Sadece Kuru Mama Mı???

Bebekfabri
Bebekfabri

2050 Puan

Öncelikle merhaba..
Oğlumla tanıştığımda beri günde bir defa olmak üzere her sabah bir kaşık yoğurt yada ayran veriyordum. Akşamda bir kaşık yaş mama. Haftada bir haşlanmış yumurta.
Bir gün fabri ilk kez kustu, üç gün üstüste olunca veterinere götürdüm. Kuru mama dışında hiç bir şey verme ona kötülük yapıyorsun dedi. Bir buçuk ay oldu dediği gibi hiç bir şey vermiyorum. Ama çok zayıfladı. Tek tüyü dökülmüyordu şimdi havada uçuşuyor. Tek kuru mama doğru mudur?

14 CEVAP

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Bu veterinerler... Bazılarına akıl ermiyor. Ne demek kuru mama dışında bir şey vermek kötülük? Hiçbir hayvan sadece kuru mama ile beslenmemeli. Özellikle her gün mutlaka yaş mama yemeli.

pongul
pongul

113342

ikisi de tüy gelişimi açısından ideal değiller, tüy dökümü de olur. balıklı kuru mamaya geçin mesela nd düşük tahıllı morina eğer bütçe durumuysa.

Kjw
Kjw

2320

Kuru mama dışında bir şey vermeyin diye direten şahıs olsun,vet olsun kişileri anlamıyorum ve bu durumu kabul etmiyor ve doğru bulmuyorum...


Bana kalsa kuru mama dışında herşey verilmedi diyeceğim nerdeyse,insanlara öyle bir dayatma varki,artık herkes doğrusu budur mantığında belkide kolaylığında,kedinin önüne mamayı döküyor keyfine bakıyor.


Bence yaş ama verin ama kaliteli olanlardan verin,evde kendinizde her türlü etten sebzeli karışımlarla mama hazırlayabilirsiniz.Ayrıca kullandığınız kuru mamalar hiç iyi değil,değiştirin bence...


Ben kedimi her türlü içeriğe alıştırdım yaş mama bazında,kuru yaş birlikte yedirdim hep,şuana kadar ne kustu,ne ishal oldu,ne midesini bağırsağını bozdu...Bence çoğu insanın hatası şu,sürekli kuru mama veriyorlar çok nadir yaş mama verince dokunuyor...Ayrıca hep kuru yiyince yeterince sıvıda alamıyorlar...

pongul
pongul

113342

yaş mama desteği yapabilirsiniz. instinct somonlu mesela.

muffincatt
muffincatt

975

evden et ve çeşitli sebzelerle hazırlayabileceğiniz mamalar hayvanlara kolayına kaçıp dayanan kuru mamalardan on kat daha yararlı sürekli verilmesi belki doğru değildir bilemem o kısmını ama benim kızım hastayken evde ona yaptığım haşlama et ve sebzelerle kendine gelip toparladı neden kötü olsun? paso kuru mama vermenin doğru olduğunu düşünmüyorum ben de

Bebekfabri
Bebekfabri

2050

Zeynep Gürgen o yetmedi Ümraniye'de bir kliniği aradım. Onlarda vermeyin dedi. Yemek düzeni bir anda bozulduğu için mi bu kadar tüy döküyor bilmiyorum

pongul
pongul

113342

yaş mama da balıklı tahılsızlardan olursa iyi olacaktır.

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Kesinlikle balıklı N&D konusunda katılıyorum. Yaş mama da vermelisiniz.

pongul
pongul

113342

kuru maması nedir?

Bebekfabri
Bebekfabri

2050

Geçen gün açmıştım konuyu şimdiye kadar Royal Canın kitten kullandık ama bir sorundan dolayı dört gündür felicia kitten kullanıyoruz

Bebekfabri
Bebekfabri

2050

Kolaya kaçma veya keyfi bir mesele yok. Zaten oğlumdan başka meselem yok. Şu an 6 aylık sadece son bir buçuk ayı böyle. Ve sadece diplomalı kişilerce söylenineni uyguladım. Ve bu durumdan rahatsız olduğumu düşündüğüm için buraya konuyu açtım. Teşekkür ederim..

Kuru mama disinda bir sey verme demeleri kedinizin midesinin hassas oldugunu dusundukleri icin olabilir veya hassaslasti bilemiyorum ama 6 aya kadar veriyormussunuz bir sey olmamis ve 1 kere olduguna gore beinden degil baska bir seydendir diye dusunuyorum.her aksam 1 kasik yas mama demissiniz 85grlik mi yoksa buyuk porsiyonlu mamalardan mi bir kasik veriyorsunuz sormamdaki maksat yas mamalar acildiktan sonra 2-3 gun icinde mutlaka bitirilmelidir ve saklama kosullari onemlidir belki bu sure gecildiyse kusmus olabilir.

Kuru mama,yogurt,evde hazirlanan yas mamalar,hazir yas mamalar,peynir vs verilebilir sakinca yoktur normalde kedinizin saglik problemi yoksa verebilirsiniz.

Kjw
Kjw

2320

@Bebekfabri Kimse size bişey demedi,ben genel yaklaşıma karşı olduğumu söyledim. Diplomalı kişilere güvenin sorun değil ama alınganlık yapmanızı gerektirecek bir durum yok. Ben güvenmiyorum bu benim tercihim ve tecrübem sonucu geldiğim nokta.Kediniz biran önce düzelir umarım,iyi günler.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 5599 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81935 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR