Köpeğimi Kuduz Aşısı Olmadan Dışarı Çıkarabilir Miyim?

Tugbabilginer
Tugbabilginer

5816 Puan

5 aylık köpegimin şimdiye kadar iç dış parazit, 3 karma, 1 corona aşısı yapıldı. Kuduz aşısı olmadan dışarı çıkarmam tehlikeli mi?

9 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Yavruların aşıları tamamlanmadan dışarı çıkarılması kendileri için tehlikeli.
Kuduz salya yoluyla bulaşan bir hastalık. Yani bulaşması mümkün.


Not: bu arada size sahiplendirmeyle ilgili bir mesaj attım ama dönmediniz. Görmediniz sanırım. Bakarsanız sevinirim.

Feronia
Feronia

117611

Çıkarabilirsiniz.
Kuduz vücut dışında çabuk ölen bir virüs. Kuruduğunda veya güneş ışığına maruz kaldığında ölüyor. Ayrıca pire, böcek gibi soğukkanlı hayvanlarla da taşınamıyor. Ayrıca kuduz olan hayvan 10 gün içinde ölüyor, civarda kuduz vakası olsa da kesin duyardınız.
Diyeceğim o ki kuduzun bulaşabilmesi için sokakta görme ihtimaliniz yaklaşık ‰1 olan kuduzlu bir hayvanın ısırması, yemeden hemen önce mamasını yalaması veya açık bir yarasını yalaması lazım. Kısaca bu neredeyse imkansız.

Tugbabilginer
Tugbabilginer

5816

Cevaplar için çok teşekkürler.Sinem hanım koratı sahiplendirdik ilanı da kaldırdım aslında ama sitede hala görünüyor sanırım.

kedilimadam
kedilimadam

114398

En iyisini siz bilirsiniz...Ancak sokağa çıktığında herhangi bir sebepten ötürü korkar ve eskaza birini ısıracak olursa hukuki sorumluluğunız var.Kuduz aşısı yapılması bu yüzden önemli.

Tugbabilginer
Tugbabilginer

5816

Kararsız kaldım aşıları bitmeden çıkarmayın diyenler de var kuduz aşısının zamanına da 2 hafta var beklesem daha mı doğru olur acaba

Feronia
Feronia

117611

Ben kuduz aşısından önce çıkarıyordum. Tekrar olda yine çıkarırım hatta içim çok daha rahat olur çünkü şu an araştırdığım için herkese inanmıyorum. Siz bilirsiniz tabii.

canakavi
canakavi

11151

Es kaza korkup birini ısırması halinde cezası var onun dışında çıkartabilirsin iç dış parazitide varsa gönlün rahat olsun

izzy
izzy

11296

Aşıları bitmeden sokağa çıkarmanızı önermem

bailey19
bailey19

4

Merhabalar konu üzerinden çok uzun zaman geçmiş fakat benim gibi internette cevap arayanlara faydam dokunur belki diye kendi tecrübemi paylaşmak istedim. Temmuz ayında 3 aylık king charles köpeğimle tatile çıktım veterinerimiz ben önermiyorum ama evde başkasıyla kalmasından veya pet otellerinde kalmaktansa seninle daha olması daha iyi olur dedi. Birincisi onu stresten uzak tutmam gerekiyodu çünkü bağışıklığının düşebileceğini söyledi. Ikinciside hiç bir hayvanla temas halinde olmaması gerekiyodu. Bende öyle yaptım hep kucaktaydi hiç yere indirmedim kimseye ellettirmedim hatta:) Uçak yolculugu yaptik onda da hep uyudu, denize girerkende şezlongta uyudugu icin bazen odada bırakıyodum oda rahat ediyodu uyuyodu. Biz çok şükür kazasız belasız atlattık. Bu bir risk tabi aşıları tam oluncada hastalık kapmayacak diye birşey yok ama en azından insanin içi rahat olur. Biraz sabırlı olunursa çok hızlı geçiyor süreç. Yinede zorunlu olmadıkça çıkarmamak gerekiyor diye düşünüyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2931 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81037 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR