6 Aylık Kedim Hala Popo Temizlemiyor

Rosier4
Rosier4

11666 Puan

Kedim bir hafta sonra 6 aylık olacak hala popo tamizlemiyor ya da ben görmüyorum takip etmeme rağmen bilmiyorum.Erkek British Shorthair.


Bazen tuvaletten çıkınca bakıyorum dışkısı kalıyor yumuşaksa koltuklara bulaşmaması için mecbur ben temizliyorum kendisi tuvaletini yapınca hemen temizlemiyor ama bazen geceleri o kısımları yalarken görüyorum ama poposunu mu temizliyor bilmiyorum.Popoyu ıslatma taktiğini denedim aslında ıslak bırakınca yalıyor.


Sizin kediniz dışkısını hemen yapınca temizliyor mu ?


Bide hala bebeklik tüylerini döküyor 2-3 haftadır ciddi tüy döküyor ne zaman bitiyor bebeklik tüylerinin dökülmesi?

4 CEVAP

CakilYavrukus
CakilYavrukus

8993

Tüy dökme oranı ömür boyunca devam edecektir, azalma çoğalma olabilir zamanla. Yediği mama kalitesi vs etkenler bu durumu etkiler. Popo yalama durumuna gelince, bu iş biraz kedi de bitiyor. Kimi kedi aşırı titiz kimisi de biraz pasaklı. Büyüdükçe biraz daha fazla yalar tabi ama kağıt havluyu ıslatıp tuvaletten sonra poposunu ıslatarak yalamasını sağlayabilirsiniz, alışkanlık edinmesine yardımcı olacaktır..

Casperbeyy
Casperbeyy

3833

Benim kedim iki yaşına girecek yakında ama hala temizlemiyor ,zamanında çok araştırmıştım bu konuyu .ıslak bir pamukla silebilirsiniz poposunu ,rahatsız olup yalayabilir.Bu şekilde alıştırabşlirsiniz.Ama biraz da kedinin karakteri ile alakalı olduğunu düşünüyorum

Rosier4
Rosier4

11666

Aslında çok temiz kedim en ufak temasda bulununca bile hemen o bölgeyi yalamaya başlıyor.Gece benimle uyuyor bazen o bölgeyi temizlerken görüyorum ama popo mu temizliyor net bir cevap veremiyorum maalesef o kadar dikkatli bakmadım :)

Rosier4
Rosier4

11666

Yukarı da yazmıştım o taktiği çok denedim ıslattığım zaman hoşuna gitmiyor yalıyor ama poposunu temizlemiyor.Arkadaşımda da aynı cins erkek kedisi var onunla konuştum kedisi tuvaletini yapınca hemen temizliyormuş bende sizin kedilerinizin durumunu öğrenmek istedim nasıl bende buna alıştırabilirim ilk kez kedi besliyorum bu konuda tecrübem yok.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 176 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81703 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR