Kedimde Pire

Fistikpasa
Fistikpasa

12294 Puan

Kedimi tararken pire gördüm pire tarağıyla onu saatlerce taradım ve en sonunda pireyi yakalayıp klozete attım. Sonrasında onu defalarca taradım ama bir tane daha göremedim. Kedim henüz yeni doğum yaptı emziriyor bu yüzden damla yapamıyorum. damlasını hamile kalmadan tahmini 2 buçuk ay önce yaptırmıştık. Şimdi benim merak ettiğim kedide sadece bir tane pire olabilir mi? Yoksa bir tane varsa devamı da var mıdır. Çok endişeleniyorum yavrulara da geçmesinden daha 5 günlükler..

5 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128247

Bir tane de olsa 3-4 tane de olsa o kadar endişe etmeyin bence. Pire tarağına gelmesi biraz zor oluyor. Benim kedilerim arada bahçeye çıkıyor, sürekli kontrol ederim, arada üstlerinde getirirler 1-2 tane, nadir olarak 5-6 tane bulduğum bile oluyor. Genelde gece karanlıkta hafiften kaşırken el yordamıyla buluyorum hepsini ilginç şekilde. Ben onları yakaladığım için çoğalamıyorlar. Pire varsa yavrulara geçmesi muhtemel, onlarda bulmak daha kolaydır minik oldukları için. Genelde en güçsüz olana gider pireler. Endişe etmeyin kontrol ettiğiniz sürece sıkıntı çıkmaz. Öyle sokak kedisi gibi pire dolmazlar. Böyle böyle varsa 1-2 bulur yok edersiniz. Sadece 1 aylık olup yavaştan ek gıdaya geçtiklerinde çok minik parça iç parazit hapı yutturursunuz onlara. Zaten pire olmasa da bebeklerde iç parazit olabiliyor. O kritik dönemde geciktirmeden ilaç verince rahatsız edecek kadar çoğalamıyorlar. Sonra da vakit gelince iç-dış parazit yaptırırsınız zaten. Kedinizin tüylerinin arasında siyah çok minik yumurta arayın, elinizle severken de gelmesi muhtemel onların. Varsa çoğalmadan onları yok etmek gerek. Sık sık çene altını kontrol edin, varsa en çok boğaza gelir pireler. Direkt damardan emiyorlar sanırım.

Fistikpasa
Fistikpasa

12294

@aslihan_e cok tesekkur ederim cevap icin yani baya endiseleniyorum annede varsa zaten bebeklere de gectigini bildigim icin surekli bebekleri de kontrol ediyorum. Ama cok sukur bebeklerde yok dediginiz gibi bebeklerde daha kolay görünür ama yok. Demekki kızımda da varsa 1-2 tane vardır. Sık sık taramaya devam edeceğim.

Fistikpasa
Fistikpasa

12294

BİLEN KİMSE YOKMU TARAĞI ISLATIP TARIYORUM PİRE GELMİYOR SADECE BİR TANE OLMUŞ OLABİLİR Mİ

Okan3439
Okan3439

10725

Emzirme bittikten sonra sağlam bir dış parazit damlası uygulayın

Fistikpasa
Fistikpasa

12294

Onu yapacağım kesin zaten de yani merak ediyorum dünden beridir tarıyorum pire tarağıyla hiç gelmiyor dün bi tane geldi o da gördüğümdü. Sadece bir tane olabilir mi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 170 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR