Hangisi Daha İyi

stellabennett
stellabennett

119987 Puan

Anket

veteriner
(20 oy)
ev
(9 oy)
Toplam (29 oy)

kedi kısırlaştığı gün veterinerde kalması mı daha iyi olur (gözetim için) yoksa alıp eve getirmek mi daha sağlıklı olur

17 CEVAP

Balimlilac
Balimlilac

11271

bizim de bu hafta operasyonumuz var. Veteriner sabah çağırdı akşam üzeri teslim almanız için arayacağız, yarım gün bizim gözetimimiz altında olmalı dedi. Gaz anestezi ve estetik dikiş yapacak ve öncesinde de bir sürü tahlil. Yakalık takmayacağım tayt benzeri kıyafet giydireceğim, yakalık ile aşırı stres yaşıyorlar dedi. Tam gün değil de sabah yarım gün orada kalması daha uygun gibi geliyor bana.

amillaaa
amillaaa

12046

Ben ameliyattan hemen sonra alıp pişman olmuştum. Zaten ameliyattan sonra hemen hareketlenmemesi gerektiği için evde olsa bile kutuda tutmak lazım gelir. Bu süreci veterinerde atlatması sizin için de onun için de daha az stresli olacaktır diye düşünüyorum.

Jiyansutlac
Jiyansutlac

1790

Ben ameliyattan sonra eve getirmiştim iyiki de eve getirmişim evet süreç beni sarstı ama zaten veteriner de kendi boxunun içinde kalıyor bana ertesi gün öğlene kadar Çıkarmamamı söyledi doktor evde kafesin için dönmeye başladı tırnaklarını yoldu gözleri kaydı çıkartır çıkartmaz kusmaya başladı kusması ciğerlerine soluğuna kaçabilirdi ve nefes alamadan kaydedebilirdim onu geçti çocuğum koltuğun kenarına kıvrıldı uyudu anestezi aldığı için yürüyüşü farklıydı zaten o halde görmememiz için ve yemek yememesi veteriner de kalıyorlar evde ben çok yıprandım ama veterinde de o kalsaydı sonucu kötü olurdu koltuğa işedi ama o farkında olmadan canı sağ olsun çocuğumun Allah korusun bütün canlarımızı onlarda evin bir bireyi oluyorlar ve bağlanıyoruz 😉

Jiyansutlac
Jiyansutlac

1790

Teşekkür ederim 🙏🏻Bir yıla yakın oldu kısırlaştırma ameliyatı inanın hiç sormadım doktorumuza anesteziyi çok ağlamaştım gece yemek Yiyordu gündüz uyuyordu mamasını gece koymadım tabağına bakıp öyle uyudu yavrum 🥺benim kendi görüşüm anestezi den dolayı kustu ama kutudan çıkartmayla ilgisini olduğunu düşünmüyorum zaten hareket edemiyor sarhoş gibi yürüyordu kıvrıldı uyudu sadece arada tabağına baktı mama varmı diye 🥺baktıki vermiyoruz birşey uyudu üzerini de ötttüm ertesi güne kadar dinlendi iki günde atlattı keyfi yerine geldi yaş mama verdim antibiyotik yazmıştı doktor hergün ölçülü olarak yaş mamaya ekliyordum yaş mamayı da dört güne böldüm

amillaaa
amillaaa

12046

Benim kedim gaz anesteziyle ameliyat olmuştu, bayağı kustu eve geldiğinde.

CakilYavrukus
CakilYavrukus

9155

Merhaba,


Kedilerin kısırlaştırıldıkları gün, veteriner hekimin kararına göre bir süre veterinerde gözetim altında kalması daha uygundur.

amillaaa
amillaaa

12046

Gaz anestezideki risk katı anesteziye göre çok daha düşüktür. Anesteziden sonra kusması normal diye biliyorum. Aynı zamanda o gün altına da kaçırmıştı. İlk defa anestezi alan kediler biraz ağır atlatabiliyor anestezi etkisini. Gereksiz panikten ve stresten kaçınmak adına kedinin ilk gün veterinerde kalmasından yanayım ben.

CakilYavrukus
CakilYavrukus

9155

Ek olarak, evet kedinin iyileşme sürecinde kafalıkla birlikte pusetinde bakmanızı tavsiye ederim tıpkı hasta bakar gibi bakın. Sadece yemek ve tuvalet ihtiyaçları için belli aralıklarla çıkarıp geri koyun. Aksi halde atlama zıplamalarda mutlak sorunlar oluşuyor.

gece18
gece18

13011

Biz genel anestezi ile olmustuk. Bizim vetimizde kendimizde cok relaxtık. Sabah kısırlastı öglen eve getirdik. Box’ın icinden cıktı gezdi döneledi evde sarhos gibi yürüyordu 😂 kusmaları oldu sonucta anesteziyi atıyor vucuttan. Sagda hatta sürekli camın önüne cıktıgı bir yeri vardı o halde cıkacagım diye çırpınıyordu. Kusmasına ragmen aklı mamadaydı. Sürecimiz çok kolay oldu aslında. Üstelik altına kaçırmasın diye bez hazırlamıştım onuda kullanamadık cünkü o haldeyken bile kumunu arıyordu. Yani kediden kediye göre değişiyor hep süreçler. :)

Gamzecs
Gamzecs

4637

Erkek kedilerde kısırlaştırma süreci çok basit geçiyor aslında dişi kedilerde biraz daha zordur hekimimiz operasyonu bitirdikten sonra anesteziden çıkmasını bekledi ve eve götürebileceğimizi söyledi biz onu alana kadar yoğun bakımda yattı aldık eve götürdük anesteziyi tamamen atmıştı ve eve geldiğinde sanki hiç bir şey yokmuş gibi yaramazlıklar başladı koşturdu durdu boyunluk takmadı hekimimiz çünkü maalesef strese neden oluyor ve biz dr takılmasından yana değildik zaten sürekli gözetledik yarasını yalamak istediğinde ilgisini başka yerlere çektik 5 günde yarası iyileştii bu 5 gün içerisinde de 2 defa antibiyotik iğne oldu ve bu şekilde atlattık 🥰

Balimlilac
Balimlilac

11271

Estetik dikiş ipi farklı daha ince kendiliğinden eriyen,dolasıyla görüntü açısından daha düzgün görünen bir dikiş atma yöntemi. Yani sonrasında dikişleri aldırmaya gitmiyorsunuz,ipler kendiliğinden düşüyor.

stellabennett
stellabennett

119987

@Jiyansutlac anladığım kadarıyla eve gelse bile kendi kutusunda durması gerekiyor peki sizin kediniz kutusundan çıkardığınız için mi kustu geçmiş olsun bu arada gaz anestezi mi kullanmışlardı normal anestezi mi

stellabennett
stellabennett

119987

@amillaaa peki kusması normal miymiş bu arada gaz olan diğerinden daha iyi değil mi ben öyle biliyorum

stellabennett
stellabennett

119987

@Gamzecs peki gece siz uyurken yarasını yalamasına nasıl engel oldunuz

stellabennett
stellabennett

119987

@Balimlilac estetik dikiş nasıl oluyor içten mi atıyorlar dikişi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 593 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR