Kısır Kedi

martha
martha

13132 Puan

dün kedim kısırlaştırma ameliyatı oldu. şu an durumu çok iyi normal haline döndü diyebilirim hızlı iyileşiyor. :) kısır, çok az hareketli, 8 aylık dişi kedime tadını sevip yiyebileceği sağlıklı bi kısır kedi maması önerir misiniz? ve başka konularda da önerileriniz varsa onları da paylaşın lütfen

3 CEVAP

Geçmiş olsun öncelikle. Kısır kedilerde bana göre özellikle kısır kedi maması kullanılması şart değil. Protein kaynağı kaliteli olan düşük karbonhidrat ve düşük magnezyum içerikli mamalar tercih etmeniz yeterli olacaktır. Tabiki kısır kedilerde metabolizma biraz daha yavaşlayacağı için sürekli evde duran ve az hareket eden kedilere uygun bir diyet programı ayarlamak gerekiyor.Kendi kedimde yaşadığım tecrübelere göre konuşuyorum bu arada. Kısırlaştırma sonrası aşırı iştahlanma oldu. Sürekli yemek yeme isteği... Doymuyor diye vicdan yapıp sürekli mama vermeyin kesinlikle.. Kilosunu düzenli olarak kontrol ederek az mı veriyorum çok mu veriyorum kısmını çözebilirsiniz mesela.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Haydangelenadam'a katılıyorum. Pufy için kısa bir dönem hariç hiç kısır kedi maması kullanmadım. Bunun yerine protein, magnezyum potasyum kalsiyum,nem ve kül oranlarına uygun bulduğum mamaları kullanıyorum. Kediniz kilolu yada kilo almaya meyilli değilse siz de böyle yapabilirsiniz bence. Kilo durumu normal kedi mamalarının yağ oranı kısır kedi mamalarına göre yüksek olabiliyor. Kedinizin kilo sorunu varsa dikkat ederseniz iyi olur.
Ben N&D düşük tahıllı morina balıklı kullanıyorum. Bunun haricinde tahılsız olarak Naturea,Now fresh benim çok beğendiğim kısır kedilere uygun bulduğum markalardan.
Vitamin olarak ne kullanıyorsanız devam edebilirsiniz. Takviye olarak ben idrar yolu koruyucu macun kullanıyorum. Gimcat markasını tavsiye ederim kullanmak isterseniz:)

martha
martha

13132

bir de ek takviye için alması gereken vitaminler nelerdir?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 699 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR