Geçmeyen Kedi İshali

itopal
itopal

628 Puan

Öncelikle herkese merhaba. Erkek Siyam kedim yaklaşık 10 yaşında ve aylardır ishal. Kan, dışkı vs. tüm tahliller yapıldı, röntgen çekildi. Hiç bir sorunla karşılaşılmadı hatta yaşına göre iç organlarının gayet iyi durumda olduğu söylendi. Defalarca antibiyotik tedavisi gördü, serum yapıldı fakat ishali hiçbir şekilde kesilmedi. Bazen kıvamı katılaşır gibi oluyor fakat tamamen kesilmiyor. İştahı, su içmesi ve keyfi gayet yerinde koşuyor oynuyor fakat ishal olduğundan dolayı kilo alamıyor. Baya bir süredir 3.6 kg civarında. 4 kg üzerinde olması gerekiyor çünkü şuan eski haline göre baya zayıf. Bu süre zarfında kısırlaştırma operasyonu da geçirdi. Böbreklerini korumak adına kısır mamaya geçildi. Fakat hala bir sonuç yok. Başına böyle bir olay gelen veya duyan varsa yardımcı olursa sevinirim. Artık sinirlerimiz bozulmaya başladı. Şimdiden teşekkürler.

7 CEVAP

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Hills in ı d mamasini denediniz mi ,?

pongul
pongul

113342

iç parazit tedavisi yetersiz kalmış olabilir (illa gözle görülecek diye bir şey yok), etkili bir iç parazit hapı yutturun. ayrıca bağırsaklarda mantar durumu varsa antibiyotik daha da kötüleştirir.


ben olsam 700 mg caniverm hap verir, birkaç gün sonra düzelme olmazsa dışkı analizi için laba örnek gönderilmesini sağlardım vet yapacak bunu. bizde de aynı durum oldu yapılmayan test kalmadı, bu hapla şaka gibi ama çözüldü. bu arada gaita örneğine bakılmış olabilir o örnekte parazit vb. olmaması olmadığı anlamına gelmiyor. çünkü alınan sadece bir bölüm.

Elifinkedileri
Elifinkedileri

12691

Bizdede kronik ishal sorunu var mamadan kaynakli olabiliyor nd pro plan brit care pro choise royal canin felicia vs akliniza gelecek her mamayi denedik dokunuyor bizimkine mamanin icinde misir misir unu olanlari tercih etmeyin glutensiz mamalar var ben sanabelle hassas kedi mamasini kullaniyorum ishal sorunumuza çare oldu kisirlasmis olmasina ragmen değiştiremiyorum yoksa ishali yine basliyor uzun bir surede hills id mamasini kullandik o da etkili oldu ishalin gecmesinde ayrica cesme suyu vermeyin satin su kullanin mumkunse iki kere degistirin suyunu inşallah düzelir sizinkide

Feronia
Feronia

117611

Bakteriyel bir sorun yokken neden antibiyotik kullandınız? Bu ishali daha kötü yapar.
Probiyotik ve prebiyotik takviyesi yapın.

itopal
itopal

628

Dediğiniz gibi dışkı testini tekrar yaptırdım. Parazitler tamamen temizlenmiş. Fakat hala ishal devam etmekte. Tabi su gibi değil fakat olması gerektiği gibi de değil. Daha önce de değişmiştim fakat tekrar mama değiştirdim. Bu sefer de Sanabelle'nin yaşlı kedi maması olan senior'u deniyorum. İçeriğini karşılaştırdığımda kısırlaştırılmış kediye vermekte sakınca olmadığına karar verdim.

pongul
pongul

113342

haptan 2 gün sonra 1 günlük oruç tuttu mama vermedim. 24 saat sonra mamayı yeniden verdiğimde dışkılaması tamamen düzelmişti.

pongul
pongul

113342

bunlara rağmen düzelme olmazsa gaitada mantara bakılabilir. siyamların gastro problemlere eğilimi var ama gastrointestinal mama son çare olmalı. farmina gastro iyi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 5273 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.078 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR