Fikrinize İhtiyacım Var Lütfen :(

Nurbaran
Nurbaran

4471 Puan

Giriş katında oturuyorum ve kedim sürekli evden kaçıyor. Annemi ikna edip evdeki pencereleri kapıları kapatıyoruz sadece bir tanesi yüksek diye onu açık bırakıyorduk ona rağmen ne zaman biri evden çıksa onla beraber hemen bacak arasından dışarı çıkıyor engellemek için herşeyi yapıyorum ama olmuyor. Öğrenciyim ve pencerelere sineklik takamadım. Yüksektir atlayamaz dediğim pencereden atlayıp kaçtı az önce sürekli kedileri takip edip onlarla bodruma gidiyor. Başına bişey gelecek diyeok korkuyorum. Onu çok seviyoruz ailecek çok bağlandık tıpkı evdeki bir üye gibi.. Onu bırakmak istemiyorum ama sizce ona yeni bir aile bulmalı mıyım? Başına bişey gelirse daha kötü olurum affedemem kendimi.. Bana yardım edin nolur ne yapmam lazım?

14 CEVAP

itopal
itopal

628

Kediler için olan sineklik yaptırmak en mantıklı çözüm. Kedi bakmak fedakarlık gerektiren bir olay bu yüzden sonradan pişman olmamak için en azından sürekli kullandığınız bir pencereye sineklik yaptırabilirsiniz. Çok maliyetli bir şey de değil. Ayrıca iç dış parazit uygulamalarını da aksatmayın lütfen.

Nurbaran
Nurbaran

4471

@itopal aşıları tamam hepsini yaptırdım

Friolero
Friolero

12756

Biz kısırlaştırdıktan sonra evden kaçma huyunu bırakmıştı. Sizinki kısır mı bilmiyorum ama.

eltarcin
eltarcin

116201

Bu konu burada çok tartışıldı. Yabancı kaynakların araştırmalarına göre en iyi kısırlaştırma zamanı 5 aylıkmış. Her zaman veterinerlere güvenmeyin derim

eltarcin
eltarcin

116201

Aa şaşırdım. Demek ki bazılarının gözlerini para bürümemiş. Ama siz istediyseniz niye yapmasınlar ki? Beklemek istemiyorum, iyisi bu deseniz.

eltarcin
eltarcin

116201

Belki bu korku ömrünün sonuna kadar devam edebilir. Bunu bilemeyiz. Benim tercihim en yakın zamanda yaptırmanız. Ama tabii siz bilirsiniz.

Nurbaran
Nurbaran

4471

En kısa zamanda bunu vetle görüşecem teşekkür ederim

Yurda35
Yurda35

848

Merhabalar,kedilerde erken kisirlasma diye bir durum vardir...eger yavru alicam demiyorsaniz biran once kisirlastirin,sonrasindada erken kisirlasan kediler icin ozel mamalar var kisa bir surede ondan yedirin,boylece evden kacmasi kalmaz,cunku kediler genelde kizginlik zamani evden kacarlar...ozellikle erkekse kediniz 6 aylik kisirlastirma icin uygun bir zaman...

Nurbaran
Nurbaran

4471

@Friolero 6 aylık olduğu için kısırlaştırmadım daha

Pamuqum
Pamuqum

1156

6 ay uygun DİYE biliyorum ama vet. En iyisini bilir sorsanız

Nurbaran
Nurbaran

4471

1 yaşından önce yapılmasın dedi ben de o yüzden bekliyorum

Nurbaran
Nurbaran

4471

@eltarcin Haklısınız o yüzden sadece veterinere değil okuduğum üniversitenin veterinerlik fakültesindeki hocalara da sordum onlar da 1 yaşını önerdiler ve yapmadılar malesef..

Nurbaran
Nurbaran

4471

Yukarıda da belirttim 3 ay önce sahiplendim daha alışma sürecinde olduğu için korktum açıkçası.. Bana eve biraz daha alışsın istedim. İlk geldiğinde ürkekti terkedilmişti. 3 ay geçmesine rağmen bazen benden kaçıyor. Eve gelir gelmez bir travma yaşasın istemedim.

Nurbaran
Nurbaran

4471

Dediğiniz gibi erken kısırlaştırsam iyi olacak sanırım..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 977 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR