Çip/Yeşil Aşı Karnesi/Ve 6 Ay Kuralı

kang14
kang14

3733 Puan

Merhabalar arkadasla yavru kedi sahiplendireceğim sokak kedisi.Lakin veteriner 6 aydan küçük yavruların çiplenmesini saglıklı bulmadıgını söyledi. Aynı şekilde tarım orman ilçe müdürü de bunu söyledi.Fakat çip taktırılmadan nasıl aşıya başlayabiliriz? Evcil hayvan pasaportunı nasıl cıkartabiliri? Bilginiz var mı? Mümkün mü böyle bişi?

3 CEVAP

Minminik
Minminik

14391

Benim canavari 4 aylikken cipledi veterinerim hatta 2. Veterinerimde cok ilgilidir detay verir kucuk olmasi konusunda hic bildirim yapmadi

dd13
dd13

2108

Biz aşılarını, parazit damlalarını düzenli olarak yaptırdık, aynı veterinere gittik hep. Kuduz aşısını yaptırdıktan bi müddet sonra çipi de taktırdık. Çipi taktırınca veterinerimiz aşıları karneye işledi.
Bazı kliniklerde de kendi kliniklerine özel karnelerini veriyorlar, aşıları ona işliyorlar.

kang14
kang14

3733

Ama artık o özel lliniklerin kendilerine ait olan pasaport gecerli değil diye biliyorum. Ve çipten önce yapılan aşı uygulamalar sistemde petvetti galiba artık ortak sistemin adı orada görülmüyor diye biliyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap