Ocak Ayından Sonra Çip Taktırmak

1453Fatih
1453Fatih

4086 Puan

Kedimin çipini daha taktırmadım. Daha doğrusu taktıramadım geçen ay mamasını zor yetiştirdik fiyatlardan dolayı. Şimdi vete gitsem çip taktırmak istiyorum diye bir ceza veya başka bi şey uygularmı ocaktan önce niye taktırmadın diye aşı yaptırmak için mecbur sanırım çip bir şey demez değilmi veya son günden sonra taktıranlar varsa bir şey dediler mi?

5 CEVAP

Cats_s
Cats_s

1220

Yeni sahiplendim deseniz! Belki işe yarar.

cat_expert
cat_expert

12742

Mevzuata göre 31 aralık tarihine kadar beyanname vermediyseniz yeni yılda çip taktırmak istediğinizde ceza ödeniyor. Ama ben kedimi yeni sahiplendim şimdi taktırıyorum deseniz bunu kim ispatlayacak orası da muamma.


Biz 31 aralık öncesi çip taktırmak istedik ama hiçbir yerde çip olmayınca tarım müdürlüğüne gidip beyanname verdik ve kedimizi kayıt ettirdik, beyanname işleminden sonra istediğiniz zaman çip taktırabiliyorsunuz, veterinere götürdüğünüzde çipi soruyorlar beyanname verdiğinizi söylerseniz hiçbir sıkıntı olmuyor.

amillaaa
amillaaa

12046

Kediniz kaç aylık?

1453Fatih
1453Fatih

4086

2.5 yaşında

amillaaa
amillaaa

12046

6 aylığın altındakilerde sıkıntı olmuyor ancak daha büyüklerde veterinerin insiyatifine kalmış biraz. İsterse sistemde kedinizi 6 aylık gösterir çipini sıkıntısızca takar, istemezse gidip sizin ceza almanıza sebep olabilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 217 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80151 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR