İlk Kez Kedi Sahiplenecegim.. Önemli Bilgileri Paylaşmanızı Rica Ederim

Merhaba bir sokak kedisi almak istiyorum . bana daha cabuk alışması için 3 aylık civarı almak istiyorum. Mama kabı olsun tırmalama tahtası olsun taşıma çantası olsun hepsini netten araştırıyorum. Şimdi ilk kediyi aldım sokaktan eve gelmeden direk aşılarınımı yaptırmam gerekiyor? Hangi aşıları olması lazıım? Aşıları ne sıklıkla yaptırmam lazım ? Hangi mamayı hangi kumu önerirsiniz? Göz temizliği kulak temizlikleri yapılması gerekiyormuş . Bunlara ne zaman başlamam gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim.
Birde çok düşündüren sorulardan birisi şu mesela kediyi veterine götürecegım 2 3 saat kadar taşıma cantasında kalacak bu saat aralığında tuvaleti gelirse nasıl olacak ? sonucta kumunu yanımızda taşımıyoruz.

3 CEVAP

Klimt
Klimt

2166

Tasima durumunda sıkılabilir 2-3 saatte ama tuvaletlerini yapmazlar mecbur kalmadıkça. Tırmalama tahtasını kendiniz de yapabilirsiniz, ipi (metresi 50 kuruş-1 lira) sandalyenin veya herhangi bir tahtanın ayağına sararak. Mama için buradaki başlıklara bakmanız daha iyi olur bütçenize göre. Kumu ben *********dan alıyorum, fiyat performans iyi. Ama evercleanı da öneriyorlar bütçeniz yeterliyse. Aşılarını hemen yaptırmasanız hastalık kapmazsınız ama eve almadan veteriner kontrolunden geçmesi daha iyi olacaktır. Zaten aşılar hakkında veterineriniz bilgilendirecektir, ne sıklıkla ve ne zaman yapılacağına dair. Bir de bence yaşına takılmayın, yetişkin bir kedi de mırıl mırıl uyum sağlayabiliyor. Aşıları da iç-dış parazit, kuduz, karma ve lösemi. Genelde aşı aralığı 2 3 hafta civarı ama dediğim gibi veterineriniz tarihleri söyler size.

Klimt
Klimt

2166

*Aşıları hemen yaptırmayın demek istemedim sadece hastalık kapma endişenizi azaltmak istedim.

Ic dis parazit,karma,kuduz bu asilar sirasiyla yapilir.hepsini ayni gun yaptirmayin.tirmalama tahtasi,kapali tuvalet,gimcat veya beaphar malt,gimcat multivitamin,mama olarak butcenizden ne kadar ayirdiginizi soylerseniz ona gore mama onerilir.kum olarak sanicat active oneririm ama ********* kullananlar memnun denenebilir.goz ve kulak icin losyonlar var kullanabilirsiniz.tek yasamiyorsaniz evdeki bireylerinde kediyi kabul etmesi gerekiyor bu da onemli bir diger konu.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 574 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.037 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR