Yavru İken Alistirilmasi Gereken Konular

Minminik
Minminik

14131 Puan

Merhaba ilk kez kedi bakiyorum 5 aylik ve 4 aydir bizimle forumda hep goruyorum keske yavru iken alistirsaydiniz diye
Kedileri yavru iken neye alistirmak gerek siralayarak yazarmisiniz
Ornegin tirnak kesme kesmesek bile her hafta kesermis gibi yapmak gerekiyormuski alissin
Bir diger konu asla ev yemegi vermemekmis
Baska neler var

11 CEVAP

Coconutbey
Coconutbey

15696

Hayır kelimesine alıştırın masaya çıkmasın sizi ısırmasın ısırmaya alışınca da büyüyünce kendisine hiç dokundurtmuyor hep ısırmaya kalkıyor kardeşimin kedisinden biliyorum 😀

Phoenix3
Phoenix3

18389

Yemek masasına alıştırmayın derim, illa gelmek istiyorsa kendine bir koltuk beğensin hep orda otursun bizimki öyle :D
Perdelerden ve evdeki yıpranabilecek eşyalardan uzak tutun. Girmesini istemediğiniz yerler varsa, mutfak gibi oraları kapalı tutun ya da girdiği zaman uyarın ve her seferinde kibarca dışarı çıkarın. El ısırmalı oyunlar oynuyorsa abarttığı anda oyunu bırakın ve başka bir şeyle ilgilenmesini sağlayın yoksa insanlar ilerde sizi jiletçi sanarlar :')

develi99
develi99

768

Sosyal yetiştirirseniz hiç bir sorun kalmaz. Ama ürkek korkak yetiştirirseniz, biraz zorlanirsiniz.

Bulutcemre
Bulutcemre

111956

Bence kedilere sınır koymak yerine kendi konfor alanımızdan çıkmalıyız ama tasma tarama ve tırnak kesme meselesi hayatı önem taşıdığı için bebeklikten itibaren başlanabilir

Balimlilac
Balimlilac

11271

İlk taktığınız gün hiç hoşlanmıyor ama gün içinde alışıyor. Özellikle zilsiz tasma takılması gerektiğini düşünüyorum. Olası bir evden kaçma durumunda tasma önemli. Tüm tasmalarının içinde adı ve telefon numaram yazıyor. Ama zil yada çan kesinlikle takmayın kedilerin kulaklarına oldukça zararlı. Yemek masası üstüne çıkmamayı öğretin şu an benimki beni görünce yada aşağı deyince hemen iniyor. Mutfak tezgahına hiç çıkmadı denemedi bile kendiliğinden böyle gelişti. Tüm kapılarım açık serbestçe dolaşıyor. Her gün uygun bir tarakla tarayın canını acıtmayan sert olmayan bir tarak seçerseniz sever. Uzun esneyebileceği bir tırmalama tahtası alın. Benimki ne tül ne de koltuk tırmaladı bugüne kadar ve şu an 10 aylık. Baza bile tırmalamıyor, yeltendiği zaman alıp tırmalama tahtasına koydum ona alıştı.

Blimunda
Blimunda

246

3 aylık taze bir kedi annesiyim. Patili oğlum 7 haftalıktı tanıştığımızda. Bizimki evden hiç çıkmıyor, evden çıkan kedilert için daha farklı bir liste gerekebilir.
1)Tırnak kesme önemli.
2)1. madde ile aynı gibi ama ek olarak patisine dokundurmaya da alıştırmanızı öneririm. Tuvalet bulaşır, başka bir şeyden patisi kirlenir, temizlemek zor olur alıştırmazsanız.
3) Yüzüne dokunulması (göz ve kulak temizliği için)
4) Tırmalama tahtası (ben beceremedim maalesef ama önemli)
5) Hayır ya da onu durduracak başka bir kelime. (Ben acıyor deyince ısırmayı bırakıp yalamaya başlıyor ve zaman içince dişlerken acıtmamayı öğrendi. Aynı zamanda zıplamaması gereken yerlere zıplamasını da engelliyor)
6) Tasma(Ben asla başaramadım, delirdi. Evde olduğu için ben de çok dert etmedim.)
7) Adı (Belli bir tonlama ile söylerseniz zamanla alışıyor. İtaat amaçlı değil ama evde kaybolduğunda adına miyavlaması çok işe yarıyor.)
8)Yemek masasından uzak durmak. (Bizde yemek masası çalışma masası da olduğundan bu konuda çok ilkeli olamadık. Yavaş yavaş yemeğe yaklaşmamayı öğreniyor.)


Aklıma gelenler şimdilik bu kadar.

gofretbey38
gofretbey38

2595

Kesinlikle tırmalama tahtası ve istemediğiniz şeyler yaptığında hayır diyince durmasını öğretmeyi. Benim kedim geldiğinde daha 45 günlüktü geldiği günden beri tırmalama tahtası ile oynattım alıştı eğer alınmaz ise koltuk perde tırmalayabilir çok şükür biz yaşamadık darısı size :))

idunn
idunn

12265

3 kedimiz var ve bazı kediler maalesef tırnak kesilmesine alışamıyor. Her kedinin karakteri aynı olmadığından bazı kediler alışamayabilir. Büyük kedim 3 yaşına girecek ve bize geldiğinde 7 aylıktı yaklaşık olarak. İlk tırnaklarını kesen de bizdik ve birkaç seferden sonra alıştı. İkinci kedimiz ilk kedimizden sadece 1 yaş küçük ve bize geldiğinde daha 5 aylıktı fakat kaç kere tırnağını kesersek keselim ellerimizi ısırıp kaçmaya çalışıyor. Tırnak tamamen kedinin keyfi ve karakterine bağlı, her kedi alışamayabilir ve izin vermeyebilir.

Bulutcemre
Bulutcemre

111956

@minminik tasma eğitim ile ilgili değil benim açımdan daha çok deprem, apartmana kaçma gibi durumlarda tasmada numaranızın olması kurtarıcı olabilir

Minminik
Minminik

14131

@Bulutcemre, tasma ne için gerekli, zaten tasma takacak bir çocuk değil aldık takmaya çalıştık çıldırdı, tasma takması eğitim ile ilgili mi

lg23
lg23

1417

Dişlerini fırçalamaya, ağız ve kulak temizliğine alışmasını deneyebilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 406 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR