Fazla Protein Konusu

pinarcaya
pinarcaya

19123 Puan

Disi kisirlastirilmis kedime nd balkabakli tahilsiz kisirlastirilmis kedi mamasi kullaniyorum. Protein orani %46. Bu proteinin kedilere bir zarari var mi?

12 CEVAP

Feronia
Feronia

117611

Yüksek protein içerikli mamaların idrar yolu problemlerine sebep olduğu ve kısır hayvanlarda düşük proteinli mamalar kullanılması gerektiği şehir efsanesinden ibarettir. Proteinin yapısında bulunan idrar yolu problemine sebep olabilecek tek şey sistin amino asididir. Sistin taşları en nadir görünen problemlerden biridir ve bunun önüne proteini kısıtlayarak değil kaliteli protein kaynakları tercih ederek geçilmelidir. Bu tip problemlerin asıl sebebi fazla mineral alımı, yetersiz sıvı tüketimi ve yüksek idrar pH oranıdır.
Yetersiz sıvı tüketimi idrarın konsantre olmasına, dolayısıyla böbreklerde ve idrar yolunda birikmeye sebep olur. Yaş mama, BARF, whole prey gibi yüksek nemli besinlerle beslenen hayvanlar kuru mama ile beslenenlerden yaklaşık iki kat fazla sıvı alırlar. Sıvı alımını yaş mama miktarını arttırarak, mamayı verirken ıslatarak, yüksek nemli diyete geçerek, su pınarı kullanarak ve evde birden fazla su kabı bulundurarak arttırabilirsiniz.
Mamanızın mineral oranına mutlaka bakmalısınız. Taş ve kristallenmeyi asıl oluşturan minerallerdir. Ayrıca mineral oranı en yüksek et balık etidir, bu yüzden balıklı yerine kırmızı etli veya kümes hayvanlı mamalar tercih etmek kuru mama ile beslenen kısır hayvanlarda mantıklı olacaktır.
Kediler ve köpekler etçil hayvanlardır. İnsanlardan farklı olarak asidik idrara sahip olmalıdırlar. Genel bakışla hayvansal besinler asidik, bitkisel besinler alkalidir. Bu yüzden çoğunluğu hayvansal ve pH oranı düşük mamalar tercih edilmelidir.

eltarcin
eltarcin

116201

Acaba tahılsız mama niye zararlı olsun? Neden? Söyleyin, bizde bilelim. Dediğimi tekrarlıyorum; Kısır kedisine tahılsız mama kullanıp da böbreklerinde, idrar yollarında sorun yaşayan varsa yazsınlar. En azından bilgi sahibi oluruz. Kulaktan dolma bilgilerle konuşuyorsunuz. Hiç araştırdınız mı? Veya bir site adı söyleyin. En azından orayı bir daha ziyaret etmem.

eltarcin
eltarcin

116201

Önceki soruda da yazdığım gibi protein oranı böbrek taşında etkili değildir. Yani bu oran dengeli oldukça sorun oluşturmaz. Bu denge en iyi Orijen'de var. Ve ben bu protein oranının böbrek taşı, idrar yolları vb. yerlerde sorun oluşturan birini tanımadım ve duymadım. En iyi seçim Orijen olur diye düşünüyorum. Daha uygun fiyata isterseniz Naturea'da olabilir.

ecetuqce
ecetuqce

973

Bu konuda çok yazan oldu böbrek taşı oluşturuyor diye ama oluşturmayan diyen de çok kedinin ırkını gore değişiyormuş:)

Kisir ve hareketsiz kedilerde yuksek proteinli mamalar bobreklerde sikinti olusturabilir.

pinarcaya
pinarcaya

19123

Feronia tesekkur ederim.

pinarcaya
pinarcaya

19123

O yazilanlari okudukca mama konusunda iyice kafam karisti.

pinarcaya
pinarcaya

19123

Kedim kilo almaya vok musait. Hem yag orani dusuk hem de kaliteli olarak nd yi bulabildim. Digerlerinin yag orani daha yuksek. Ama nd nin de proteini cok yuksek.

kedi_delisi
kedi_delisi

555

Düşük tahilli kullanın kısır kediyr tahilsiz mama kullanılmaz çünkü çoğu kedide soruna yol açmakta, kısırlaştırali ne kadar oldu?

pinarcaya
pinarcaya

19123

1 sene oldu. Dusuk tahilli mama denedim. Alerji yapti :( neden tahilsiz mama kisir kediye zararli?

pinarcaya
pinarcaya

19123

Boyle birsey yasayan birisinden bunlari dinlemek gercekten faydali olur. Hic ben yasadim diyen birisini gormedim.

nyancat
nyancat

9149

Neden kediler bir robotmuşta her mama her kedide aynı etkiyi gösterecekmiş gibi konuşuluyor her açılan konu da böyle herkes ordan burdan edindiği bilgileri paylaşıyor mümkünse kesinlik içinde paylaşmayın çünkü her kediye her mama iyi gidecek değil

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1151 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81935 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR