Yardımcı Olur Musunuz

kimyonesra
kimyonesra

7237 Puan

Merhaba. Arkadaşım köyde evinin bahçesinde kedilere bakıyor. Yavru bir kedisi var, onu evin içine alıyor. Sobanın yanında ısınıyor. Ama tuvaleti gelince veya çıkmak isteyince bahçeye salıyor , daha sonra tekrar geliyor eve. Birkaç gündür iştahsız ve halsiz yatıyormuş. Ben üşütmüş olabileceğini düşündüm bir sıcak bir soğuk hava diye. Kediye sadece parazit damlası yapıldı o kadar aşıları da tam değil, arkadaşımın da maalesef maddi durumu her şeyini tam yapacak kadar yerinde değil maalesef. Sadece beslenmesini ve ısınmasını sağlıyor. Çok oyuncu ve iştahlı bir kediydi, acaba üşüttüğü için mi böyle halsizleşti bir fikri olan var mı?

4 CEVAP

Bgmd
Bgmd

2813

Aşıları tam değilse her türlü hastalık olabilir. Halsizlik çoğu hastaligin ortak belirtisi. Dışkısını görebilse daha iyi olurdu ishal mı, kanlı ishal mı, kusuyor mu ? Çok basit bir sebebi de olabilir ölümcül bir hastalık da değil bizler veterinerler bile muayene etmeden bir şey diyemezler. Bir şekilde para toparlayıp veterinere gidebilirlerse çok iyi olur

yavru kediler hep risklidir. öncelikle iç dış paraziti yapılsın karnı şiş mi ona bir bakılsın. bence dışarı bırakmayın yavru çünkü. ben apartmanda beslerken leğene toprak bile koymuştum ona yapmışlardı yavrular. kum çok sorun değil önemli olan sağlığı.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Küçük bir leğene inşaat kumu koyup evin banyosuna koyabilir. Bu kadarını yapabileceğini düşünüyorum.
Yeterli beslenmeyen kedinin organları hasar görür. Serum almalı. Belediye veti öneremiyorum. Çünkü bulunduğum yerdeki bakım evini kimseye önermem
Bol suda haşlanmış tavuğu püre haline getirip çay kaşığı ile yedirsin. Yutmazsa boğazından akıtabileceği kıvama getirsin.
Hasta kediye hiçbir aşı yapılmaz.
İç paraziti olabilir. Kilosuna uygun dozda tablet iç parazit versin.

Bulutcemre
Bulutcemre

111956

Veterinere gitmeli kedi belki siz yardımcı olursunuz arkadaşınıza

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 194 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81661 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR