Yeni Gelen Yavru Hakkında

Geçen sorumda sokakta bulduğum bir yavru köpekten bahsetmiştim çok korkuyor gelmiyor diye.
Şimdi cesaretlendi baya. Güzelce yıkayınca da rengi felan ortaya çıktı.
Diğer köpeğime de arkadaş oldu. İlk geceler yalnız kalınca baya uluyordu ama şimdi sessizce takılıyor kendi kendine. Neşesi yerinde. Adını da Alaz koyduk.
Daha tasma eğitimi vermedim küçük diye ama diğer köpeğimi taklit ederek bir kaç komut öğrendi bile.
Odaya yabancı gelirse direk havlamaya başlıyor kendince bölgesini koruyor inanılmaz tatlı ama bu huyunu azaltmaya çalışıyoruz büyüyünce sorun olmasın diye :)


Tek sıkıntımız benim köpeğim bana 6 aylık geldi bu yüzden hiç ağlama ve çiş sorunumuz olmamıştı. Alaz beni baya yoruyor ama canı sağolsun. Görenler kurt yavrusu zannediyor aslan parçasını. Kuyruğu kıvrıkmış. Geldiğinden beri ilk defa kuyruk sallayınca yaşadığım mutluluğu anlatamam.


İnternetten baya araştırdım yavru köpek bakımını ve şimdilik beklemediğim bir şey olmadı. Daha önce yavru köpek bakmış/bakan varsa biraz tavsiye verebilir mi? Vitamin felan vermeli miyim? Ne gibi şeyler bekliyor bizi ileriki aylarda?


6 CEVAP

Balimlilac
Balimlilac

11267

Ev içinde hiç köpek beslemedim bu sebeple sizleri tam olarak ne bekliyor bilemiyorum. Sadece Alaza bayıldığımı söylemek istedim çok ama çok güzel bir bebek maşallah. Tüyü kadar ömrü olsun.

köpek çok bilmiyorum ama en çok rastladığım şey yavrularda gençlik hastalığından gelen ani kayıplar. karma aşısını veterinerin onayıyla 2 doz hemen yaptırın. bence en önemlisi bu şu an. pavro tedavi edilmezse distempera dönüyor ve bu virüs yavrulara anneden geçiyor bildiğim kadarıyla hemen siz önlem alın. nazar değmesin inşallah 🧿🧿

sudesama
sudesama

7175

Merhaba pek bilgim yok ama en az 2 3 aylık olana kadar sokağa çıkarmayın derim aşıları yapılsın bağışıklık sistemi otyrsun arkadaşımın köpeği arkadaşım dışarıda gezdirdi gençlik hastalığına yakalandı sokak köpeklerinden öldü maalesef sokak köpeklerine de yardımetmeye calıstık onlarda öldü :( buna dikkat edin derim pis yerlere pek sokmayın

bayıldımmmmm🧿🧿🧿🧿🧿🧿

Deprem bölgesinde olduğumuz için biraz stresli dönem geçiriyoruz ama çok şükür ikisi de iyi şuan. Aşılarımızı veterinerin tavsiyesiyle kontrollü şekilde bu hafta yapacaktık ama kısmet artık.

Gelen cevaplarınız için çok teşekkür ederiz🐾

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 386 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR