Açık Tuvaletmi, Kapalı Tuvaletmi Tercihiniz?

mehtapkaplan
mehtapkaplan

5436 Puan

Merhaba dostlar.. kedi oğlum 6 aylık ve akranlarına nazaran kilolu. Kilosu 4200 cinsi scottish fold erkek kedi.. Ben ilk sahiplendiğimde kapalı kedi tuvaleti aldım ama bazı arkadaşlar açık kedi tuvaleti kullanıyor. Kuyruklarını yukarı kaldırıp rahat tuvalet yapıyorlarmış. Dışkılarını kapatırken ister istemez kumlar tozutuyor. Nefes alma konusunda kapalı tuvalet acaba sağlığı açısından kötümüdür bilemiyorum. Sizlerin tercihi ve önerisi nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim ☺️


4 CEVAP

CakilYavrukus
CakilYavrukus

8993

Tozutmayan kumlarla büyük kapalı kedi tuvaleti kullanmak en doğrusu.

sizin tuvaletinizin aynısının büyüğü var 65 45 50 ölçüleri. büyük boy xxl kedi tuvaleti olarak aratırsanız bilindik alışveriş sitelerinden bulabilirsiniz. sadece nefes almak da değil tabanı geniş tuvaletler idrar yolları böbrek sağlığı için de gerekiyor, özellikle erkek kediler ne yazık ki daha yatkın bu tür problemlere. ben bahsettiğim sizinkinin büyük olan modelini kapağı açık şekilde kullanıyorum. daha az tozlu kumlarla büyük tuvalet kullanırsanız çok iyi olur, hem sanırım kedinizin ırkındakilerin burunları basık oluyor tozdan daha çok etkileniyorlar.

simsim1713
simsim1713

4243

Trend.yolda ürün adı YILDIZHANE Xxl Büyük Boy Kapalı Kedi Tuvaleti Ve Kürek Hediyeli - En: 39 Genişlik :53 Yükseklik: 41
Bu tuvaleti kullanıyor kedilerim 2 yıldır ve gayet güzel büyüklüğü
Ama bentonit kullanırken kedilerimden biri ara ara öksürüyordu diğerinde de göz akıntısı oluyordu
Veterinerimize sorduğumda kumdan dolayı olduğunu söyledi
Pelet kuma geçtik bigcat klasik yanında gönderilen topaklanma artırıcı tozlar ile kullanıyoruz. Hem bentonitten daha iyi topaklanıyor hem de kedilerinin öksürük ve göz akıntısı şikayetleri ortadan kalktı.

büyük tuvalet kabı ve tozutmayan kum alın. gerekirse de kapağı açık bırakın. önemli olan akciğer çünkü. açık tuvalet ev kedilerine privacy sağlamıyor bence ve rahatsız hissediyorlar kendilerini.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 256 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81324 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR