Malt Ne Sıklıkla Verilmeli?

Zxhrlast0x
Zxhrlast0x

2873 Puan

Kedim 6 aylık çok yalanması tüy dökmesi yok hatta neredeyse hiç tüy dökmüyor ama 6 aylık olduğu için artık malt sipariş ettim gimcat’in. Günde kaç cm vermeliyim ve haftada kaç defa?

10 CEVAP

Balimlilac
Balimlilac

11267

Gün aşırı 1 cm veriyorum ben kedim 10 aylık. 4-5 cm her gün çok bence. Sizinkisi 6 aylık olduğu için haftada bir kez 1 cm yeterli olur. Her gün vererek ishal yada yumuşak kaka sorunuyla uğraşabilirsiniz.

CakilYavrukus
CakilYavrukus

8993

Merhaba, günlük 5-6 cm kadar yemesinde bir sakınca yoktur, çoğu prospektüs de böyle yazar. Tercihen 2-3 günde bir veriyorum ben. Bazen hergün. Gimcat malt güzel tercih bizim yavrukuş da bayılır

KimJeongguk
KimJeongguk

121992

Haftada 1, 4-5 cm kadar veriyorum şimdiye kadar ne tüy kustu ne başka bir şey.

Hergün 4 5 cm verilir

Rosier4
Rosier4

11612

Ürünün arkasında yazan miktar neyse ona uyun , her ürünün tüketim sıklığı ve miktarı farklı standart diye bir şey yoktur.

Kedinizin çok acil ihtiyacı yoksa malta bence arkada yazan tüketim miktarının yarısını verin çünkü fazla malt veya vitamin kedilerde ciddi sorunlara yol aça bilir

Zxhrlast0x
Zxhrlast0x

2873

Anonymus327247 ihtiyacı olmadığı İÇİN başlamadım henüz 7 aylık oldu :D ama az yalanıyor ve hiç tüy dökmüyor neredeyse, biraz daha beklemeli miyim yoksa vermeye başlayayım mı??

selinay41
selinay41

16585

Günde 1 cm ideal bence

LilaMiaLuna
LilaMiaLuna

13980

Bence haftada 1, 1cm verin

TATA4242
TATA4242

118617

Kedinize malt vermenize gerek yok bana kalırsa ticari birseyden ibaret ve ıslak mamalarda aynı şekilde.
Sebebine gelirsek;
Yaş mamanin asıl görevi su ihtiyacini karşılamaktır yani yeterli su içen bir kedi için gereksizdir.
Malta gelirsek içinde vitamin var ve bu vitaminler kuru mama içindede yeterli miktarda mevcut yani kedinizde vitamin fazlaligi oluşmakta ve vitamin fazlaliginin ilerleyen dönemlerde kanser yaptığı bilinen bilimsel bir gerçek çünkü bunlar doğal vitamin değil yapay olarak üretiliyor ve ADEK vitaminleri vücutta birikiyor bunu göz önünde bulundurmak lazım C ve vucuttan atılan diger vitamin fazlaliklari ise idrara daha fazla çıkmasını sağlayarak kedinizin hem su kaybetmesine sebep oluyor hemde idrar yollarina zarar veriyor.
Kuru mama içinde kullanilan şeyler zaten yeterince zarar verebilirken başka şeylerede gerek yok bence.
Size tavsiyem tüyün atımını kolaylaştıran çimleri kullanmaniz,çavdar,yulaf,buğday,arpa işinize yarar ama tavsiyem buğday cimidir çünkü vitamin yönünden en zengin olanıdır ve kediler gayet sevmektedir.Eger kedinizin ihtiyaci varsa zaten kendisi yiyecektir,siz sadece ilk başta tanıtın.Dogal tohum için siyez bugdayini öneririm.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 384 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR