Kedi Kumu Yenilemesi

nht
nht

2461 Puan

Kedi tuvaletini her gun 2 yada 3 kere temizliyoruz tamam, peki bu kum bir sure sonra hepten, yinede atillip tamamen temiz kum mu eklenir yoksa atilmadan uzerine temiz kum eklene ekelene o sekiilde devam mi edilir. Yani tamam, legenin kendisini 2-3 haftada bir temizliyorum kumu bosaltip. ben sadece kumun kendisinden bahsediyorum. mesela diyelim legene fazla fazla kumu doldurdum, 2-3 hafta sonra temizledikce azala azala artik yeni kum eklemek gerekti.. o asamada yeni kumu eklesem olurmu yoksa o 2-3 haftalik kumu tamamen cope atip tamamen mi yeni kum eklemem lazim?

10 CEVAP

mrssekola
mrssekola

2610

Bazen küçük kaka parçaları kalabiliyor. Kürekten düşüyorlar. Ya da çiş temizlerken toprağı kırabiliyorum yanlışlıkla. Bu gibi sebeplerden kum azalınca çöpe döküp yeni kum koyuyorum. Bu işlemi ayda bir yapıyorum. Bu süre içinde azalırsa ekliyorum.

Balimlilac
Balimlilac

11267

Her gün sabah akşam olmak üzere iki kere kum kabını temizliyorum. Büyük parçaları iri delikli elekle küçük parçaları ince delikli elekle alıyorum. Yani dağılan çiş ve kaka bırakmıyorum. Bırakırsanız koku oluşur. Her hafta yeni kum ekliyorum ve 1 ay sonunda kum pis olsun olmasın muhakkak hepsini atıp, tuvaletini temizleyip yeni kum koyuyorum. Sonuçta dibe çöken çiş bir şekilde orada bakteri üretiyordur. Benim içime sinmiyor açıkçası kumu hiç atmadan devamlı kullanmak. Kedimin sağlığı ve evimin hijyeni kum parasından daha önemli. Bu arada kaka ve çiş parçalarını elinizle almayın sakın bu işler için kullanılan çeşitli genişlikte üretilmiş kürekler var :)) Yada en azından elinize eldiven geçirin ama daha maliyetli her gün eldiven yenilemek.

çok pislenmediyse tanecikli olarak veya kokmuyorsa üstüne koyarak devam edin. bazen çok bulaşıyor kaka çiş az kum kaldıysa dökün. yani kısaca kendiniz karar verin görmeden yazmak zor kumun durumunu.

Bgmd
Bgmd

2763

Ben iki üç haftada bir döküyorum tamamen ve yıkayıp yeni kum ekliyorum .

aslihan_e
aslihan_e

127960

Benim çok kedim olduğu için maaliyetli oluyor ama eğer ki kürekle tek tek almakla bitmeyecek küçük bulaşmalar varsa ben komple değiştirmeyi tercih ediyorum. Sizde tek kedi olunca daha az kirlenecektir sanırım. Daha uzun süre kullanılabilir belki ama mutlaka arada tam değiştirme yapmak gerek diye düşünüyorum. Bir de bizde çok kedi olunca birinden biri arada ishal olabiliyor o zaman kuma daha fazla bulaşma oluyor. Eskiden iri tane kum kullanıyorduk, temizlesi çok zor oluyordu, elemeye çalışırken kirli parçalar da deliklerden düşüyordu. Şimdi ince kuma geçtik. Bence ince kum daha temiz kalıyor. Maddi durumunuz yeterli ise arada tam değiştirme yapmalısınız bence. Bir de ben eski kumu biraz daha değerlendirmek için bazen balkondaki tuvaletlerine koyuyorum orası havadar olduğu için daha az mikrop çoğalması olur diye düşünüyorum.

bence de mantıklı yaptığınız. ben elimle alıyorum küçük kakaları kaldıysa. çişi de kalan minik parçaları eziyorum kumda iyice karıştırıyorum. böylece çöpe dökmüyorum kalan kumu. her şey maliyetle ilgili sonuçta.

nht
nht

2461

peki azalmasi demek kum yuksekliginin kac cm olmasi demek acaba? 7-8 cm falanmi? onu sormayi unutmusum

nht
nht

2461

birde, bu kumu temizleyici fisfis gibi birseyle spreyleyip karistirsak kumu atmak yerine oyle de olurmu? varmi oyle bir sey, tamamen simdi aklima geldi

Bgmd
Bgmd

2763

Kirli kuma kum eklemek yerine kum azalmış ve kirlenmişken döküp yenisini koymanızı tavsiye ederim . En sağlıklı olan yöntem bu olacaktır

CakilYavrukus
CakilYavrukus

8993

Büyük kedi tuvaletine 10 lt kumu boşaltın, kum seviyesi %20 ye düşünce dökün çamaşır suyuyla güzelce yıkayıp durulayın. Kuruyunca tekrar 10 lt kum böyle döngü

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 349 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR