Kedi Mama Önerisi

BademSeker
BademSeker

3894 Puan

4 kedim var. 3 senedir Hills kullanıyorum. Çok da memnunum. Fakat artık bütçemi çok zorluyor. Market maması olmayan biraz daha uygun ama kaliteli mama önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

8 CEVAP

Cennet29
Cennet29

123890

Ben unıque kullanıyorum aylardır. Çok mama denedim en pahalı mamalardan da denedim ama kedime yaramadı. Bu markadan memnunuz

dilanbulent
dilanbulent

17235

Haklısınız mama fiyatlarında inanılmaz artış var. Şu an Proplan ve Royal canin bildiğim kadarıyla Hills'ten 1 tık daha uygun fiyattalar, belki onları deneyebilirsiniz. Bir önceki arkadaşımız Unique önermiş, bildiğim kadarıyla o mamaya inanılmaz zamlar geldi, herkes şikayetçi fiyatını asla hak etmiyor diye. Bir de Türk bir marka yani, o yüzden tepkiler çoktu ne bu zam diye. Fiyatını hak etmeyen bir içeriği var. Bunların haricinde Bonacibo markası var, piyasada Felicia Prochoice gibi mamalar orta segment olarak gösteriliyor ama Bonacibo'ya sokak kedilerine alınmalık mama diyorlar. Bilmiyorlar ki orta segment diye övdüleri Felicia ile aynı içeriğe sahip :) Onu da bir düşünebilirsiniz alınabilecek en uygun fiyatlı mama Bonacibo bence, içerik olarak da tam orta seviye bir mama. Daha da aşağısına düşmenizi tavsiye etmem

dilanbulent
dilanbulent

17235

@Cennet29 evet unique kullanan herkes fiyat konusunda şikayetçi. Kötü bir mama demek istemiyorum ama 2 kiloluk Unique mama asla 490 lira gibi bir fiyatı hak etmiyor. O paraya çok daha iyi mamalar alınır hem de kilo olarak fazlasını da alırsınız.


Bonacibo konusunda ise şunu demek istiyorum. Örneğin Felicia üzerinden örnek vereyim. Felicia'yı herkes orta segment bir mama olarak tanıtıyor, Bonacibo'ya ise düşük segment diyorlar. Fakat bilmedikleri şey şu, Felicia ve Bonacibo'nun içerikleri tamamen aynı :) Zaten Felicia'nın kendi fabrikası yok, Bonacibo'nun fabrikasına yaptırıyor mamayı. Bu fabrika olayı önemli değil aslında, önemli olan içeriklerinin aynı olması fakat insanların bunu bilmeden Felicia'yı övüp Bonacibo'yu gömmesi.


Aynı içeriğe sahip olmalarına rağmen Felicia'nın kısır kedi mamasının 2 kilosu aşağı yukarı 200-220 lira civarlarına satılıyor. Bonacibo'nun kısır kedi mamasının ise 4 kilosu 216 lira. Tekrarlıyorum; aynı içeriğe sahip olmalarına rağmen Felicia 2 kat daha pahalıya satıyor mantıken :) Benim tepki gösterdiğim şey tam olarak bu. Bonacibo çok iyi bir mama iddiasında bulunmuyorum ama tam orta segment bir mama, bütçesi kısıtlı olan insanlar için birebir.


Ama şunu da unutmamak lazım dünyanın en iyi mamasını da alsanız hiçbir mamanın garantisi olamaz. Belki kediniz mamanın tadını sevmeyebilir, belki de alerji yapabilir. Deneyip görmek gerekir :)

Cennet29
Cennet29

123890

@dilanbulent evet son zamda 2 kg unıque kısır mama 490 tl oldu bu fiyatı kesinlikle fazla bence diğer tüm mamalarınki de fazla . Bonaciboya da orta segment demenizi doğru bulmuyorum. Düşük segment bir mama. Herkes bütçesine göre istediğini tercih edebilir. Ben kullanıp memnun kaldığımı önerdim.

develi99
develi99

768

Felicia, Reflex, Enjoy, Econature vb.

Cennet29
Cennet29

123890

@dilanbulent evet felicia kısır ile bonacibo kısırın içeriği tamamen aynı. Ben her mamayı kullanamıyorum çünkü kedim hem çok seçici hem tavuk alerjisi var hemde hassas bağırsak sorunumuz var ayriten bütün mamalardan sıkılma gibi huyları var. Nd, mystic, obivan selection denemelerim oldu fakat kedim şiddetli ishal oldu. Nd nin üstüne atlayarak yerdi ama ishal olunca o mamayi da yemeyi kesti. Unıque gastrointestinal mama kullandım 5-6 ay şimdide kısırına geçtim. Ama ilginctir ki unıque serilerinin hiç biri kedimi ishal yapmıyor iyi geliyor ve kedim sıkılmadan yiyor. Benim veterinerim sağolsun insaflı olduğu için bana mamayı internet satış fiyatının altında veriyor hemde taksit yapıyor. Yoksa unıque falan da alamam. Veterinerimin sunduğu imkandan dolayı devam edebiliyorum.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Sanabelle, bozita

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 394 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80560 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR