6 Aylık Kısırlaştırılmış Kedi İçin Acana İndoor'mu Yoksa Genç Kısır Maması Mı?

KremTheCat
KremTheCat

2922 Puan

Anket

Acana Indoor
(5 oy)
Hill's Sterilised Kitten
(5 oy)
Toplam (10 oy)

Arkadaşlar merhaba. Kedim exotic shorthair şuan 5 aylık ama 6. veya 7. ayda kısırlaştırılacak eğer sağlığı uygunsa.
Sahiplendiğimden beri yani 3 aydır çok severek Orijen Kitten yiyor. Tüy dökülmesi, alerji, ishal, kabızlık vs. hiç bir problem yaşamadık şimdiye kadar.
Fakat özellikle exotic shorthair gibi hareket bakımından diğer kedilerden daha yavaş ve az hareket eden kedilerde tamamen tahılsız mama önerilmiyor. Ama ben en azından yavruluk döneminde kullanmak istedim. Yüksek proteinin kasları fazla geliştirdiği ve kalbide etkilediği söyleniyor. Kısırlaştırdıktan sonra Acana Indoor veya genç kısır maması üreten bir firmadan mama almayı düşünüyorum.


Acana indoor'un içeriğine baktığımızda protein oranının %37 olduğunu görüyoruz ve tahıl olarakta tüm yulaf içeriyor. Ayrıca bu proteinin hangi hayvandan ne kadar ve nasıl bir işlemden geçirilerek elde edildiği yazıyor.


Diğer yandan Hill's Young Sterilised mamaya baktığımızda protein oranı %38.5. Protein içeriği hindi ve tavuk unu olarak geçiyor ve detay vermiyor. Tahıl olarakta mısır içeriyor.


Şimdi hangisini tercih etmem kedimin sağlığı açısından daha doğru olur? Özellikle daha hareketsiz olarak kabul edilen exotic shorthair cinsinde bir kediye sahip olduğum düşünülürse? Bir tarafta protein oranı %1 daha az olan ve proteini nereden elde ettiğini detaylı açıklayan ve tahıl olarak yulaf kullanan bir mama. Diğer taraftar %38.5 protein değerine sahip ve bunu tavuk ve hindi unundan elde ettiğini söyleyen tahıl olarakta mısır kullanan bir mama. Hangisi tercih edilmeli?

2 CEVAP

byzkpln
byzkpln

4731

Bana kalırsa acana daha mantıklı geliyor. Yüksek protein zaten iyi bişey değil. Kısırlaştırmadan sonra protein oranı yüksek mama kullanımı tek kas ve kalbi değil kristallenme gibi bir çok sindirim boşaltım sistemini tetikleyebilir. Birde kediniz exotic ve yavaş hareket etmesi sindirim sisteminide etkiliyor ve dışkılamayı kolaylaştırmak için lif kaynağı yulaf en iyi tercih olabilir. Birde Hills in içeriğinde gerek tahıl gerek protein açısından değerlerin yüksek olduğunu ve kedilere aniden, orantısız bir kilo alımı yaptığını anlatan bir video izlemiştim. Benim kedimide bu nedenlerle aniden kilo artışı fark edince bu mamayı almaktan vazgeçtim. Zaten içeriğindeki mısır başlı başına kalori ☺️ Tavsiyem Acana ✨

Balimlilac
Balimlilac

11267

virbac neutered cat junior Kısırlaştırılmış genç kediler için çok güzel bir mama. Sonrasında 1 yaşını doldurunca somonlu Virbac neutered Adult a geçebilirsiniz. Ben Acana veriyordum buna geçtim gerçekten çok fark etti tüyleri ki acana kullanırken de herkes hangi mamayı kullandığımı soruyordu ona rağmen fark etti.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 264 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80118 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR