Kedimin Kulağını Kanattı Boynunu Yoldu

Mia_____
Mia_____

2981 Puan

Geçen gün başlık açmıştım kedim kulaklarını yoldu Elizabeth yakalık takıldı diye . Bugün yakaligi biraz düzeldi diye çıkardım çünkü küsüyor yemek yemiyor su içmiyor nefret ediyor yakaliktan ve 2 haftadır asla alışamadı yakaliga ben de çıkardım baya da geçmişti kulağı kaşiyamadigi için . 2 dakika içinde kulağını tekrar yoldu kanattı. Maması brit care demiştim protein fazlalığından olabilir demişti bazı arkadaşlar. Delirmek üzereyim az önce de boynunu yolmuş tüy kalmamış neredeyse. Normalde hiç tüyleri dökülmez kaşımaktan yoluyor sürekli yalaniyor ağlamaktan gözlerim çıkacak arkadaşlar.. mamasını 7 kg almıştım brit çare içeriği çok iyi diye ama mama öyle kötü yaptı ki her yerini yoldu hiç böyle olmazdı Royal canin kullanırken o kadar iyiydi ki tüyleri vs. Ama içeriğinde et yok diye brite geçmiştim 7 kg mama elimde kaldı . 2 haftadır veterinerdeyiz veteriner yakaligi cikarmamami söyledi ilaç sıktı iğne vurdu fakat hiçbir gelişme yok . Uyuz değil çünkü sadece bir kulaginin dışını kasıyor ve kulağından pislik falan akmıyor aşıları da tam. Artık napicam bilmiyorum yarın tekrar veterinere gidicez büyük bütçemi mamaya verdim geçen hafta veterinerde de çok para harcadım ve şuan yeni mama arayişindayim. Maddi manevi çok yıprandık nasil geçecek bu anlamadım çok üzgünüm her dakika kasıyor deli oluyorum yanında bekliyorum gözetlemek için yarın tekrar vete gidicez :(((


8 CEVAP

huqi
huqi

116368

Şu an mama olarak ne kullanıyorsun peki? Brit care iyi gelmediyse kesinlikle kullanmamalısın. Veterineriniz antihistaminik iğne mi vurdu?
Benim de kedimde gıda alerjisi var ve şu an mecburen klinikten aldığım hipoalerjenik mamadan yiyor, bazı kedilerin proteine alerjisi oluyor Brit care i vermeyi kesinlikle kesin, kaşıntısı gidene kadar da asla başka bir şey vermeyin ve mümkünse klinikten hipoalerjenik mama alın ya da eski mamasına geçin.

huqi
huqi

116368

Benim de kedimin her yeri yara içindeydi krem ya da yakalık takmadık, sadece hipoalerjenik klinik mamasına geçtik 2 haftada yaraları iyileşti, kaşınmayı bıraktı. Bir de hekimimiz antihistaminik iğne vurmuştu.

Mia_____
Mia_____

2981

Brit care de hipoallerjenik mamaydı evet vermeyi kestim mamayı. İlk defa protein oranı fazla bir mama kullandık Belki de o yüzden oldu bu sefer de boynunu yoldu tüy kalmadı boynunda. O kadar üzgünüm ki anlatamam yarın tekrar vete gidicez inşallah artık geçer.

huqi
huqi

116368

Ona alerji yapan mamayı kesmediğiniz sürece kaşınmaya devam edicek. Kesinlikle eski mamasına dönmelisin

Sezgek
Sezgek

16482

Seni o kadar iyi anlıyorum ki üzgünüm ama acilen eski mamasına dönmen gerekiyor borç harç bir şekilde rc al ilk yapman gereken bu ikincisi mama dışında hiç bir şey verme evde et haşladım onu vereyim suyunu vereyim falan deme üçüncüsü cristalin varsa da ver günde iki kere yolunmuş yerleri sil yoksa birazcık bütçeni zorlayacak olsada cristalin al nhp market resmî distribütörü gönül rahatlığı ile alabilirsin ordan betten almaya kalkarsan pahalı olur be küssede yakalığa dön gerekirse elinle besle su içir ama yaralar iyileşesiye kadar yakalığı tak zaten doğru mamayı yiyince kaşınmaları biticekleri geçmiş olsun

GeceFanzini
GeceFanzini

1091

https://sosyal.petlebi.com/soru-cevap/153586-hills-mama-cok-mu-kotu


Bu kısımda detaylı olarak bu konuyu tartıştığımız için tekrar uzun uzun yazmayayım dedim. Dostunuz için önemli olan yüksek et, protein vs. değil, ''Dengeli İçerik'' tir. o yüzden de hangi mama iyi geliyorsa, ona devam etmeniz daha uygun.

Mia_____
Mia_____

2981

Gncl

Mia_____
Mia_____

2981

Veterinere gittik alerji iğnesi vurdu spectrum diye bir mama verdi onun da protein oranı fazla inşallah iyi gelir . Ama şuan kedimin iştahı da durdu mama da yemiyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 230 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR