Kedim Gastrit Mi ?

KomurveMia
KomurveMia

4711 Puan

Arkadaşlar acil bir sorum var lütfen sonuna kadar sıkılmadan okuyun. 4 yaşında kısır kedim var. 2.5 senedir sadece mito mama yer ve sever arada yas mama ve macun vs de veririm. Aşılarını damlalarını yaptırırım. 4 sene boyunca yalnizca evde bitki yerse kusardı. Dışkısı hep kati ve koyu kahve siyaha yakin bazen acik kahve olur. Ishal durumu cok nadirdir. Gecenlerde ishal oldu ve bu 3 4gun sürdü. En son gun yani 5. Gunde kusmasi baslayinca veterinere goturdum. Veteriner bana midesini üşütmüş dedi ve 3 tane igne yaptı baytril antibiyotik ve vitaminler. 2 gun goturdum. Ishali duzeldi veteriner gelmenize gerek yok artik dedi. Ertesi gun baktim ishali yok ama kusma devam ediyor veterinere goturdum mide koruyucu yapalim antibiyotige devam edelim dedi metpamid ve antibiyotik yapti 3 gun boyunca goturdum sonrada tedavisi tamamlandi getirmenize gerek yok dendi. Igne etkisi gectikten sonrs ertesi gun tekrar kusmasi devam etti ve gunde 2 kez kustu artik cok korktum gece yarisi baska veterinere gittim . Bugune kadar neden serum taktirmadin dedi hemen kan testi yapildi serum takildi 3 tane igne yapildi. Kan testi temiz cikti enfeksiyon yok dedi fip genclik vs de yok cok şükür. Eve getirdim ignelerin serumlarin etkisi gectikten sonra gene kustu. Kusmasi su sekilde oluyor mamasini yiyor 1 2 saat icinde kusuyor sindirilmemis halde cikiyor taneleri duruyo. Veterinere dedim metpamid surup aldirdi yas mamasina katip verdim enjeksiyonla agzina verince icmiyor agzi kopuruyor kaciyor bende zorlamak istemedim. Mamasiyla surubu yedi 1 saat sonra tekrar kustu canima tak etti veterinere sordum antepsin surup aldirdi midesinde ulser olabilir dedi aldim surubu enjeksiyonla agzina vermeye calistim gene icmedi mamasina koydum ucundan ucundan yedi sadece tamamini yemedi. En son internette bakindim birisi foruma yazmis kedisine lansor, nexium mide koruyucu vermis mide asidi icin. Veterinerde onaylamis.

6 CEVAP

KomurveMia
KomurveMia

4711

Nexium hap seklinde oldugu icin yutamaz agzi kopurur surupta icemez benim kedim. Onunla ayni etken maddeye sahip olan baska bir mide koruyucu icirdim kapsul seklinde onu yuttu hemen ismi Esom 40mg. Dunden beri kusmasi yok. Bugun tekrar antepsin karistirdim mamaya ama yemedi kokusunu sevmiyor agzindan salya akiyo yiyince. Çıkarıyor geri. Bende tekrar esom 40 mg verdim yuttu ve bugunde hic kusmadi. Simdi sorum su arkadaslar. Ben ilaca devam etmeli miyim napmam gerek. Metpamid antibiyotik vs vs cozum olmadi 20 gundur hayvan kusmaktan zayifladi. Iskelete dondu. Bu mide koruyucu kedime zarari olurmu acaba napim sizce

Bence Veterinere sormadan hiç bir şey vermeyin çünkü kediniz çok iyi gibi değil daha iyi bir vet e gidin

Bgmd
Bgmd

2763

Sindirim sistemine özel mamalar bir veterinere danışıp bir süre bu mamalardan kullanabilirsiniz tedaviyi destekler

ben 2 ay uğraştım bu kusmayla. mama yiyor tam 2 saat sonra kusuyordu ve hepsini çıkartıyordu. o zamanki aalak veteriner sürekli antibiyotik yaptı ve sonunda kedim iğne yerinden egzama bile oldu ama kusması geçmedi. bende sahte nd mama yüzünden olmuştu mide rahatsızlığı sonra gastrite çevirdi. 1 yıl hills i/d kullandık şimdi bile hala midesi çok hassas sanırım dengesi bozuldu hp den aldığım kuzey pazarlama firmasının sahme nd maması yüzünden. ben de famodin vb insan mide hapını okumuştum ama veteriner kontrolü olmadan vermeyin derim. ben veteriner değiştirdim hatta şehir değiştirdim diyelim öyle düzeldi. yaş mama asla vermiyorum şimdi. bence veteriner değiştirin antibiyotik yaptırmayın çünkü enfeksiyon ile alakası yok kusmasının bana göre. bir de malt verdiğim halde midesinde tüy birikmiş. malt yeterli gelmemiş anlamamıştım o zamanlar. malt değiştirdim ve 2 ay sonunda kedim 1 parmak kadar sosis şeklinde tüy kustu. bunu da veteriner röntgen çektiği halde görmemişti. belki yaşadıklarım size yardımcı olur.

zeynandkekik
zeynandkekik

1094

Merhaba, benim kızım da gastrit. Dediğiniz sorunları uzun zaman yaşadım ve tam anlamıyla gastrit teşhisi konuldu, şimdi gastro mama yiyor, arada ataklar olsa da çok şükür azaldı. Size önerim, başka bir hekimle konuşun mide röntgeni çekilsin gerekirse endoskopi öneriyorlar, bize röntgenle teşhis koyuldu, ilaçlar, şuruplar neler kullandık, çok hassas bir midemiz var. Doğru tedavi ve doğru gastro mamayla çözülüyor, içiniz rahat olsun. Çok geçmiş olsun.

zeynandkekik
zeynandkekik

1094

Eklemek istediğim birkaç şey daha vardı mesajı göndermiş bulundum. Ben kullandığımız ilaçları ve şurupları özellikle belirtmedim, insanlar için olan her ilaç hayvanlar için kullanılamayabiliyor ya da başkasının kedisine uygun olan ilaç sizin yavrunuza iyi gelmeyebilir. Bu sebeple lütfen hekiminize danışmadan ilaç kullanımı yapmayın. Umarım en kısa sürede yavrunuz sağlığına kavuşur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 186 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR