Kopegim Fazla Uysal.

2 ay once sahiplendigim kopegim fazla uysal oyun oynamiyor herseyden korkuyor topa ilgisiz yada korkuyor gununu uyumakla geciriyor ne yapabilirim biraz daha aktif hale getirmk icin?

6 CEVAP

Cinar
Cinar

2708

Yeni sahip ve yeni ev durumunda normaldir. Fazla üstüne gittikçe tepkiler de artar. Fazla üstüne gitmeyin. Ama ilgisiz de kalmayın. Aradaki dengeyi deneme yanılma ile sağlamalısınız. Her bireyde bu denge farklıdır. Eski sahibindeki köpeğin oynadığı ve sevdiği bazı objeleri getirmek çok faydalı olacaktır.

Cevaplariniz ve tavsiyeleriniz icin tesekkur ederm :)

chesur1914
chesur1914

649

benimde köpegim ilk sahiplendigimde öyleydi fakat alıştı yavaş yavaş oyuncaklarla oynamaya basladıgında şaşırmıştım dogrusu zaman verin

acarabi
acarabi

630

Birkaç ay sonra onun fazla hareketli olmasından şikayet edeceksiniz, onun için bu sakin günleri onu sosyalleştirme ve ev yaşamına daha fazla uyum sağlama eğitimleri için fırsat olarak görmelisiniz. Jack russel lar terier kökenli avcı ırk olduklarından çevrelerine uyum sağladıkları andan itibaren zeki, hareketli ve afacan karakterlerini sergilemeye başlarlar. Yeterki bir rahatsızlıklarl olmasın. Lütfen biraz daha sabır, göreceksiniz her şey gittikçe güzel olacak.

Korkmaz
Korkmaz

277

Köpeğini sosyal yapmalısınız sürekli gezdirip diğer köpeklerle oynatıp kötü bişey olmadığını öğretmelisin

mileycyrus
mileycyrus

355

Köpeğinizi dışarda gezdirin , ona komutlar öğretin ve sonunda ödül maması verin. Mesela frizbi atın ilk oynamamak isterse bir iki kez frizbiyi atın. İlgisini çekecektir. Sonra size katılır. Frizbiyi tuttuktan sonra ödül maması verin daha da isteği artar. Ve böyle diğer oyunlardada yapın aynı şekil :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1936 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR