Tavsiye:kızgınlık Dönemi Sakin Atlatma

Balimlilac
Balimlilac

11271 Puan

Herkese merhaba. Soru değil tavsiye niteliğinde başlık açtım çünkü kedilerimizin kızgınlık döneminde ne kadar stres yaşadıklarını ve bu dönem geçmeden operasyon olamadıklarını biliyoruz. O hallerine çok üzülen biri olarak dün akşam veterinere gittik. 1 aydır kızgınlıkta ve döngü gibi oldu hiç geçmiyor, ameliyat sürekli erteleniyordu. Son çare hormon baskılayıcı tek doz hap dediler. Veterinerimiz bunu tavsiye etmediğini onun yerine bitkisel bir ürün vermemizin daha doğru olduğunu söyledi. Vetri Science composure adında irice bir mama şeklinde tablet. Günde 2-3 adet almasında dahi akınca olmadığı, yaşadığı stresi azaltacağını,kızgınlık belirtilerinin kaybolacağını ve böylelikle haftaya operasyona alabileceğini söyledi. Kutu içinde 60 tablet var, haftaya kadar günde 1 maksimum 2 şeklinde vereceğiz,( kızgınlık belirtisi durumuna göre ) . Tableti sadece kızgınlık döneminde değil,yoğun stres yaşadıkları zamanda(yolculuk,veteriner fobisi,başka hayvan korkusu, misafir korkusu vb. durumlarda da kullanabileceğimizi söyledi. Bir tane orada yedirdi iştahla çok severek yedi. Eve geldik hareketlerinde yavaşlama,uyku hali yada miskinlik olmadan kızgınlık belirtileri yavaşladı. Bağırması azaldı, kendini yerlerde sürtüyordu azaldı.Nasıl sevindim anlatamam. Çünkü o hali beni çok ama çok üzüyordu. Eminim bu durumu yaşayan ve operasyonu sürekli ertelemek durumunda kalan insanlar var. Bu sebeple yazmak ve paylaşmak istedim. Her ne kadar bitkisel ve yan etkisiz bir takviye olsa da yine de kendi veterinerinize danışmadan almayın ve kullanmayın. Kısırlaştırma operasyonunu kızgınlığı geçmediği için ertelemek durumunda kalanlar için paylaşıyorum bu bilgiyi, sürekli kullanım ve kızgınlık bastırmak için değil. Kimyasal ilaç alacak diye mideme ağrılarla gittim veterinere ama bu bilgiyle ve etkiyle dönünce çok mutlu oldum. Umarım bize olduğu gibi size de faydası olur...

4 CEVAP

Bgmd
Bgmd

2763

Rahmi alınacağı için iltihap olmayacaktır

Balimlilac
Balimlilac

11271

Emel Hanım sizin bildiğiniz ilaç türü değil o. Anksiyete,kaygı,durum bozukluğu yaşayan korkan aşırı stres yaşayan hayvanlarda kullanılıyor. Stres azaltmak için kullanılan bir takviye, besin takviyesi. Bilip bilmeden her şeye yorum yapmayın. Kızımı, emin olun sizden daha çok düşünüyorum. Bu kadar çok biliyorsanız keşke hekim olsaydınız da buraya puntosu büyük büyük kelimler yazmakla uğraşmazdınız.

Balimlilac
Balimlilac

11271

Dikkat ettiyseniz veterinerin hormon ilacı vermeyi uygun görmediğini bu ilacın zararlı olduğunu ve stres azaltıcı takviye verdiğini yazdım ama sizin malum okuduğunuzu anlama probleminiz var diğer soruda da sıkıntı yaşamıştık sizinle.

bizim veterinerimiz uludağ ün. de hayvan jinekolojisi doktorası yapıyor ve geçen gün ilaçla kızgınlık dönemi baskılanmış bir kedinin uterusunu yani rahmini paylaştı. iltihaptan şişmiş kıpkırmızı ve patlamak üzere ve kedicik ölmek üzereydi. çok zor ve iltihaplı bir ameliyat olduğunu paylaştı. bitkisel, kitkisel, vegan vs ne olursa olsun hayvanınıza KIZGINLIK DÖNEMİNİ BASKILAYAN İLAÇ VERMEYİN. siz de regl geciktirmek için bu tip ilaçları kullanmayın. içeride neler oluyor bilmiyorsunuz. hayvanın doğasını mahvediyorsunuz sonra buraya kedimin vajinasından akıntı geliyor diye başlık açıyorsunuz. gelir çünkü sebebi sizsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 227 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81606 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR