Mantar Olabilir Mi?

MarsMaya
MarsMaya

3850 Puan

Daha önce N&D'ye geçeli birkaç ay olduğunu ve kedilerimizin daha önce başımıza gelmeyen şekilde fazlaca tüy dökmeye başladıklarını yazmıştım. Az önce fotoğraftaki şeyle karşılaştık. Şimdilik sadece orada var gibi o da düşünce geride bir iz vs bırakmadı. Daha önce kedilerim mantar olmadı o yüzden nasıl başlıyor ilerliyor bilmiyorum böyle bir şey mi?


3 CEVAP

MarsMaya
MarsMaya

3850

Veterineri normalde 7/24 açıktı yazdım aradım ama hala dönüş olmadı. O yüzden sanırım sabah götürebilirim ama fikirlerinizi almak istedim.

GeceFanzini
GeceFanzini

1091

ND benim Ankara cinsi kedimde aynı sorunu yaptı. Önce ciddi şekilde tüy döktü, sonra o şekilde izleri çıktı ve o izleri de yalayarak yaraya dönüştürdü. Yakalı ve çeşitli kremlerle yarayı ortadan kaldırdık. Kedimde normalde tavuk alerjisi var, fakat ND ve Orijen gibi markaların Balıklı serileri de bu sorunu yaşattı, sanırım yüksek oranlı hayvansal proteinler de o etkiyi gösteriyor. O yüzden de biz 2 aydır Hill's Vet serisi ton Balıklı mama kullanıyoruz ve tüylerine de, cildine de çok iyi geliyor. Ya eski manasına dönün ya da cilt için bir veteriner serisi mamaya başvurun, tabi ki veterinerinize danışarak..

PofudukLeo
PofudukLeo

4426

Merhaba , bizde mantar bu şekilde dökülmelerin ardından başladı. Umarım sizdeki bu şekilde değil normal bir dökülmedir. Dökülmenin ardından birkaç gün içinde pullanma ve kızarıklık oluşmuştu. Eğer pullanma ve kepeklenme görürseniz mutlaka veteriner hekim tarafından ışıkla bakılmasını sağlayın.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 193 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR