Yaşlı Sokak Kedisini Eve Alıştırabilir Miyim?

potisko
potisko

868 Puan

Merhaba, uzun uzun yazacağım lütfen okuyun :)) Yaklaşık 1 ay önce sokağımdaki bir kediyi hasta gördüğüm için alıp veterinere götürdüm. Birkaç hastalığı vardı mecbur 1 aydır falan evimde karantinada. Şimdi iyileşti sayılır bi 1 hafta daha benimle kalacak.
Sormak istediğim şeyse şu, veteriner hekimi 6-7 yaşlarında dedi ve sokağa aşırı alışkın. Ben sokağa geri salmak istemiyorum, kısırlaştırıp sahiplendirmeyi düşünüyorum ya da sahiplendirecek kimseyi bulamazsam da evim ona sonsuza kadar açık onda bir sorun yok.
Ama bu yaşına kadar sokakta yaşamış bir kediyi eve sokma fikri de acaba iyilikten çok kötülük mü yapmış olurum ondan emin olamıyorum. Yaklaşık 1 aydır evde kalıyor ama mutlu olmadığını görebiliyorum. Bu olabilen bir şey mi yani sokağa bu kadar alışkın bir kediyi sonrasında geri sokağa salmalı mıyım yoksa eve de alışır evde de mutlu olabilir mi bunu öğrenmek istiyorum. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa benimle paylaşırsa çok sevinirim gerçekten.

2 CEVAP

sevgi her şeyi değiştirir ve iyileştirir. evde güvende ve zaten artık orta yaşlı bir kedi. günde 18 saat net uyur. kalan sürede de siz ilgilenirseniz hiç bir sorun olmaz. bazen yavru kediler bile eve zor alışıyor. çok güzel bir şey yapmışsınız tedavi ettirerek. kısırlaşırsa hiç
bir sorun çıkmaz bence.

Cennet29
Cennet29

123930

Gitmek istiyorsa salmanızı öneririm. O yaşına kdr ztn dışarda yaşamış eve bağlanmaz. Kimi kedinin karakteri farklıdır eve aldığınız an bidaha dışarıyı istemez ama kimisine de ne yaparsan yap aklı dışarıdadır. Yani demem o ki gitmek isterse izin verin hiç onu strese sokmayın

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 148 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81680 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR