendisi de kuvvetli bir dürtü hissederek çiftleşmek ister. Kediniz kızgınlığa girip bu bolca hormon salgılanıp da çiftleşmediği her boşa geçen dönem o hormonların o vücutta yok yere birikmesi durumuna neden olur. Ki bu yolun sonu da tıpkı hormon dengesizliği yaşayan insanlarda da olduğu gibi rahim veya meme tümörleri yani kanserdir.


Bu duruma bizzat veterinerimizde ben gözlerimle şahit olmuştum acı bir hatıra… Çok tatlı bir kedicikti şimdi melek oldu çoktan, 10 yaşındaydı ve kısırlaştırılmamıştı. Tam göğsünden karın boşluğuna kadar hiç abartmıyorum 1 koca kedi kafası büyüklüğünde dev gibi bir tümörü vardı tabii ki kanserdi ve çok acı çekerek öldü.


Minicik bir tümör olarak başlamış göğsünde minik bir uçuk gibi düşünün ve kısa sürede bu hale gelmişti o görüntüyü hayatım boyunca unutamam o gün hayatıma giren ve elimin dediği tüm kedileri mutlaka kısırlaştıracağıma ant içtiğim gün olarak kişisel tarihime yazılabilir. Veterinerim kısırlaştırılmadığı için bu tömürün olduğunu söylemişti ve kısırlaştırmanın öneminden dem vurmuştu.


Velhasıl kedinizin kızgınlık dönemini ne olacak bağırıp bağırıp geçiyor diye yabana atmayın kedinizin içinde biyokimyasında aslında dağlar yerinden oynuyor bunu bilin ve ona bunu ne kadar az yaşatır onu ne kadar evvel kısırlaştırırsanız o kadar ömrüne ömür katmış olursunuz.

Reyaura
Reyaura

15210

Hayır kizginliga girdiginde cifleşmezse kist olusma riski var diyebiliyorum

nyancat
nyancat

9149

Beyinle çooooooooook alakasız bir şey ama kist oluşuyor

anfrenee
anfrenee

103796

ne alakası var :D en fazla kist oluşur diye biliyorum :) çifleştirmicekseniz kısırlaştırmanız daha iyi :)

muffincatt
muffincatt

975

illa olacak diye bir şey yok ama eğer çifleştirmiyorsanız dişi kedinizi rahim veya meme kanserinden korumak için mutlaka kısırlaştırmanız gerekiyor çünkü bu hayvan sonuçta kızgınlık döneminde bir hormon salgılıyor yaşamı boyunca, çiftleştirmiyorsanızda kısırlaştırmamanız onun yararına değil zararına olur uzun vadede.

nyancat
nyancat

9149

Yumurtalıklarda oluşuyor tabi beyinde değil

emrezrtrk
emrezrtrk

13605

Eğer ciftlestirmessek ve kisirlastirmassak kist olursa olurmu

çiftleştirmeyip sürekli kızgınlığa giren kedinizde sadece kist oluşumu değil başka türlü bir sürü sıkınıtı çıkabilir.Kesinlikle kısırlaştırın

Hayir yok oyle bisey

aleyn
aleyn

113859

ayrıca kendi veterinerim de kısırlaştırılmayıp çiftleştirilmeyen dişi kedilerde hormon birikmesiyle yumurtalık ve rahimlerde kist oluşacağını ve bu kistlerin hem kızışma dönemlerinin çok daha sıkıntılı geçmesine sebep olacağını hem de normal zamanlarda ağrı yapacağını söylemişti.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 18216 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR