6-7 Yaşındaki Köpek Sahiplendirilmeli Mi?

Cook
Cook

119166 Puan

Arkadaşımım bulduğu köpeği sahiplendirmiştik,yuva tekrar sokağa salmış.Terrier cinsi,arkadaşım 1 1.5 yaşlarında demişti bana.Benim de köpeklerle alakalı hiçbir fikrim yok açıkcası.Sokakta kalmasın diye tekrar kliniğe aldırdım.Veterinere yaşını sordum,ağzına baktı ve 6 7 yaşlarında olduğunu söyledi.10 kilo 600 grammış.Ben 1 1.5 yaşlarında diyince bir de cins köpek alınca bir hevesle alınıp sokağa bırakıldı diye düşünmüştüm.Meğer uzun süredir sokaktaymış zaten.Klinikte kafeste yuva bekliyor şimdi ama aşırı mutsuz.Sokakta çok güzel oynuyordu,çok neşeliydi.Böyle olunca biraz da vicdan azabı çektim.Çiş eğitimi yok,veteriner yavruya göre biraz daha zor alışır ama alışır dedi.Sizce ne yapılmalı.Aldığımız bölgede keyfi yerindeydi fakat tilki iniyormuş oraya da.Bir de insanlarla devamlı oyun oynamak istiyor,üstlerine doğru koştuğu için insanlar da çekiniyor zarar vermelerinden korkuyorum.Klinikteki hali çok üzdü beni.Sizce sahiplendirmeyi denemeli miyiz klinikte beklesin mi yoksa aldığımız bölgeye geri mi bırakmalıyız?


6 CEVAP

huqi
huqi

116368

Aslında yaşlı bir köpeğin ev ortamında bakılması çok daha iyi olur ama sokakta mutluysa yuva bulana kadar bölgesine bırakın ve günlük kontrole gidin. Tabii ki sokak çok tehlikeli ama mutsuzsa eski yerine bırakmak daha mantıklı gibi umarım yuva bulabilirsiniz😔

huqi
huqi

116368

Ya da yuv bulana kadar geçici yuva ilanı açabilirsiniz, sokaklar cidden hayvanlar için çok tehlikeli çeşit çeşit insanlar var biri zarar verebilir/ araba çarpabilir. Siz de veterinerdeyken günlük gezdirmeye çıkarabilirsiniz.

huqi
huqi

116368

Yuva*

Cook
Cook

119166

Günlük kontrole gidebileceğim bi bölgede değildi malesef neredeyse şehrin dışında bulunduğu yer.Günde 2 3 saat çıkarıyoruz gezdiriyoruz,beraber vakit geçiriyoruz ama veteriner iyilik yapmıyosunuz böyle çıkarıyosunuz size alışıyor kafese girince daha kötü oluyor klinik ortamına alışamadı hala dedi.Ne yapacağımı şaşırdım ben de.

dreamyy
dreamyy

496

İyi bakılacağını ve mutlu olacağını düşünüyorsanız sahiplendirilmesinde bir sorun olmayacaktır bence.

Ozgeeee1
Ozgeeee1

2722

Eğer sahiplendirdiğiniz kişiden eminseniz sahiplendirin bazı insanlara guven olmuyor. bence bu yavruya güzel bir yuva bulunmasi gerek i yaşlı bir köpek olduğundan ev ortamı onun için uygun olur yemek derdi olmaz sevildiğini hissettiği mutlu olacağı bir yuva bulunması en doğrusu olur. sokakta olup bazı kötü niyetli bir insanların eline geçmesin lütfen sahiplendirin🙏🏻

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 351 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR