Hills Mama Tecrübesi Olanlar Lütfen Bakar Mısınız?!!

gofretbey38
gofretbey38

2595 Puan

3 aylık kedim var Royal mamadan hills balıklı kitten mamaya geçmeyi düşünüyorum sizce nasıl bu mama

14 CEVAP

GeceFanzini
GeceFanzini

1091

Sevgili dostlar, yaklaşık 25 yıldır kedilerle ilgilenen bir insan olarak naçizane tecrübelerimi paylaşmak isterim. Evime hiçbir zaman biblo gibi dursun, besleyeyim diye kedi almadım. her zaman evime aldığım kediler, hasta veya yaralanmış canlardı. Ve sokakta da sürekli kedi ve köpeklerin yara ve hastalık bakımlarıyla ilgilenirim. O yüzden de bunca yıl içinde çok şeyler tecrübe edindim. Bir kere şunu belirtmek istiyorum; Proplan veya Hill's gibi markalar, uzun yıllardır akademik uzmanlarla çalışmalar yapan veya uzun yıllar süren analizlerle üretim yapan firmalar. Yani bünyesinde profesörler olan, analizler yapan firmalar. İki içerik bakıp da 1 yıl kedi besleyen birinin aman bunlar çöp demesi kadar komik bir şey olamaz. Sadece bazı maddeler bazı canlara iyi veya kötü gelebilir. mesele bu. Ve tabi ki taze et oranı vs. gibi bazı kriterler fiyatı yükseltir. Tıpkı bizler gibi, birine şeker zararlıdır, diğerine tuz, birine sirke inanılmaz bir tedavi salar, diğerimize zararı dokunur vs. Tıpkı öyle olduğu gibi kedilerde de kimine mısır unu, kimine kanatlı hayvan kimine balık, kimine tahıl, kimine yüksek veya düşük protein gibi farklı farklı durumlara karşı tepkiler gösterebilir. Ayrıca hepsinin bağışıklık, üriner sistemleri de aynı değil. Birine mükemmel tedavi sağlayan bir ürün diğerinde ishal de yapabilir. Mesela benim Senelerce orijenle beslediğim can da oldu, 9 yaşında ve inanılmaz sağlıklı ve enerjik olan ama orijenin ne ND'nin ağır gelip daha düşük proteinli Hill's'le beslediğim de.. Şu an sokaktan bulduğum alerjen kedim için veteriner mamalarından sonra Acana Bountiful, diğerine de Hill's kullanıyorum. Bununla beraber kedim şu mamayı çok seviyor onu vermeliyim anlayışı da, tıpkı bir çocuğa seviyor diye abur cubur vermek gibi de olabilir. Kriter sadece bu da olmamalı. Çocuğunuz olsa seviyor diye sürekli çikolata ile mi beslersiniz? Özellikle ND, Orijen, Acana grubu mamaları ya bebeklikten itibaren verilmesi, ya da sonradan vereceksek çok yavaş bir geçişle verilmesi daha uygun. Çünkü 1 yaşına kadar sokakta yaşamış veya evde olsa bile düşük özelliklerle, sağlıksız yaşamış bir canın metabolizması bunu direkt kaldırmayabilir. Yani kaliteli bir mama yedireyim derken zarar da vermiş olabilirsiniz. Maalesef ülkemizde veterinerlik sektörü belli tetkikleri yapmakta çok da yeterli değil, ama eğer bu özellikte bir veteriner bulursanız önce kedinin kapsamlı bir değerlerini kontrol ettirin. şekeri, sindirimi, karaciğeri, yağlanma oranı, alerjenlik yapısı, tüyleri, cildi, kısır kedilerin (özellikle erkek) üriner sistemi.. her şeyi.. tüm bu kapsamlı analizden sonra mama seçimi daha uygun olur. Çünkü bu analize göre taurin miktarı, magnezyum miktarı, karbonhidrat ve protein gibi bir çok konuda uygun olanı seçeceksiniz. biz maalesef deneme yanılma ile bulmaya çalışıyoruz , ki bu da canları fazlasıyla yıpratıyor. Biraz uzun oldu kusura bakmayın, sadece açıklayıcı olmaya çalıştım.

Bgmd
Bgmd

2814

Hill' s mamadan biz memnunuz biraz fazla yediriyor ama erken bitiyor mamamız:))

ben sürekli hills kullanıyorum 1 senedir. petlebiden alıyorum resmi satış sitesi olduğu için ve hiç bir sorun yaşamadım. bayıla bayıla yiyorlar çok da güzel su içiyorlar. içeriği tam mama yaş mama bile vermiyorum hiç.

dilanbulent
dilanbulent

17291

Gayet güzel bir mamadır geçebilirsiniz. Ama şunu unutmayın ki hiçbir mamanın yüzde 100 garantisi yoktur. Dünyanın en iyi mamasını dahi alsanız kediniz tadını sevmeyebilir veya alerjik bir etki gösterebilir. Aynı insanlardaki gibidir aslında bu mevzu. Bunu bilerek mama almak lazım.

Minminik
Minminik

14131

hills kullanıyorum 5 aydır ilk kedim ama aşağıda verdiğim linkte hillsin çöp olduğunu görebilirsiniz, elimde çok miktarda olduğu için kullanıyorum, sonrasında geçmeyi düşünüyorum önerilen iyi markalara, ama bozita veya brit alacağınıza hills alın bin kat daha iyi


https://kahramanbaykus.com/turkiyede-satilan-kuru-kedi-mamalari-genel-cizelgesi/


alıntılıyorum;
Hill’s tarafında ise işler çok iç açıcı değil. Her türlü tahıl var (Glutenleri ile beraber), küspe var. Tavuk içeriğinin adam akıllı yüzdeleri, türü falan da yok. ProPlan ve Advance bu ikisinin hallinden daha iyiydi yahu.


Nitekim pazar olarak üç büyükler diyebileceğimiz Hill’s, Royal Canin ve ProPlan ne sağlık ne kalite ne de f/p olarak tercih edilesi ürünler değiller. Bu ürünleri almayın ki satışları düşsün, ve satışlar düşsünki bu fiyata çok daha kaliteli mama formülleri ile çıkagelsinler, hak etsinler paralarını. Hill’s mamalarının hastalıklar için özel üretilen serisi için gene bir nebze eyvallahım var ancak ProPlan ve Royal Canin şu formüllerle ve de bu fiyat aralığı ile kapıdan sokulur gibi değil.


Grupta olmasına şaşırdığım ve “Ulan biz bunu niye ithal ettik ola ki ?” diye sorduğum MERA bile içerikleri konusunda bu iki dev firmadan daha spesifik ve daha çeşitli.


Purina One, Royal Canin ve Hill’s açık ara bu grubun en kötü mamaları hemen arkalarından MERA geliyor. Bu dört mamayı fiyat olarak çizelgemizde 3-4 grup düşürsek bile hala f/p (fiyat/performans) olarak iyi mamalar olabilirler miydi ? Emin değilim.

Bgmd
Bgmd

2814

Hills pro plan kötüyse hangi mama iyi ki ?

Bgmd
Bgmd

2814

Hills ve pro plan kullanıyorum kötü mamalar mış ya nasıl kötü sonuç bekliyor bizi? Kaç hayvanı hasta etmiş ?

KimJeongguk
KimJeongguk

122130

Balıklı kitten olanı süperrrrr. Kedimin tüy kalitesi harika olmuştu herkese öneriyorum Balıklı kitten olanını.

_iko_
_iko_

426

Kedim şu an 10 aylık ve 5-6 aylıktan beri Hill’s tavuklu kullanıyorum, severek yiyor ve hiç bir olumsuzluk yaşamadık.Ayrıca yaş mama olarak da Hill’s yediriyorum. Bu mamayı petlebi den güvenerek alıyorum.

Coconutbey
Coconutbey

15696

Hills gastro kullanıyoruz ishale çok iyi geliyor genel olarak hills çok iyi bence

develi99
develi99

768

Harika mama, iceriği güzel. Kokusu çok da kotü değil. Biraz sert...


Yaş mamadan firsat kalirsa bizimkisi Hill Ton balikli yiyor ..

Gmz91910
Gmz91910

14270

Hills mamayı seçici kedim asla yemedi ağzına dahi sürmedi🤭 içerik olarak pek fikir sahibi değilim açıkcası.ancak royal ve proplanı kedim çok sevmesine rağmen kullanmıyorum britcare kullanıyorum benim kedime yarıyor sanki.

sudesama
sudesama

7466

Benim kedim 2 aylıktan 8 aylık olana kadar yedi sonra sıkıldı taneleri biraz büyük ondan sanırım yerken bıktı :D proplan ise tüy döktürdü kaşındırdı şuan N&d kullanıyoruz tombik oldu

Leon23
Leon23

2420

Ben kedimde kitten tuna balıklı ve tavuklusunu da kullandım severek yedi memnun kaldık gelişimi tüyü vs. Kedime iyi geldi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 445 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR