Okb'li, Takıntılı Olmak Zor...

kedicibirey
kedicibirey

2545 Puan

Arkadaşlar 15 kiloluk yavru kedi maması var. Sokakta beslediğim 12 tane kedi için. Yani bu bana ne kadar gider, her gün versem bunu tam olarak bilemiyorum. Ve lütfen buna da açıklık getirin.


Ve de bu OKB, yani takıntı berbat bir şey ya. O 15 kiloluk mamayı açtım ya, Petlebi ile gelen kutusunda ve de apartmanda ara yerde. Havasını da aldım, kutuyu da kapattım kapandığı kadar ve de üstüne ağırlık olarak da bir şey koydum.


İşte şimdi bu mama ya bozulursa diye düşünüyorum... Yani amacım, mama bozulmasın, kedilerim de kokusunu ve lezzetini kaybetmeden afiyetle yesinler istiyorum. Aslında açıktan mama satanlar da var, kim bilir oradakiler kaç günlük ve de komple açık. Ama işte bende takıntı var ya... İçimi rahatlatır mısınız? :)

6 CEVAP

hiç bir şey olmaz korkmayın. 12 kediye 15 kg mama günde 2 kezden zaten 15 günde biter. mamanın küflenmesi veya bozulması için 2-3 ay geçmesi lazım rutubetli yerde. hiç korkmayın zaten bozuk mamayı yemezler.

Jiyansutlac
Jiyansutlac

1789

Güneş görmeyen bir yerde ve hava almayacak şekilde kapatırsanız tazeliğini korur 12 kediye günde iki öğün sabah ve akşam olarak verirseniz 1 ay kadar sürede tüketilmiş olur 👍🏻 bende iş yerinde 3 tane kediye bakıyorum ortalama 6 7 kilo bir gidiyor sabah ve akşam mamalarını koyuyorum pazar günleri de dahil

kedicibirey
kedicibirey

2545

Sabah akşam yerine genelde akşam üstü iyice veriyorum. Gün içinde komşulardan ya da çöplerden buluyorlarsa bulurlar. Bulamazlarsa akşam yiyorlar zaten.

kedicibirey
kedicibirey

2545

Ve bu arada mama apartmanda, daire önünde. Güneş veya ıslaklık yok, kuru ve serin. Hatta soğuk. Mamanın ağzı, havası iyice alınarak kapatıldı. Yerden soğuğa temas etmesin diye de komple kutuda. Ve de kutu da kapalı, üstünde de ağırlık var.

HaydutveNazli
HaydutveNazli

12248

Birşey olmaz ben 1 ay ağzı açık tuttum 15 kgluk mama yine de tazeydi, ağzını kapatıyorsan ve nispeten orta halli bir mamaysa kediler yer. kedilere günde kaç defa kaçar gram kedi başı döktüğünü hesaplarsan ufak bir matematik hesabıyla mama ne kadar gider aşağı yukarı fikrin olur

kedicibirey
kedicibirey

2545

Tamam arkadaşlar herkese teşekkürler.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 234 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR